reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery koła dla naszego maleństwa

Ojej...
Mi chodziło o to,że (chyba cos zle tlumaczę,bo opatrznie mnie rozumiecie),więc ostatni raz od początku dziewczyny...
Tu chodziło o to,ze ten wózek z przekładana rączką,jak ją przełozysz,to te małe kółka masz pod nogami mamy,a te duże na przodzie i wtedy kiepsko sie jedzie.
Nie mam nic przeciwko ,mniejszym przednim kółkom.
Tako,Jedo... i inne,jeżeli maluszek siedzi do Ciebie przodem ,to i tak masz te mniejsze kółka z przodu,więc jest OK.Jeżeli przekładana rączka(nie mylić przekładane siedzisko),to tylko cztery rowne kółka daja dobry komfort jazdy.
Spójrzcie na zdjęcie,nie wydaje mi sie,by to było wygodne z ta rączka po prawej stronie...Wózek nie do podbicia na krawężniku.Ciężkie koła z przodu i pupcia dziecka do podniesienia...

jak ja oglądałam TAko to małe kołka były z przodu a duże z tyłu normalnie nie przekładało sie tak jak jest to na obrazku. na pewno takiej funkcji nie ma Tako Jumper X bo facet nam montował wszystko i na pewno w Tako tak nie jest :)

w tako jest tak
jumperfxminerals13_07.jpg

i nie wiem czy on ma przekładaną rączkę czy nie, ale ja i tak nie bede jej przekładac bo po co?

to sie zgodze, ze foteczke którą dalas to jest bez sensu, ale troszke zle napisałas w poprzedniej swej wypowiedzi :) teraz rozumiem o co chodziło.

w opisie wózka piszą tylko, ze rączka jest obniżana natomiast nie ma słowa o jej przekladaniu zresztą facet nam rozkładal w dwóch sklepach i ani jeden nie wspomniał przynajmniejw Jumperze X :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Pajko tu chodziło o to, że niektóre użytkowniczki wózków piszą w necie, że mankamentem jest brak przekładanej rączki, bo w spacerówce dzieci im płaczą, że mamy nie widzą ;) I Rozalka zauważyła, że przekładana rączka to bzdura przy małych kółkach z jednej strony ;D Co ja zresztą potwierdzam :)
Małe kółka są spoko jak są z przodu, a jak przełożysz rączkę to będą z tyłu i to będzie wieeelka lipa :D

Naprawde apeluje do dziewczyn,które chca wózek z przekładana rączka i skretnymi kołami,wierzcie mi strasznie trudno sie jezdzi takim wózkiem,kiedy te skrętnew kółka sa pod naszymi nogami,masakra z podbijaniem.Jeżeli juz jesteście zdecydowane,a mi nie wierzycie ,warto na zakup wózka wziąc jakąś inna mame z dzieckiem troszke wiekszym i sprobowac z obciażeniem.

Z reszta taki wózek gdzie masz z przodu te wieksze koła,co powinny byc z tyłu,dosc dziwnie wygląda.
a po za tym chyba sie nie zrozumiałysmy,ja mówie o przekładanej rączce,a nie przekładanym siedzisku.
Jeżeli chodzi o Tako Jumper,nawet jak przełozysz siedzisko przodem do siebie,to te mniejsze kółka nadal sa z przodu.Tak samo jest chyba w Jedo.

Ojej...
Mi chodziło o to,że (chyba cos zle tlumaczę,bo opatrznie mnie rozumiecie),więc ostatni raz od początku dziewczyny...
Tu chodziło o to,ze ten wózek z przekładana rączką,jak ją przełozysz,to te małe kółka masz pod nogami mamy,a te duże na przodzie i wtedy kiepsko sie jedzie.
Nie mam nic przeciwko ,mniejszym przednim kółkom.
Tako,Jedo... i inne,jeżeli maluszek siedzi do Ciebie przodem ,to i tak masz te mniejsze kółka z przodu,więc jest OK.Jeżeli przekładana rączka(nie mylić przekładane siedzisko),to tylko cztery rowne kółka daja dobry komfort jazdy.
Spójrzcie na zdjęcie,nie wydaje mi sie,by to było wygodne z ta rączka po prawej stronie...Wózek nie do podbicia na krawężniku.Ciężkie koła z przodu i pupcia dziecka do podniesienia...

