reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czop śluzowy

W pierwszej ciąży nie miałam lyb nie rozpiznałam czopu. W drugiej to była "meduza" galareta z nitkami krwi dość spora. Jak korek ;) nie wiem jak to jeszcze bardziej obrazowo opisać. Odszedł plus minus 5h przed pojawieniem się na świecie dziecka.

reklama
Czop śluzowy to bardzo gęsta galareta żółto biała z krwią lub podbarwiony na brązowo. Czuć jak wypada. U mnie był wielkości ok 4cm. Taki glut hihi

Hej. Mam pytanie. Dzisiaj w toalecie po sikaniu i podcięraniu na papierze została mi taką zoltawo- bezbarwna wydzielina jak śluz tylko troszkę gęstszy. Jestem w 33+5 i chyba zaczął odchodzić mi czop jeśli dobrze sprawdziłam. Nie towarzyszą temu ani bóle ani skurcze. Czy jechać od razu na IP czy czeka na spokojnie. Pytam bo to moja 1-sza ciąża i opieram się tylko na literaturze. Dzięki za każdą odpowiedź.

Hej. Mam pytanie. Dzisiaj w toalecie po sikaniu i podcięraniu na papierze została mi taką zoltawo- bezbarwna wydzielina jak śluz tylko troszkę gęstszy. Jestem w 33+5 i chyba zaczął odchodzić mi czop jeśli dobrze sprawdziłam. Nie towarzyszą temu ani bóle ani skurcze. Czy jechać od razu na IP czy czeka na spokojnie. Pytam bo to moja 1-sza ciąża i opieram się tylko na literaturze. Dzięki za każdą odpowiedź.
To upławy nie czop. Jeśli są mleczne i bezzapachowe to luz. Jak wpadają w zieleń i lub nieprzyjemnie pachną polecam konsultację ginekologiczną.

Cześć. Mi czop odszedl wczoraj i poki co nic nie wskazuje na porod a wczoraj dokladnie mialam termin porodu z usg (z miesiaczki 28 lipca). Szyjka jest skrocona ale brak rozwarcia. Czekanie jest najgorsze. U mnie byl galaretowaty bezwarwny i duzzy nie dalo sie go przegapic

Do góry