rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Ja zamierzam wozić dziecię w gondoli co najmniej do pół roku,jak nie 7 miesięcy.Dlatego dla ciekawskiego malucha fajne rozwiazanie to podnoszone oparcie w gondoli;-)Dziewczyny a jak dlugo Wy chcecie wozic dzieckow gondoli???? przeciez dziecko co ma 2-3 miesiace zaczyna byc ciekawe swiata, trzeba mu ten swiat pokazac a z gondoli ma jednak male pole widzenia. Ja od poczatku wozilam w foteliku samochodowym, mala patrzyla sobie z niego na caly swiat)) i obserwowala. A fotelik ma takie ksztalty, ktore sa przystosowane do malego jeszcze gietkiego kregosupa. Oczywiscie jak juz pisalam ja mialam wozek graco- fotelik byl wpinany w wozek.
Szczerze nie wyobrazam sobie wozić dziecko w foteliku na stelażu(no chyba,ze po hipermarkecie,w którym i tak żadko bywam z dzieckiem)zimą,szczególnie jak wieje i zimno jak w tym roku.Z resztą ortopedzi nie polecaja dłuższe siedzenie dziecka w foteliku,u nas jedynie w samochodzie.
Miałam firmy DorJan.A jaki wózek kupiłaś poprzednio, jeśli można wiedzieć? Ja też po półtora roku zmieniłam na parasolkę, a tamten sprzedałam, bo wiedziałam, że jeżeli kiedyś będę miała drugie dziecko to będę chciała inny wózek;-) No i gondola, tak jak piszesz, musi być obszerna
*** Dorjan - producent w