reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

cześć mamy polki we włoszech

ptynia,,do 150 euro zapomnialam zsumowac wyliczonych smieci wiec jest to po obliczeniu okolo 170 eu miesiecznie,a jak masz ogrzewanie zbiorcze to duzo,duzo wiecej kosztuje...

reklama
Anika nie wiem co to jest ogrzewanie zbiorcze, ale chyba takiego nie mam, mam riscaldamento na scianie na prad, generalnie wzystko jest u nas na prad, boiler, ogrzewanie, kuchenka plus piastrelle, mikrofala ecc. Czyli mowisz ze za tak male mieszkanie nie placimy duzo sumujac wszystko?

Witajcie dziewczyny, melduje sie i ja :)
Niose radosna nowine, mianowicie, wczoraj moje malenstwo pierwszy raz kangurowalo z mamusia :tak:
Ma sie dobrze, wiec ordynator nie widzial przeciwskazan, a wrecz zachecal i potem przyszedl zobaczyc nas hihih, poinformowali mnie przedwczoraj a wczoraj polecialam.
Bylam straaaasznie zestresowana wszystkim, ale bylo fantastycznie. Zadne slowa niestety nie odzwierdziedlaja tego momentu :tak: :tak:Mamusia byla w siodmym niebie a Julcio kimał w najlepsze wydajac rozne dzwieki od mlaskania, mruczenia po postekiwanie hihih
Dzis jak na oddziale bedzie spokoj, to tez polece :tak:

Podczytalam Was troszke, przepraszam, ze tak z grubsza, ale to tak miedzy jednym przebiegiem do szpitala a drugim (biegam takze mleko odciagac)

Zycze Wam wszystkim milego weekendu i odliczam dni do przyjscia nowego naszego kosmitkowego nipote :tak:;-)

zyta my kiedys mniej placilismy za smieci,od czasu jak jest raccolta differenziata(7 lat)rachunki wzrosly...
jezeli chodzi o prad to nasze rachunki 60 eu co 2 miesiace sa realne bo my mamy liczniki digitale i co 2 miesiace automatycznie pobieraja realny stan licznika i wystawiaja fakture...jezeli nie masz licznika nowego to raz ci przychodzi malo potem wyrownnanie ..itp..
nie zrozumialm o co chodzi z tym 450 eu czynszu...ja pisalam o ptyni,bo ona placi 600 euro za wszystko,odlicczajac mniej wiecej wszystkie spese ktore wyliczylam za sam czynsz placi okolo 430 eu,nie duzo jak na nasz region,u nas placilaby duzo wiecej za umeblowane mieszkanie.

sicil super wiesci :-) w koncu sie doczekaliscie, to teraz trzymamy mocno kciuki, zeby czas do wyjscia do domku szybko zlecial! Niech zdrowo rosnie nasz maly zuch!

sicilpol super wiesci!!!alez milo sie czyta...gratulacje,ja juz widze jaka szczesliwa jestes:happy2:bardzo sie ciesze...razem z Toba:happy2::happy2::happy2:za dalsze postepy Julka trzymam &&&&&&:tak:

strega ja to sobie wyobrazam, ze kladzie sie maluszka na piersiach mamy, ale w sumie to nie wiem... ;-)
sicil no i jak kiedys znajdziesz chwile to wrzuc jakas fotke Julka :-)

O ja odplywammmmm...ale goraco. wyskoczylam w przerwie do Oviesse bow idzialam,ze maja jakeis promocje na bluzki z krotkim rekawem i bez....dla Mateusza. Musze zmienic ejgo garderobe , bo m sie dziecko gotuje a z tamtegorocznych jakis dziwnym cudem powyrastal :-)

reklama
Czesc dziewczyny! jestem ale zla jak osa:wściekła/y: bylam dzisiaj z Lorenzo na wizycie u kardiologa a ze dzisiaj jest strajk a maz jeszcze na zwolnieniu nie mogl z nami jechac tzn zawiozl nas rano a potem musial wrocic o 10 wyszlam ze szpitala dzwonie po taxi i zonk dzisiaj zlapac taxi w Rzymie rowna sie z cudem czekalam prawie godzine:wściekła/y: Lorenzo najpierw ukladal puzzle a potem tarzal sie po ziemi;-) musze koniecznie kupic samochod bo nasz jest stary i ma kilka rzeczy do zrobienia co oczywiscie sie nie oplaca a maz ma sluzbowy ktorym ja nie moge jezdzic a bez samochodu jak bez reki... i te ich strajki:wściekła/y: a i jadac w taxi Lorenzo cieszyl sie ze moze jechac bez fotelika ja sie stresowalam a on mial ubaw po pachy przy kazdym chamowaniu i udawal ze sie przewraca:-D

Do góry