reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery koła dla naszego maleństwa

Diewczynki doradzcie mi.. jak wyperswadować mojemu M ze taki wózek (czy tez podobny - akurat taki znalazlam)
TRAPER GŁĘBOKI SPACERÓWKA GRATISY WYSYŁKA 0 Z (914854963) - Aukcje internetowe Allegro
nie jest zbytnio funkcjonalny.. jemu sie podoba ze wyjmuje sie gondole (lekko usztywniana materiałową) i robi sie z wózka spacerówka.. nie ma w ogóle taki wózek skrętnych kol a jemu sie podoba.. wiec mu powiedziałam ze wózek kupie sobie ja a on niech napatrzy sie na ten w sklepie.. nie wyobrażam sobie wozka bez skrętnych kół a ten sie upar jak wól bo mu sie podoba..

powiedz mu, ze ma za małą godnole bo widze, ze tylko 70 cm no i ze pewnie wiekszosc czasu Ty bedziesz musiała nim jezdzic a jak bedzie taka zima to juz wogole chociaz wózek bardzo fajny:)

reklama
Wydaje mi sie ze dziecko roczne juz sie nie bedzie miescilo w spacerówce, ze bedzie główką o budke zaczepiało.. i juz mu wyperswadowałam.. powiedziałam ze nie ma skretnych kół i ze ja nim bede jezdzic poza tym wolałabym aby tylko stelaz stal w piwnicy a reszte mozna było wyczepic i przyniesc do domu... bo on widzial podobny wózek i ze mialo gondole 76cm.. ale juz po klopocie..

Ostatnia edycja:
Widzę dziewczynki,że macie dylemat:tak:. Ja też tak miałam jak wybieraliśmy wózek dla córci;-). Zdecydowaliśmy, że z gondolą nie kupujemy, bo są małe bardzo.Wybraliśmy taki, żeby dziecku było wygodnie:tak:. Fakt-ciężki, ale coś za coś :confused:.Koła duże pompowane-bardzo dobrze się sprawdziły(rodziłam w styczniu 2009), spacerówka też wygodna. W grudniu przesadziliśmy córcię do x-landera XA- bardzo wygodny,super się jeździ,:tak: tylko szkoda, że rączka nie przekładana, ale wszystkiego mieć nie można.:sorry: Moja druga pociecha odziedziczy wózek po starszej siostrzyczce, niezależnie od płci będzie się nadawał. Mimo,że znaliśmy płeć to kolor wybraliśmy taki, żeby chłopczyk też mógł jeździć wrazie jakby się okazało, że mój ginek się pomylił(chociaż ma dobry sprzęt i się nie myli).:-p U innych lekarzy takie przypadki miały miejsce.:no: Dziewczyna kupiła różowy wózek, a tu niespodzianka chłopak:tak:. I jeździł różową limuzyną he he. A inna moja koleżanka ze szkoły do końca ciąży myślała, że dziewczynka i też się okazało, że lekarka się pomyliła:no:. Dodam,że obie chodziły do tej samej.

Diewczynki doradzcie mi.. jak wyperswadować mojemu M ze taki wózek (czy tez podobny - akurat taki znalazlam)
TRAPER GŁĘBOKI SPACERÓWKA GRATISY WYSYŁKA 0 Z (914854963) - Aukcje internetowe Allegro
nie jest zbytnio funkcjonalny.. jemu sie podoba ze wyjmuje sie gondole (lekko usztywniana materiałową) i robi sie z wózka spacerówka.. nie ma w ogóle taki wózek skrętnych kol a jemu sie podoba.. wiec mu powiedziałam ze wózek kupie sobie ja a on niech napatrzy sie na ten w sklepie.. nie wyobrażam sobie wozka bez skrętnych kół a ten sie upar jak wól bo mu sie podoba..
Ciężki kolos strasznie.Miałąm kiedys tego typu,fajnie sie jeżdziło,ale teraz już bym wybrałą skrętne koła i coś lżejszego.
U innych lekarzy takie przypadki miały miejsce.:no: Dziewczyna kupiła różowy wózek, a tu niespodzianka chłopak:tak:. I jeździł różową limuzyną he he. A inna moja koleżanka ze szkoły do końca ciąży myślała, że dziewczynka i też się okazało, że lekarka się pomyliła:no:. Dodam,że obie chodziły do tej samej.
Hmmm,no zdarza sie,ale wydaje mi sie,że na USG 4D takie pomyłki są bardzo żadkie.Z resztą tak mi mówił lekarz,na USG 4D widać jak na dłoni,czy siusiak jest,czy go nie ma.No chyba,że idzie sie zbyt póżno i dziecie takie duże i za bardzo przytilone do powłok.Ale wtedy nic nie mówi,bo nie widać.

