rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Wózków jest dużo...moi dotychczasowi fawowryci
1. x-lander XA, bądź XT 2010 kolor malinowy
Spacerowe Wózki Dziecięce - Foteliki Samochodowe - X-lander (zestaw za pare mieś będzie na allegro pewnie koło 2000zł)
chyba cztery koła do kołysania są wygodne...a jak są obrotowe to i tak wózek będzie zwrotny
2. Quinny speedy
Quinny Speedi Sx 2009 + GONDOLA+FOTELIK+TORBA+inne (892563076) - Aukcje internetowe Allegro
minus za mała torba z dołu
3. Chicco
WOZEK CHICCO S3 TRIO AUTO FIX TOPAZIO WYS. GRATIS (895923795) - Aukcje internetowe Allegro
sama nie wiem bo różne opinie są...
Z takiego wypasu, ale chyba cena nie rozsądna...bo jednak więcej niż 2200 nie wydam...
4. Jane slalom
WÓZEK JANE SLALOM PRO+GONDOLA+FOTELIK J01-ACTIVE (899692850) - Aukcje internetowe Allegro
minusy: cena, cena, cena
5. Concord neo
WÓZEK CONCORD NEO 2010 +GONDOLA+FOTELIK+GRATIS (902383505) - Aukcje internetowe Allegro
minusy masakryczna cena
Nie mam żadnego doświadczenia w tej kwestii...
Dziewczęta dyskutujmy aby te cztery kółka były dobrym wyborem
Doświadczone mamusie proszę o komentarze....
1.a więc po kolei,x-lander też mój faworyt,ale...minus to mała gondola,nasze dzieciaczki urodza sie w sierpniu,dobrze jakby pojeżdziły przez zimę w gondoli.Dla mnie to ważne.Duże dziecko nie pojezdzi dłużej niz 4 miesiące,wierzcie mi,moja siora ma XA i gondola maciupka.
2 Quinny-bodajże kubełkowe siedzenie spacerówki,niezbyt zdrowe dla kręgosłupa malucha,spacerówka dośc mała,dziecko szybko wyrośnie.Dla mnie minus cena.
3 Chicco fajny,dośc spora gondola,jeżeli ktoś lubi trzykołowce(uważam,że wcale nie są wywrotne,miałam okazje jeżdzić),to polecam.Dla mnie kasa spora,.Ale na plus waga wózka i ogólnie super zabudowana spacerówka.
4.5-Jane iConcord po za moimi możliwościami cenowymi,ale mnie nie zachwyciły specjalnie
Bardzo ciężki,małą gondola.
Trójkołowe nie są takie złe,jak dla mnie super sie prowadzą.Ehtele, cechy wózka dla Ciebie istotnie są i dla mnie istotne, choć zastanawiam się nad tymi kołami obrotowymi. Przede wszystkim muszą być koła u mnie duże, żeby nie było problemu na nierównych chodnikach, no i tu nie wiem czy będą odpowiednie koła obrotowe, no i nie chcę wózka trójkołowego. Może to zależy od firmy, ale znajoma miała i był bardzo "wywrotowy". Poczekam więc na opinie doświadczonych mam razem z Tobą.
Oczywiście musi być lekki, w rozsądnej cenie, wygodny i najlepiej w zestawie jaki opisujesz (gondola, spacerówka, fotelik ).
kassia181, bardzo ładny ten wózeczekZaraz się zagłębie dokładnie w te linki co dałyście.;-)Tzn. w cechy tych wózeczków
![]()
Jeszcze jedno X-lander XA ma cztery koła, a X-lander XT trzy, tylko tym się różnią.
Po drugie X-lander XA (mój największy faworyt) jest najmniejszy po złożeniu...ważna też waga coś koło 13 kg.
Kochana waga 17 kg. Wierz mi jest naprawde cięzki,dla mnie nie ma znaczenia,bo mieszkam na parterze.
Ale poprzedni miał 15 kg i masakra wejśc do autobusu,czy tam,gdzie nie ma podjazdów dla wózków.
Dla mnie istotna sprawa to przekładane siedzisko spacerówki(przód,tył),gdy wieje super sprawa.
Wiecie nie mam pojęcia co wybiorę,wiem jednak,że mam duże wymagania ,a kasy mało
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)