N
Natuś_ka
Gość
Jesli sie nie pokoisz to jechac zawsze mozesz, sprawdzic czy te skurcze mialy jakikolwiek wplyw na szyjke. Przy planowanej cc lepiej trzymac reke na pulsie.Dziewczyny a ja z takim pytaniem, jestem w 36tc w nocy miałam dość silne skurcze tak przez 3h trwały co parę minut , wody nie odeszły, ale właśnie czy zawsze to odejście wód zwiastuje poród??? Cc mam zaplanowane na za 3 tygodnie , i co robić w razie powtórki z tej nocy? Jechać do szpitala? Miałyście też tak? Ja rozumiem parę skurczów przepowiadających, ale aż 3 godziny? No i czy dziecku coś może się stać? Dodam że mała ułożona pośladkowo więc i tak sama nie urodzę
Skurcze nie zawsze zwiastują szybki porod, mogą meczyc sporo przed, wody tez nie musza odejsc same, mni dwa razy przebijali w trakcie porodu na przyklad
Sprawdzaj jak czesto pojawiają sie skurcze, statystycznie 3 skurcze na kazde dziesiec minut przez okres godziny, do tego jesli nie ustaje po kapieli, no to teoretycznie akcja rozpoczeta. W praktyce kazdy porod moze rozpoczac sie nagle, zatrzymac sie, meczyc chwile badz kilka dni.