reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery koła dla naszego maleństwa

No Pajeczko pisałam, że różnicy nie ma:) Tylko sprzedawca bexy dodaje mi pościel, i trochę bardziej kolorki mi się podobają...wiem wiem 300 zl to duża różnica, ale cóż...chyba jednak BEXA, ale dziękuję kochana za info

a jak masz gratisa jakiegos to fajnie :) ja doczytałam tylko różnice na + dla jumpera X , ale fakt kolorystyke mają niezbyt ale i tak sie na niego zdecydowalismy bo fajnie nam sie go prowadziło:)

reklama

ja byłam zainteresowana tą firmą i miałam jeden wózek juz upatrzony, ale miał gondole 60 cm! sprawdź jaką wielkość ma ten wózek bo jak oglądałam 2 z tej firmy to oba miały taką malutką gondole.

Martitka dosyć fajny ten wózek, ale niestety nie na Naszą kieszeń :p

A mnie się podoba ten wózeczek :)

TAKO DRIFTER+FOTELIK SAMOCHODOWY WYS.0+GRATISY !!! (951262375) - Aukcje internetowe Allegro

Do tej pory podobał mi się Jumper, ale ma strasznie małą gondolę i wiele ludzi właśnie na to narzeka.

fajny aczkolwiek ja zdecydowanie ze skrętnymi kołami wole :) Jumper ma gondole 75 cm to nie jest mała gondola moim skromnym zdaniem bo większość wózków ma własnie takiej wielkości :) niektóre mają 80 a niektóre 60. A ten , który Ty tutaj wskaząłas ma godnole wielkości 70 cm :) wiec jest ta gondola mniejsza od Jumpera o 5 cm :)

Ech z tymi wozkami to same problemy...jakos nikt nie wymyslil wozka idealnego a do tego za przystepna cene ;-)

Mi zalezalo na duuuzej gondoli, ale moj typ z w miare duza gondola jak pisalam wczesniej wizualnie mnie rozczarowal. No i chyba praktycznie podjelismy z mezem juz decyzje, ze postawimy na Quinny z niestety nieco mniejsza gondola (podaja, ze 77cm), ktory byl typem przy pierwszej corce a potem przestraszylismy sie duzej spacerowki, czego oczywiscie potem zdecydowanie zalowalismy, bo nie ma nic lepszego jak szerokie siedzisko w spacerowce :-D no coz, czlowiek uczy sie na bledach ;-)

..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: Speedi SX + gondola + Cabrio FIX + torba i śpiworek GRATIS

Bede szukac jeszcze okazji, bo czesto niektorzy oferuja jeszcze w podobnej cenie spiwor zimowy do spacerowki. Musze poszukac :tak:
No i pozostanie tylko kwestia koloru, bo jakos nie moge sie zdecydowac.

A czy ktoras z was slyszala cos o EasyBase do fotelikow Maxi-Cosi? http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?manufacturers_id=48&products_id=1089
Nigdzie nie widzialam opinii o skutecznosci tej metody a mnie zaciekawilo.

Ostatnia edycja:
co do tako - warrior ma chyba o 5 cm dłuższą spacerówkę od jumpera x. I Wy jesteście w tej samej sytuacji co my, lipcóweczki, nasze dzieci nie przejeżdżą całej zimy w gondoli. Trzeba jeszcze pamiętać, że jak dojdzie kombinezon, to drastycznie zmniejsza się miejsce w gondoli, a dziecko nie może być na sztywno wciśnięte w gondolę.
Akurat długością gondoli się nie przejmuję, planuję kupić wózek, w którym oparcie kładzie się na płasko, pozawijam dzieciątko kocykiem i też będzie mu wygodnie i ciepło :)

co do tej bazy - czytałam ogłoszenia, że niektóre bazy wyprodukowane do marca tego roku są do zwrotu, bo są niebezpieczne. Ja planuję kupić fotelik z bazą, ale graco - model logico, też ma 5 punktów w testach za bezpieczeństwo, a cena już dużo lepsza

co do tako - warrior ma chyba o 5 cm dłuższą spacerówkę od jumpera x. I Wy jesteście w tej samej sytuacji co my, lipcóweczki, nasze dzieci nie przejeżdżą całej zimy w gondoli. Trzeba jeszcze pamiętać, że jak dojdzie kombinezon, to drastycznie zmniejsza się miejsce w gondoli, a dziecko nie może być na sztywno wciśnięte w gondolę.
Akurat długością gondoli się nie przejmuję, planuję kupić wózek, w którym oparcie kładzie się na płasko, pozawijam dzieciątko kocykiem i też będzie mu wygodnie i ciepło :)

co do tej bazy - czytałam ogłoszenia, że niektóre bazy wyprodukowane do marca tego roku są do zwrotu, bo są niebezpieczne. Ja planuję kupić fotelik z bazą, ale graco - model logico, też ma 5 punktów w testach za bezpieczeństwo, a cena już dużo lepsza

tutaj sie zgodze, np Tako Jumper ma na płasko rozkładaną spacerówkę wiec sie nie martwie bo maluch jak sie nie zmiesci do gondoli bedzie w spacerówce jeździł a w lutym bedzie mial pol roku .
co do Warrior pytałam sie o ten model i koles mi mowil,ze gondole mają takie same wiec trudno uwierzyc w to co pisze na stronie ato co mowią sprzedawcy.

poza tym tak do konca nie wiadomo jak wielkie beda nasze dzidzie co maja powiedziec kobiety, które urodziły maluskzi pow 60 cm ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Martitka dla mnie przy zaproponowanym przez Ciebie wózeczku odpadają przednie podwójne kółka. Ja będę dużo spacerowała po lesie, a w tych kółkach przeczytałam, że wkręca się ściółka i trzeba chodzić z patykiem i co chwilę wygrzebywać :no: Podobnie jest na śniegu :baffled:

Starlet odnośnie bazy do fotelików to ostatnio przeczytałam, że osoby, które zajmują się crash testami nie polecają takich rozwiązań, bo często przy uderzeniu całą tą bazę wyrywa wraz z fotelikiem :szok: Nie jestem pewna ale chyba na czerwcówkach to przeczytałam :-p

Co do fotelików to koniecznie trzeba sprawdzić czy dany fotelik pasuje do naszego samochodu. Niestety, ale trzeba jechać do sklepu gdzie można przymierzyć fotelik, bo często się zdarza, że mimo, iż dobry fotelik to nie da się go stabilnie zamontować w każdym samochodzie ;-)

Odnośnie gondoli to ja jestem przekonana, że niestety całej zimy dzieciaczki nie przejeżdżą. Popieram zdanie przedmówczyń, że trzeba wybierać spacerówkę rozkładaną na płasko ;-)
X-lander 2010 też już taką ma, bo w wersji 2009 nie dało się do końca rozłożyć :-)

reklama
Hmm...tylko nie wiem czy my rozmawiamy o tej samej bazie.
Jest tzw. baza Isofix, ta najbardziej znana mocowana przy pomocy jakis specjalnych metalowych zaczepow, w ktore wyposazane sa teraz nowe auta (stare tego nie maja), a ja pytam o EasyBase, to cos ponoc nowego dla tych co nie maja systemu isofix w aucie i mocuje sie te baze przy pomocy pasow - zamiast fotelika. I nigdzie nie moge znalezc informacji o tym.

Na tej stronie jest tylko o isofixie i family fix.
fotelik.info :: Maxi-Cosi wzywa do wymiany baz FamilyFix -
fotelik.info :: ISOFIX nowoczesny system mocowania fotelików -
http://fotelik.info/pl/news/isofix_nie_jest_juz_gwarancja_bezpieczenstwa,62.html

I tak sie zastanawialam co na te easy base spece od crash testow.
W sumie to najbardziej oplacaloby sie zainwestowac w family fix, bo wtedy wszystkie po kolei foteliku sie w nia wpina.
Pewnie pozostaniemy przy przypinaniu fotelika normalnie pasami, ale taka baza to faktycznie ulatwienie, klik i fotelik wpiety. Tylko czy ta easy base jest faktycznie bezpieczna.

Ostatnia edycja:
Do góry