A co do wózeczków to ja juz nie wiem.
Pewnie ostatecznie coś innego wpadnie mi w oko niz sobie wypatrzę.
Dzis widziałąm na żywo
Jedo FYN ,cudny.:tak:

Doszlam do wniosku, ze w Polsce da sie kupic sliczne wozki za nieduze pieniadze:tak: Szkoda, ze mam do domu ponad 1500 km:angry:

Ciężki kolos strasznie.Miałąm kiedys tego typu,fajnie sie jeżdziło,ale teraz już bym wybrałą skrętne koła i coś lżejszego.

Hmmm,no zdarza sie,ale wydaje mi sie,że na USG 4D takie pomyłki są bardzo żadkie.Z resztą tak mi mówił lekarz,na USG 4D widać jak na dłoni,czy siusiak jest,czy go nie ma.No chyba,że idzie sie zbyt póżno i dziecie takie duże i za bardzo przytilone do powłok.Ale wtedy nic nie mówi,bo nie widać.

A co do wózeczków to ja juz nie wiem.
Pewnie ostatecznie coś innego wpadnie mi w oko niz sobie wypatrzę.
Dzis widziałąm na żywo
Jedo FYN ,cudny.:tak:

mam koleżanke, której na usd 4 D wysżło ze bedzie chłopak, inny lekarz twierdzi w zaparte, ze dziewczynka a teraz jest w 31 tc i pewnie sie dowie przy porodzie, nigdy nie ma 100% pewnosci niestety :-D

Te wozki to jakis koszmar :-D tyle ich jest, ze nie mozna wybrac
ja sie jeszcze zastanawiam nad tym http://www.bobowozki.com.pl/product...=1156&osCsid=ffee1a4d2db55c6a5a561954aeb53f49

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nektarynka zabierz faceta do sklepu po prostu!
pokaż mu jak prowadzi się taki wózek - jak wygląda to całe "oprzyrządowanie".

dla mnie te wózki to tragedia jakaś :-(

zwróć uwagę, że na początku głównie Ty będziesz operatorem wózka i Tobie musi być wygodnie.

powodzenia :-)

mam koleżanke, której na usd 4 D wysżło ze bedzie chłopak, inny lekarz twierdzi w zaparte, ze dziewczynka a teraz jest w 31 tc i pewnie sie dowie przy porodzie, nigdy nie ma 100% pewnosci niestety :-D

Te wozki to jakis koszmar :-D tyle ich jest, ze nie mozna wybrac
ja sie jeszcze zastanawiam nad tym ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: X-lander XA 2010 głęboko-spacerowy + Maxi Cosi CABRIO FIX dostawa w Polsc

Nad x landerem debatowałyśmy nie raz.
Kurcze świetny jest,aleeee...
u mnie dyskwalifikuje go
1.waga
2.małą gondola(siorka ma,to wiem)
3siedzisko spacerowe NIE rozkłada sie zupełnie na płasko( mój synek często zasypiał w wózku i chciałabym by drugiemu Bąbelkowi tez było wygodnie podczas spania);-)

Edit
Oooo widzę,że gondolę większą zrobili(siora ma 2009),no hm...79 cm,to już coś.
I ten kolor brązowo-pomarańczowy,śliczny.

Ostatnia edycja:
Nad x landerem debatowałyśmy nie raz.
Kurcze świetny jest,aleeee...
u mnie dyskwalifikuje go
1.waga
2.małą gondola(siorka ma,to wiem)
3siedzisko spacerowe NIE rozkłada sie zupełnie na płasko( mój synek często zasypiał w wózku i chciałabym by drugiemu Bąbelkowi tez było wygodnie podczas spania);-)
W tym godnola 79 cm a w tamtym tańszym 75 cm 4 cm róznicy i 1400 w cenie

Edit
Oooo widzę,że gondolę większą zrobili(siora ma 2009),no hm...79 cm,to już coś.
I ten kolor brązowo-pomarańczowy,śliczny.

ja tak wlasnie czytam Ty mowisz o małej godnoli na mysle kurde ona ma prawie 80 cm to jaką Ty chcesz miec gondole :-D
mnie tutaj jednak odstrasza troszke cena bo z fotelikiem samochodowym koszt 2600 a tam mam za 1200 a mysle, ze obie firmy są dobre.

reklama
ja tak wlasnie czytam Ty mowisz o małej godnoli na mysle kurde ona ma prawie 80 cm to jaką Ty chcesz miec gondole :-D
mnie tutaj jednak odstrasza troszke cena bo z fotelikiem samochodowym koszt 2600 a tam mam za 1200 a mysle, ze obie firmy są dobre.
:-DNie doczytałam o tej gondoli.:zawstydzona/y::-D

No cena zabójcza jak dla mnie.
W sumie fotelik rewelacja.My juz mamy po synku,więc ten zakup odpada..
Może za jakichs czas stanieją.

Do góry