reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZILAŁT'owe starania

Wpadlam na wspanialy pomysl znowu, poszlam z kolezankami sie poplatac po miescie, siadlysmy napic sie winka i sie okazalo ze jedna z kumpeli przyszla z corka przyjaciolki od swojej mamy. Laska mieszka za granica, jest Pania do towarzystwa i tanczy w klubie, nie mylac z dziwka hahah , rozmowa sie nam kleila i wpadlam na wspanialy pomysl , a ze mi sie juz troche krecilo w glowie, wpadlam na pomysl, zeby wkrecic mojego starego hahaha laska sie przebrala w ciuszki seksowne i na gore sam kozuszek , dzwonie do starego ze bede do pol godziny niech drzwi zostawi otwarte. I tak mysmy zaczekaly w taksi, a ta weszla do mnie do chalupy z dyltafonem w rece , stary po domowemu w majtach z myszka miki kupilam Mu na swieta . I za wchodzi i mowi, ze zostala oplacona przez kolegow, moj stary myslalam , ze je.bne. Zaczal sie smiac pod nosem, ze nie wie co powiedziec, ale zona za chwile bedzie... a ta do Niego moze lodzika na szybko, w 2 minuty sie wyrobie hahaha myslalam ze tak pierdolne , ale miny nie widzialam i wparzam Ja Krolowa i mowie popierdo... Cie co ta dziwka tu robi hahaha mina mojego bezbledna hahahah i teraz siedzi zamkniety w pokoju i obrazony a ja poczytam Was jutro bo padam, chociaz jie wiem czy z emocji zasne to Kretyn hahaha
Ale jaja

reklama
Wpadlam na wspanialy pomysl znowu, poszlam z kolezankami sie poplatac po miescie, siadlysmy napic sie winka i sie okazalo ze jedna z kumpeli przyszla z corka przyjaciolki od swojej mamy. Laska mieszka za granica, jest Pania do towarzystwa i tanczy w klubie, nie mylac z dziwka hahah , rozmowa sie nam kleila i wpadlam na wspanialy pomysl , a ze mi sie juz troche krecilo w glowie, wpadlam na pomysl, zeby wkrecic mojego starego hahaha laska sie przebrala w ciuszki seksowne i na gore sam kozuszek , dzwonie do starego ze bede do pol godziny niech drzwi zostawi otwarte. I tak mysmy zaczekaly w taksi, a ta weszla do mnie do chalupy z dyltafonem w rece , stary po domowemu w majtach z myszka miki kupilam Mu na swieta . I za wchodzi i mowi, ze zostala oplacona przez kolegow, moj stary myslalam , ze je.bne. Zaczal sie smiac pod nosem, ze nie wie co powiedziec, ale zona za chwile bedzie... a ta do Niego moze lodzika na szybko, w 2 minuty sie wyrobie hahaha myslalam ze tak pierdolne , ale miny nie widzialam i wparzam Ja Krolowa i mowie popierdo... Cie co ta dziwka tu robi hahaha mina mojego bezbledna hahahah i teraz siedzi zamkniety w pokoju i obrazony a ja poczytam Was jutro bo padam, chociaz jie wiem czy z emocji zasne to Kretyn hahaha
Ty to masz pomysły :D
SalsaPL powiedz mi to jak się jest w ciąży to ma być brak śluzu czy dużo płodnego? Bo ja już zgłupiałam

SalsaPL powiedz mi to jak się jest w ciąży to ma być brak śluzu czy dużo płodnego? Bo ja już zgłupiałam
Ja nie wiem jak jest na owu jaki Poi jaki jak się udało też...obecnie jestem 21dc 4 dpo i mam gesty biały lepki rano miałam i Po południu do staranek a później wiadomo ciężko określić.wiec nie wiem jak powinien być

Ty sie mnie dziś o nic nie pytaj [emoji23][emoji23][emoji23] sama zglupiałam [emoji23][emoji23][emoji23] niby jest jak płodny. A ja właśnie taki mam. Przezroczysty jak woda. Rozciagliwy- jakies tak maxymalnie na 11.7 cm mi sie udalo- bo metrowką sprawdzalam

@kobietka301 no powiem ci ze pomysly to ty masz. Ja mam mocno wyrobiony odruch obronny- wiec ciesz sie ze chlop twoj jej nie niezafundował konkretnego strzała hehe wtedy nie bylo by juz tak wesolo ;) oj bedziesz ty sie przy tych jajkach teraz modlić w pokucie [emoji13][emoji13][emoji13]

Ja nie wiem jak jest na owu jaki Poi jaki jak się udało też...obecnie jestem 21dc 4 dpo i mam gesty biały lepki rano miałam i Po południu do staranek a później wiadomo ciężko określić.wiec nie wiem jak powinien być
"CIĄŻA Z KLASĄ":
Normalnym zjawiskiem jest to, że śluz w ciąży jest przez większą część tego okresu dość obfity, a konsystencją przypomina śluz płodny. Może być on przezroczysty lub lekko biały, a nawet jasnożółty. Jego zapach jest raczej neutralny.

Śluz płodny jest śliski, kleisty, nie ma żadnych grudek. Jeśli ktoś ująłby go dwa palcami, wytworzyłyby się między nimi dwie nitki. Kobieta w czasie jego wytwarzania ma poczucie wilgotności w okolicy pochwy. To jeden z objawów owulacji

Natomiast śluz niepłodny daje uczucie suchości w pochwie. Nie jest śliski i nie dałoby się z niego utworzyć kleistych nitek. Często jest mętny, o białawej lub żółtawej barwie. Gęsty i kłaczkowaty.

Śluz przed okresem natomiast jest bardziej gęsty i mniej przejrzysty.

W poscie #3 będziemy redagować najważniejsze rzeczy które przydadzą nam sie w obserwacji Nas przy staraniach. Mądrości zyciowe i naukowe.
Wrzucilam tam.opis śluzu. Wrzuce jeszcze dla zainteresowanych cos madrego odn polozenia macicy.
A i dla niewiedzących: zeby wyskoczyła info o poscie dedykowanym dla danej osoby trzeba @przed_nickiem bo tak moze umknac :)

reklama
Ja dzisiaj nie dałam rady i zrobiłam znowu test i znowu bialutko :( Nic teraz już grzecznie będę czekać do @ to już tylko 3 dni ... Ehh tak sobie myślę z pierwszym dzieckiem nie musiałam się nawet zaczynać starać a teraz może być już zupełnie inaczej może nie być tak łatwo coś czuję ...

Do góry