reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZILAŁT'owe starania

reklama
Dziewczyny moje FSH jest idealne :) 7,22 :) Leczenie i suplementacja zrobiły swoje - spadło mi z 22,7 - czyli z menopauzy :) tak się cieszę, bo hormon odpowiada za wzrost jajek. Stosunek LH/FSH 1,33 - jezdem płodna - ale martwi mnie prolaktyna po stymulacji. Martwi mnie jednak prolaktyna - pierwszy wynik ładny w normie 16,68 ale po stymulacji mtc 248,5 ng/ml :(:( Miała któraś tak ?? To źle czy dobrze? Jest ratunek i szansa na ciążę. Endokrynolog dopiero 31.01. Wysłalam jej sms z wynikami ale na razie cisza :(
Nie mysl i tych wyniakch. Lekarz jest od tego. Normy sa kilka postow wyzej bo wrzuciłam. Ale sie nie znam..
Dziewczyny wiecie może jak jest z lekarzem na NFZ w przypadku ciąży jak się nie jest ubezpieczonym? :)
Nie pracujesz nie jesteś ubezpieczona. Opcje: ktos z rodziny cie zglosi, urzad pracy rejestracja wtedy jestes ubezpieczona. W innych trudnych sytuacjach finnsowych-mops ubezpiecza przez gmine, ale na 3 mce.
Bez ubezpieczenia lekarz w przychodni cie nie przyjmie. W szpitalu przyjmą, na ojomie, na pogotowiu, nawet lozko dzadzą -ale pełnopłatny pobyt. Stawki rozne w zwleznosci od szpitala 100-300 doba plus kazde badania jak prywatnie
Czas moja Damo zwolnić i dziecko robić :)
Nogę skreciłam przynajmniej z wyra mu nie uciekne
Wydaje mi się, że jeśli jesteś obywatelką Polski i mieszkasz na terenie Polski to, jeśli jesteś w ciąży, masz prawo do bezpłatnych świadczeń zdrowotnych, nawet jeśli nie jesteś ubezpieczona.
Wlasnie ze nie
Dzis 1 dc[emoji22]
To szukuj sie za 6 dni zaczynacie wiśta wioo
A przepraszam, że 44 lata to niby co ?? To piękny wiek na starania :p
Najlepszy. Idealny. Przeciez to jak 24 plus 20 doświadczenie.. czy może byc lepiej [emoji1][emoji1][emoji1]

Nie pracujesz nie jesteś ubezpieczona. Opcje: ktos z rodziny cie zglosi, urzad pracy rejestracja wtedy jestes ubezpieczona. W innych trudnych sytuacjach finnsowych-mops ubezpiecza przez gmine, ale na 3 mce.
Bez ubezpieczenia lekarz w przychodni cie nie przyjmie. W szpitalu przyjmą, na ojomie, na pogotowiu, nawet lozko dzadzą -ale pełnopłatny pobyt.
To ustawa wprowadza w błąd?

Mój mąż aktualnie siedzi przy milionie papierow i liczy na czym bedziemy oszczędzać żeby więcej kasy na in vitro odkładać[emoji12][emoji13]
Oszalał mi chłop[emoji13] nawet piwa sobie bedzie odmawiał[emoji23]

Ja 12 dni do @ mam nadzieje ze jej braku :p
każda przyszła mama ma w naszym kraju zapewnioną bezpłatną opiekę medyczną – bez względu na to, czy jest ubezpieczona czy też nie. Prawo to wynika z Konstytucji (art. 68 ust.3), w której zapisano, że taka opieka powinna być zapewniona kobiecie przez cały czas trwania ciązy i jeszcze 6 tygodni po porodzie. Jest to zatem również opieka w trakcie połogu.
Szczególna opieka medyczna, którą objęta jest kobieta w ciąży i po niej oznacza, że przyszła mama jest uprawniona do wszystkich świadczeń, jakie przysługują ciężarnym i położnicom. W praktyce oznacza to wszystkie kontrolne wizyty u ginekologa, które musi odbywać kobieta w ciąży i w połogu, zlecone badania laboratoryjne i usg, ewentualne zabiegi, które zostały zalecone dla dobra ciąży. Bezpłatny jest również pobyt w szpitalu podczas ciąży, w czasie porodu i po nim.

reklama
Mój mąż aktualnie siedzi przy milionie papierow i liczy na czym bedziemy oszczędzać żeby więcej kasy na in vitro odkładać[emoji12][emoji13]
Oszalał mi chłop[emoji13] nawet piwa sobie bedzie odmawiał[emoji23]
No widzisz chlopina kochany. Ale wez no poczytaj klinikach i dofinansowaniu w danym wojewodztwie. Cos mi sie obilo o uszy ze antypisowskie gminy dofinansowują na zlosc "wiekszosci" rządzącej. U biedronia mozna pewno :)

Do góry