Pajeczko
hmmm...
Moze cos zle napisałam,ale mi sie wydawało,że dosyc jasno.
Nawet na zdjęciu Jumpera widac,że nie ma przekładanej raczki,jedynie siedzisko mozna montowac odwrotnie.
To chodziło o jeden jedyny model Teutoni mistral.
Black_Opal dzięki;-)

A co do X-landera to w wersji 2010 gondola jest już spoko, bo te wcześniejsze też dla mnie odpadały, krótkie i wąskie :)

Pajko tu chodziło o to, że niektóre użytkowniczki wózków piszą w necie, że mankamentem jest brak przekładanej rączki, bo w spacerówce dzieci im płaczą, że mamy nie widzą ;) I Rozalka zauważyła, że przekładana rączka to bzdura przy małych kółkach z jednej strony ;D Co ja zresztą potwierdzam :)
Małe kółka są spoko jak są z przodu, a jak przełożysz rączkę to będą z tyłu i to będzie wieeelka lipa :D

tak tak juz zrozumiałam :)

Pajeczko
hmmm...
Moze cos zle napisałam,ale mi sie wydawało,że dosyc jasno.
Nawet na zdjęciu Jumpera widac,że nie ma przekładanej raczki,jedynie siedzisko mozna montowac odwrotnie.
To chodziło o jeden jedyny model Teutoni mistral.
Black_Opal dzięki;-)

jak pokazałas na obrazku to dopiero zobaczyłam to dziwadztwo bo wczesniej nie widziałam takiego wózka :) dlatego sie nie zrozumiałysmy :)

A co do X-landera to w wersji 2010 gondola jest już spoko, bo te wcześniejsze też dla mnie odpadały, krótkie i wąskie :)

no własnie nie wiem jaką gondole pokazywał nam gościu w Xlanderze, ale była koszmarna! strasznie wyprofilowana az szkoda malucha tam wkladac :)

Wy to się znacie na tych wózkach dziewczęta!!!
Ja szczerze wam powiem, że... nie chce mi się czytać tych wszystkich opisów, więc jak z czymś tu wyskoczę to zaraz jestem zjechana:))) Ale z drugiej strony aż tak nie przeżywam tego wózka, choć wiadomo, że chcę mieć porządny sprzęt który nie przysporzy mi kolejnych problemów.

Chcę kupić wózek do 1300 zł, więcej nie wydam bo nie widzę sensu. Wkleję tu swoje typy, może któraś z was będzie miała odrobinę czasu by powiedzieć mi, który byłby najlepszy lub poleci coś innego:)))

Coletto Austin 3 spacerówka + gondola 2009 - kurier gratis - 1159.00<span class=notranslate> zł</span> : dino sklep dla dzieci: wózki, foteliki, meble, pokoje dziecięce

Anmar COOPER 3w1 absolutna nowość super cena !!! (898849302) - Aukcje internetowe Allegro

..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: X-lander XV głęboko-spacerowy dostawa w Polsce 0zł

no i na razie tyle, bo więcej widziałam ale tylko te miałam dodane do zakładek :) No i to Coletto mi się bardzo podoba ale się uparłam na polską firmę...

Proszę o radę:) i tłumaczcie mi nawet boleśnie, wszystko przyjmę na klatę bo ja nic o wózkach nie wiem:)

oczywiście chciałabym jednak pozostać jak najdalej od tej górnej granicy 1300, ale jak mnie wózeczek urzeknie to na pewno się skuszę ;]

Wy to się znacie na tych wózkach dziewczęta!!!
Ja szczerze wam powiem, że... nie chce mi się czytać tych wszystkich opisów, więc jak z czymś tu wyskoczę to zaraz jestem zjechana:))) Ale z drugiej strony aż tak nie przeżywam tego wózka, choć wiadomo, że chcę mieć porządny sprzęt który nie przysporzy mi kolejnych problemów.

