reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery koła dla naszego maleństwa

Kasia2506 :-)
widzę,że szukamy podobnie.
Ten tez fajny,tyle,że wizulanie tamten ładniejszy,no ale wiadomo nie to najważniejsze.
Powiem Ci,ze jak kupowałam wózek dla synka to zaryzykowałam firme mało znana,ale byłam zadowolona.Z resztą nadal wózio w piwnicy stoi,awaryjnie może byc,choc wiadomo po 3 latach zmienił mi sie gust co do wózków.Jeżdziłam nim ponad półtorej roku,a potem kupiłam lekka parasolkę:tak:Pewnie teraz tez tak bedzie,nie znam mamy,która by jezdziła wózkiem tym co na początku wiecej niz półtorej roku,wiekszość mam zmienia na lżejszy wózek,czy ten pierwszy był za 1000,czy 3000 zł.:confused:
Teraz nie chciałabym wydać bardzo dużo,najdłużej pewnie pojezdzę gondolą(chciałabym ,żeby miała podnoszone oparcie,to takie 5-6 miesięczne dziecko tak sie nie denerwuje w wózku)...hmmmm

reklama
Kasia2506 :-)
widzę,że szukamy podobnie.
Ten tez fajny,tyle,że wizulanie tamten ładniejszy,no ale wiadomo nie to najważniejsze.
Powiem Ci,ze jak kupowałam wózek dla synka to zaryzykowałam firme mało znana,ale byłam zadowolona.Z resztą nadal wózio w piwnicy stoi,awaryjnie może byc,choc wiadomo po 3 latach zmienił mi sie gust co do wózków.Jeżdziłam nim ponad półtorej roku,a potem kupiłam lekka parasolkę:tak:Pewnie teraz tez tak bedzie,nie znam mamy,która by jezdziła wózkiem tym co na początku wiecej niz półtorej roku,wiekszość mam zmienia na lżejszy wózek,czy ten pierwszy był za 1000,czy 3000 zł.:confused:
Teraz nie chciałabym wydać bardzo dużo,najdłużej pewnie pojezdzę gondolą(chciałabym ,żeby miała podnoszone oparcie,to takie 5-6 miesięczne dziecko tak sie nie denerwuje w wózku)...hmmmm
A jaki wózek kupiłaś poprzednio, jeśli można wiedzieć?:confused: Ja też po półtora roku zmieniłam na parasolkę, a tamten sprzedałam, bo wiedziałam, że jeżeli kiedyś będę miała drugie dziecko to będę chciała inny wózek;-) No i gondola, tak jak piszesz, musi być obszerna:tak:

Dziewczynki, powiedzcie mi proszę czym się sugerujecie w wyborze wózka? Ja nie znam się na tym ni w ząb, nigdy nie uczestniczyłam aktywnie w życiu macierzyńskim moich koleżanek/sióstr/bratowych:) dlatego nie mam pojęcia co wybrać. Na razie przeglądam pobieżnie, chcę wydać do 1000, może 1000. Widzę dużo polskich producentów, których wózki są solidne- a bynajmniej takie zdają się być. No i dzięki temu, że producent polski- cena jest także konkurencyjna, nie będę zresztą kupować wózka za 3000 tyś żeby sobie poszpanować na mieście.
No i dajmy na to coś takiego, pierwszy przesadnie tani ale daję, powiedzcie co jest z nim nie tak jeśli coś jest i dlaczego:

Wózek SPRINTER+FOTELIK IDEALNY DLA NOWORODKA (877623947) - Aukcje internetowe Allegro

4 W 1 WÓZEK TRZYFUNKCYJNY+FOTELIK MAKED SPEED (911789686) - Aukcje internetowe Allegro

SPORTOWY GABI-3+fotel JESTEM PRODUCENT-k.pompow. (898904022) - Aukcje internetowe Allegro

http://www.allegro.pl/item909170925_q12_gleboki_spacerowy_fotelik_maked.html

No i nie wiem, czy może mają się rozlecieć po paru spacerach, nie opłaca się kupować nieznanych firm?
Bo powiem szczerze, że ja wierzę w to co polskie (już nie mówiąc o kosmetykach bo tu powątpiewam, hihi) i uważam, że naszych polskich producentów należy wspierać:) A te wózeczki co dałam mają też 12 lub 24 miesięczną gwarancję więc firma chyba sobie ufa:)
No i znowu się rozpisałam, czekam na opinie mam nadzieję, że wypowiecie się:)
Pozdrawiam!!!

