reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery koła dla naszego maleństwa

reklama
Ethele widzę, że jesteś zdecydowana na jedo :tak: Super, że już masz faworyta :-D

Tu opinie na temat Jedo 4ds
Wózek JEDO FYN 4DS- proszę o opinie - Rodzina i dziecko - Forum Gdańsk, Gdynia, Sopot.

Przeczytałam cały wątek i opinie są baaardzo spoko :-)

Za mną chodzi jednak ten X-lander :sorry2: Jak zobaczyłam ceny w tych sklepach, a nie na Allegro na którym okazała się być drożyzna to naprawdę mnie teraz skołowało ;-)

Generalnie JEDO FYN podoba mi się od bexy tylko i wyłacznie pod względem wizualnym:) KOLORKI...więc jeśli dostanę go toaniej niż BEXE to na pewno o wezmę....:p
X-lander właśnie w sklepach jest dużo tańszy...ja się ciągle bałam o tę gondolkę szerokość 31...na początku x-lander też za mną chodził...:)

Generalnie JEDO FYN podoba mi się od bexy tylko i wyłacznie pod względem wizualnym:) KOLORKI...więc jeśli dostanę go toaniej niż BEXE to na pewno o wezmę....:p
X-lander właśnie w sklepach jest dużo tańszy...ja się ciągle bałam o tę gondolkę szerokość 31...na początku x-lander też za mną chodził...:)

No właśnie jak dla nie to też przez gondolę odpadał, ale ta wersja 2010 ma wymiary [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif](dxsxw): 79x37x21cm ;)

[/FONT][/FONT]
[/FONT][/FONT]

bylismy dzisiaj z m w sklpie. dwie godz ogladalismy teutonie mistral S. zakochalismy sie :) jest cudowny, drogi, ale cudowny. i maja sliczne desenie na 2010 rok. czeka sie na niego 16 tyg, tyle jest zamowien.
przekladana raczka, spacerowka rozkaladana pod 3 roznymi katami w tym na plasko, gdzie mozna umiescic przenosna gondole (ostatnio coraz czestrze rozwiazanie- nie gleboka gondola, tylko przenosna), fotelik do auta, torba, i wiele innych dodatkow. i co bardzo wazne dla mnie, raczka jest dosc wysoko, wiec nie musze sie pochylac (mam 180 cm).

bylismy dzisiaj z m w sklpie. dwie godz ogladalismy teutonie mistral S. zakochalismy sie :) jest cudowny, drogi, ale cudowny. i maja sliczne desenie na 2010 rok. czeka sie na niego 16 tyg, tyle jest zamowien.
przekladana raczka, spacerowka rozkaladana pod 3 roznymi katami w tym na plasko, gdzie mozna umiescic przenosna gondole (ostatnio coraz czestrze rozwiazanie- nie gleboka gondola, tylko przenosna), fotelik do auta, torba, i wiele innych dodatkow. i co bardzo wazne dla mnie, raczka jest dosc wysoko, wiec nie musze sie pochylac (mam 180 cm).

Przenośna gondola (miękka) nakładana na spacerówkę, to dość stary wynalazek, ale generalnie teutonia ładne wózki ma.

No zgadzam sie przenosna gondola tzw.miękka,to juz bardzo dawno była,miałam dla synka,ale uważam,że te sztywne,odpinane o niebo lepsze,fakt są cięższe,ale na zimę cieplejsze i wygodniejsze.:tak:

Jeżeli miałabym go kupować,to u mnie by odpadł ze wzgledu na wagę
(Waga spacerówki z kołami 16 kg
Waga wózka z gondolą ( ALVI ) 18 kg)toz to istny kolos,jak na wózek z miękka gondola.:confused:

i małe przednie kółka(mam wprawdzie wózek na małych kółkach,ale drugi na zmiane,jako jedyny wózio,by odpadł napewno)
Po za tym .kiedy prowadzisz wózek tak, że widzisz dziecko, to kółka skrętne masz od swojej strony i wtedy trudno sie go prowadzi i podbija przy krawężnikach.:confused:
Ale podobaja mi sie bardzo kolorki tego wózia.

Naprawde apeluje do dziewczyn,które chca wózek z przekładana rączka i skretnymi kołami,wierzcie mi strasznie trudno sie jezdzi takim wózkiem,kiedy te skrętnew kółka sa pod naszymi nogami,masakra z podbijaniem.Jeżeli juz jesteście zdecydowane,a mi nie wierzycie ,warto na zakup wózka wziąc jakąś inna mame z dzieckiem troszke wiekszym i sprobowac z obciażeniem.

Ostatnia edycja:
ROZALKA- masz racje z tymi wozkami i skrecanymi kolkami wczesniej mi sie podobaly ale tez na to zwrocilam uwage i zaczelam myslec logicznie dlatego kupilam wozek z przekladana raczka owszem ale ze standarowymi kolami dosc duzymi jak dla mnie sa super bo duze i grube na zime dokladnie taka jak w tym roku mielismy

ale ja nie pisalam ze ta przenosna gondola jest miekka :) teutonia ma 3 rodzaje przenosnych gondoli, w tym jedna usztywniana.
jesli chodzi o jego wage, to fakt 16 kg, ale ja nie mam zamiaru go nigdzie dzwigac. w bloku winda, w innych wypadkach - maz :) barsziej chodzi mi o to aby wozek byl solidny.
jesli chodzi o przekladana raczke, jest to rewelacyjne rozwiazanie. jesli zaczyna wiac wiatr, siwecic slonce itp, przekladasz i tyle. poza tym na poczatku malenstwo chcesz miec na oku,a potem dziecko robi sie ciekawe i chce ogladac swiat :) wiec znowu przekladasz raczke i tyle.
teutonia jest jednym z 3 wozkow na 14 :) ktory dostaly pozytywna ocene w tescie (stiftung warentest), 11 dostalo ocene niedostateczna i nie powinno byc dopuszczonych do sprzedazy.

reklama
ja nie stawiam na raczke przekladana, z reguly wtedy jest gorsze wywazenie wozka, poza tym mialam te opcje w mutsy i tylko chwile ja uzywalam, wolalam normalnie prowadzic wozek ze spacerowka skierowana przodem do kierunku jazdy :tak:
mysle jednak nad takim czyms na budke - ponoc super sie sprawdza KIDOLAND - RayShade, BeddieBye, Poppit, SwaddleMe, DuoMat, Snuzzler, Traveller, TinyDiner

casualplay ma w standardzie tego typu budke, ze mozna ja calkiem do przodu przesunac, takze to fajna sprawa, no ale casuala juz nie chce, wiec chyba bede posilac sie tym daszkiem ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry