Ja też trochę o wózkach. Miałam CasualPlay S4 i sprzedałam-moja mała nie cierpiała jeździć w wózku i każde wyjście na spacer to była męka Dlatego już gdy miała 3,5 miesiąca przerzuciliśmy ją do spacerówki i dopiero było trochę lepiej-tylko, że ona urodziła się w kwietniu,a tu jednak zima przed nami Teraz nie mam pojęcia, jaki wózek kupię...
Jane podobał mi się jeszcze w poprzedniej ciąży, ale jest dosyć niski i jeżeli ktoś ma dużo cm to się naschyla;-)
Moja siostra miała XLandera XA-fajny wózeczek, ale dosyć ciężki i szeroki, ma według mnie dziwnie zamontowaną barierkę-na wysokości nosa dziecka (mówię tu o małym dziecku)Wiem, wiem, że to wcześnie
Natomiast ja z nudów zaczęłam już poszukiwać tego najlepszego wózka...
Cechy, które są dla mnie istotne..
1. lekki
2. Obrotowe przednie koła
3. Wygodny dla maleństwa
4. Rozsądna cena
5. Duża torba na zakupy z dołu wózka (tyle drobiazgów trzeba zabierać ze sobą, że nie chce się obwieszać dodatkowymi torbami)
5. Zestaw gondola, spacerówka i fotelik samochodowy
Wózków jest dużo...moi dotychczasowi fawowryci
1. x-lander XA, bądź XT 2010 kolor malinowy
Spacerowe Wózki Dziecięce - Foteliki Samochodowe - X-lander (zestaw za pare mieś będzie na allegro pewnie koło 2000zł)
chyba cztery koła do kołysania są wygodne...a jak są obrotowe to i tak wózek będzie zwrotny
2. Quinny speedy
Quinny Speedi Sx 2009 + GONDOLA+FOTELIK+TORBA+inne (892563076) - Aukcje internetowe Allegro
minus za mała torba z dołu
3. Chicco
WOZEK CHICCO S3 TRIO AUTO FIX TOPAZIO WYS. GRATIS (895923795) - Aukcje internetowe Allegro
sama nie wiem bo różne opinie są...
Z takiego wypasu, ale chyba cena nie rozsądna...bo jednak więcej niż 2200 nie wydam...
4. Jane slalom
WÓZEK JANE SLALOM PRO+GONDOLA+FOTELIK J01-ACTIVE (899692850) - Aukcje internetowe Allegro
minusy: cena, cena, cena
5. Concord neo
WÓZEK CONCORD NEO 2010 +GONDOLA+FOTELIK+GRATIS (902383505) - Aukcje internetowe Allegro
minusy masakryczna cena
Nie mam żadnego doświadczenia w tej kwestii...
Dziewczęta dyskutujmy aby te cztery kółka były dobrym wyborem
Doświadczone mamusie proszę o komentarze....
Jane podobał mi się jeszcze w poprzedniej ciąży, ale jest dosyć niski i jeżeli ktoś ma dużo cm to się naschyla;-)
Mój szwagier ma ten wózeczek-zresztą mały urodził się w lipcu tego roku-jest zadowolony Gondola co prawda już maława, ale jeszcze w niej jeździ Nie wiem tylko jak tam jest z przekładanym siedziskiem
Dla mnie tym razem tez jest to najistotniejsza sprawa Jeżeli drugie dziecko nie będzie też lubiło jeździć w wózku to przynajmniej będę mogła jakoś zabawić, a tak to zostawało noszenie (i nosidełko w koszu na zakupy)Dla mnie istotna sprawa to przekładane siedzisko spacerówki(przód,tył),gdy wieje super sprawa.
Wiecie nie mam pojęcia co wybiorę,wiem jednak,że mam duże wymagania ,a kasy mało