Chcę kupić wózek do 1300 zł, więcej nie wydam bo nie widzę sensu. Wkleję tu swoje typy, może któraś z was będzie miała odrobinę czasu by powiedzieć mi, który byłby najlepszy lub poleci coś innego:)))

Coletto Austin 3 spacerówka + gondola 2009 - kurier gratis - 1159.00<span class=notranslate> zł</span> : dino sklep dla dzieci: wózki, foteliki, meble, pokoje dziecięce

Anmar COOPER 3w1 absolutna nowość super cena !!! (898849302) - Aukcje internetowe Allegro

..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: X-lander XV głęboko-spacerowy dostawa w Polsce 0zł

no i na razie tyle, bo więcej widziałam ale tylko te miałam dodane do zakładek :) No i to Coletto mi się bardzo podoba ale się uparłam na polską firmę...

Proszę o radę:) i tłumaczcie mi nawet boleśnie, wszystko przyjmę na klatę bo ja nic o wózkach nie wiem:)

oczywiście chciałabym jednak pozostać jak najdalej od tej górnej granicy 1300, ale jak mnie wózeczek urzeknie to na pewno się skuszę ;]

co do wózkow to dziewczyny nie polecają z podwójnymi kóolkamo bo podobno jest porblem jak spadnie śnieg - poczytaj sobie opinie ja tez chciałam podobny, ale dziewczyny odradzały bo te co miały sie niezle namęczyły w zimie :)

Coletto Austin 3 spacerówka + gondola 2009 - kurier gratis - 1159.00<span class=notranslate> zł</span> : dino sklep dla dzieci: wózki, foteliki, meble, pokoje dziecięce

z tych trzech to podoba mi sie najbardziej(wizualnie i praktycznie)ten pierwszy Coletto.Akurat ja nie mam nic przeciwko trójkołowcom,uwazam ,że całkiem fajnie sie nimi jezdzi,to rzecz gustu oczywiście.
Odradzam z przodu małe lub małe-podwójne kółka,zima mozna sie umęczyc prowadząc po sniegu.Choć Wam powiem ,że Babyactive Jet z tymi mniejszymi kółkami całkiem fajnie sie jezdzi,miałam raz okazje.
Ale myslę,że do ceny 1300 mozna naprawdę niezły wózeczek dostać.;-)

reklama
Rozalko ja widziałam różne wózki ze skrętnymi kolami jedne są faktycznie malutkie a drugie nie. Np Tako ma dwie wersje Jumpera z małymi kółeczkami i Jumpera X z większymi kółeczkami. Znajomi mieli X-Jumpera ze skrętnymi kołami i jeździli z maluszkiem w zime bo koleżanka rodzila w lipcu wiec dziecko bedzie jakby nie było w okresie zimowym miesiac starsze a prowadzilo sie go super i bardzo zachwalała. poza tym pomiędzy przednimi kołami a tylnymi przynajmiej w Jumper X nie ma dużej różnych do co wielkości.

Black mnie w X-Landerze nie podobała się gondola przynajmniej ten co myśmy widzieli miał strasznie wyprofilowaną gondole koszmar

Ehtele ja widziałam i Bexe i Jumpera X i dla mnie to są te same wózki tylko Jumper tańszy bo z fotelikiem cena 1200 zl.
Specjalnie oglądalam różnice pomiędzy tymi dwoma firmami i nie widziałam żadnych oprócz ceny i firmy :)

No Pajeczko pisałam, że różnicy nie ma:) Tylko sprzedawca bexy dodaje mi pościel, i trochę bardziej kolorki mi się podobają...wiem wiem 300 zl to duża różnica, ale cóż...chyba jednak BEXA, ale dziękuję kochana za info

Do góry