reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cztery koła dla naszego maleństwa

reklama
ja kupiłam logico s i uważam, że jest super :) Wkładka też :)

Dla mnie wkładka w logico s w porównaniu z tą w maxi cosi nie spłyca wystarczająco. Ale mogłam to ocenić dopiero na żywo, bo na zdjęciach w necie tego nie widać. To tylko moja subiektywna ocena. Poza tym fotelik jest bardzo fajny. W crashtestach dostał 4 w opcji z bazą i 5 w opcji bez bazy (z bezpieczeństwa). Ocena ogólna- 4.

Qrczę, podobają mi się wózeczki o takim sportowym designie, ale odpadają ze względu na kubełkową spacerówkę. No i mają małe budki, co przy takiej zimie jak tegoroczna wydaje mi się mega niepraktyczne. A ten wózio ma dodatkowo jeszcze piankowe koła- czyli kolejny minus jak dla mnie.

Tyle, że prezentują się super :tak:

Ładniutko się prezentuje :tak:
Ale cena odstrasza totalnie :sorry2:

No i trzy kółka mi się nie podobają, choć pewnie jest też w wersji czterokołowej ;-)

W ogóle to ja nie rozumiem opcji 3 kół :baffled: Jak np. z takim wózkiem wjeżdżać na podjazdy przy schodach?? Trzeba cały przód podnosić i jechać tylko na tylnich kołach, a to przecież uciążliwe jest, bo wózio ciężki.

Ładniutko się prezentuje :tak:
Ale cena odstrasza totalnie :sorry2:

No i trzy kółka mi się nie podobają, choć pewnie jest też w wersji czterokołowej ;-)

W ogóle to ja nie rozumiem opcji 3 kół :baffled: Jak np. z takim wózkiem wjeżdżać na podjazdy przy schodach?? Trzeba cały przód podnosić i jechać tylko na tylnich kołach, a to przecież uciążliwe jest, bo wózio ciężki.

Wcale nie jest tak zle ;-)
Tych podjazdow nie ma az tak duzo ja jezdzilam 3-kolowcem i jakos mi to w ogole nie przeszkadzalo, z reguly podjazdy sa krociutkie i naprawde nie jest ciezko podjechac, poza tym mi przyszlo podjezdzac moze z kilka razy doslownie, w centrach handlowych sa windy, wiec naprawde to nie jest az taki problem ;-)

Te wózeczki bebe confort mogą tez być na 4 kołach z tym nie ma problemu - ja też osobiście wolę 4 koła, bo wydaje mi się wtedy bardziej stabilny. Co do gondoli to właśnie ona mi się podoba- jest dość duża, choć czytałam, że starcza na 6 miesięcy - muszę się gdzieś wybrać - zobaczyć go na żywo jeszcze raz... kiedyś go widziałam, pisałam już wam i wtedy też bardzo mi się spodobał
Co do cen to mam właśnie dylemat - czy kupić tańszy wózek np. coneco za 1000-1200zł, bo cena jest przystępna czy taki który mi się naprawdę podoba czyli własnie np. bebe confort:/ - którego cena jest jaka jest. W bebe confort sama gondola kosztuje 800-900zł... bez reszty... Generalnie mam pieniążki na ten wózek, ale nie lubię wyrzucać pieniążków i nie wiem czy warto. Z jeszcze innej strony to mój pierwszy dzidziolek i może dla niego warto wydać tyle kasy... ehhhh zwariować mozna:rofl2:

Poradzcie kochane:)

Ostatnia edycja:
Ola coneco nie polecam, bo bardzo złe opinie, że się często psują, że problem z reklamacją, gwarancją itp.

a my kupilismy wczoraj jumpera x i w końcu mamy spokój :)

reklama
tweenie no właśnie ja nie mam pojęcia o wózkach, mogę tu trochę poczytać i na necie, ale najwazniejsze są prawdziwe opinie, jestem z cz-wy i tu u nas jest producent coneco (zresztą taco, explorera, bebetto i innych też;) - mamy tu małe zagłębie wózków) i byłam oglądać te wózeczki - prezentują się stabilnie i fajnie... i cena jest przystępna,
z drugiej strony parę razy już słyszałam, że te firmy które rozsyłają na całą Polskę używają materiałów z Chin- które często są rakotwórcze; jeszcze zanim zaszłam w ciąże oglądałam w ddtvn wywiad z jakimś facetem od wózków i mówił, że większość testowanych przez nich wózków była z mat. rakotwórczych... wchłanianych przez dotyk maluszka... dla mnie to jakaś masakra... zalecają aby zaraz po kupieniu wózek porządnie wyprac...

Do góry