Ostatnia edycja:
Dla mnie wszystkie jesli chodzi o wizualnosc ladne, nie wiem czym sie kierowac w wyborze- ja sama ma graco- i powiem ze jestem zadowolona- nie mam gondoli bo w Stanach jest ona wogole nie potrzebna- zawsze dziecko na spacer wozilam w zwyklem wozku lub w nosidelku- wozek jest z adaptacja pod nosidelko-mala mogla godzinami siedziec w pozycji jakie ma nosidelko. A pozatym idac na zakupy szybciutko z nosidelkiem na wozek i tak najwiecej czasu dziecko spedza.
A wozek wybieral moj maz, musial byc dobry w rekach -czyli sie nie klepotac, kulka powiny chodzic plynie, powinno sie nim dobrze skrecac - trzeba zwrucic uwage na amoryzator, to jest szczegolni wazne dla Polskich chodnikow. Dla mnie wazne jest tez to ze wozek moze mi sluzyc do 4 roku zycia i ze nawet jesli drugie malenstwo poloze w wozeczku to cora smialo moze siasc na ramie i daleko z nia tak jeszce zajde- wtedy przy drugim dziecku nie trzeba kupywac podwujnego- jesli drugie lubi juz chodzic ale na spacerze sie zmeczy zawsze masz kolo ratunkowe dla niego.
To jest moje zdanie - ale napewno jest ich wiele i sa rozne..

Dziewczynki, powiedzcie mi proszę czym się sugerujecie w wyborze wózka? Ja nie znam się na tym ni w ząb, nigdy nie uczestniczyłam aktywnie w życiu macierzyńskim moich koleżanek/sióstr/bratowych:) dlatego nie mam pojęcia co wybrać. Na razie przeglądam pobieżnie, chcę wydać do 1000, może 1000. Widzę dużo polskich producentów, których wózki są solidne- a bynajmniej takie zdają się być. No i dzięki temu, że producent polski- cena jest także konkurencyjna, nie będę zresztą kupować wózka za 3000 tyś żeby sobie poszpanować na mieście.
No i dajmy na to coś takiego, pierwszy przesadnie tani ale daję, powiedzcie co jest z nim nie tak jeśli coś jest i dlaczego:

Wózek SPRINTER+FOTELIK IDEALNY DLA NOWORODKA (877623947) - Aukcje internetowe Allegro

4 W 1 WÓZEK TRZYFUNKCYJNY+FOTELIK MAKED SPEED (911789686) - Aukcje internetowe Allegro

SPORTOWY GABI-3+fotel JESTEM PRODUCENT-k.pompow. (898904022) - Aukcje internetowe Allegro

Q12 - GŁĘBOKI - SPACEROWY - FOTELIK- MAKED (909170925) - Aukcje internetowe Allegro

No i nie wiem, czy może mają się rozlecieć po paru spacerach, nie opłaca się kupować nieznanych firm?
Bo powiem szczerze, że ja wierzę w to co polskie (już nie mówiąc o kosmetykach bo tu powątpiewam, hihi) i uważam, że naszych polskich producentów należy wspierać:) A te wózeczki co dałam mają też 12 lub 24 miesięczną gwarancję więc firma chyba sobie ufa:)
No i znowu się rozpisałam, czekam na opinie mam nadzieję, że wypowiecie się:)
Pozdrawiam!!!

W pierwszych częściach masz odpowiedź na pytanie:-D
A jak ktoś ma tyle kasy, że mu nie szkoda to myślę, że może sobie wydać te 3000 nie koniecznie ze szpanerstwa...później róznice są mniejsze, ale są...często wózki są np lżejsze

w związku z nadmiarem czasu wolnego (L4 od 4 tygodni) temat wózka mam przemaglowany :-)

nie było lekko, ale nasz typ to maxi cosi mura 3 w kolorze roasted brown

Bebe Confort-super firma w ocenach koleżanek które mają/miały te wózki.
Ja również stawiam na pojazd tej firmy- ale czterokołowy.
Gondola śliczna wizualnie i bardzo funkcjonalna, fotelik bardzo bezpieczny,dobrze osłonięty-daszek, stelaż wygodnie się składa i w miarę lekki.
Jednak ja nie trawię trzykołowców!-wyłącznie moja opinia!!!
Cena wysoka- ale można znaleźć używany w bdb stanie- trzeba tylko dobrze poszukać na necie. Moja siostra miała Peg Perego i była super zadowolona.
Dlatego również się zastanawiam nad tą marką, ale raczej bebe;)
No ale jeszcze trochę czasu mamy..........................;)

Aga i ehtele dziękuję za odpowiedzi, trochę szerszy mam obraz ale i tak nic nie wiem:p chyba muszę o tym więcej poczytać bo kupić drogo i dobrze nie sztuka, a oszczędzić i być zadowolonym- już owszem:)
Pozdrowionka:*

dziewczyny ja dzis bylam w sklepie i ogladala wozki i jestem bradziej "glupia" niz wczesniej. tam bylo tyle wozkow ze naprawde na jakis sie zdecydowac bylo ciezko. a najlepesze ze te ktore wczesniej mi sie podobaly w rzeczywistosci wcale mi nie odpowiadaly- bo albo za male kolka albo gondola za mala. takze juz widze ze zakup wozka nie bedzie latwy

reklama
ja zrobiłam sobie listę cech wózka idealnego (oczywiście w mojej subiektywnej ocenie)
i po kolei odpadały mi poszczególne modele.

nie ukrywam, że analizowałam tylko wózki, że tak powiem "widywalne na ulicach", czyli b. popularne (nie mylić z markowymi/drogimi). dużo dały mi opinie znalezione na forach.

wizyta w sklepie tylko mnie upewniła w wyborze - na szczęście :-D

nie taki diabeł straszny ;-)

Do góry