reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

cześć mamy polki we włoszech

a to spoko anja, rzeczywiście trzeba będzie nam się wybrać na wycieczkę do Varese i zobaczyć co i jak :) zaczynam "kochać" rodzić i z masochistyczną niecierpliwością i ciekawością czekam jak to będzie hehehehe... dobrze że się tutaj na to cudne forum zapisałam! Choć w ogóle nie jestem wielką miłośniczką takiej formy kontaktu, to jednak teraz jestem bardzo zadowolona z tego kroku! ;-)

reklama
pecora nera pewnie,ze fajniej byloby sie spotkac,bo kontakt osobisty to co innego ale coz jak jestesmy tak rozsiane po calych wloszech...my tu rada sluzymy,zawsze czegos mozna sie dowiedziec a przynajmnie zorientowac co i jak...dziewczyny cie pokieruja do odpowiednie instytucji,biura czy urzedu...kazdy ma inne doswiadczenia i fajnie miec w kims oparcie...
jak masz mozliwosc podjedz do szpitala i popytaj zobaczysz co i jak...ja tez sie nie moglam doczekac jak to bedzie przy porodzie i pamietam jak jechalam do szpitala to myslalam,ale jaja jade sama a wyjde ze szpitala z mala istotka...zobaczysz bedzie fajnie...

No bo to są niezłe jaja anja :) rzeczywiście tak po prostu, pewnego pięknego dnia wracasz do domu z kimś kto już będzie z Tobą do końca życia - bliżej lub dalej, ale jednak zawsze... i Ty z tego kogoś musisz zrobić porządnego człowieka :) się aż wzruszyłam :rofl2:

pecora nera z tego co pisza w internecie w Varese dziecko jest przy mamie caly czas tak zwany rooming in.
Dla mnie to tez pierwsze forum na ktorym sie udzielam chociaz wczesniej bylam przeciwna bo czytajac czasem forum mialam uczucie ze niektorzy wszystkie rozumy pozjadali i przescigaja sie ktora jest lepsza mama i ze jej dziecko jest naj .... we wszystkim a tu sie rozmawia o wszystkim i o niczym i wszystkie jestesmy naj:-D
anija wlasnie bylam u tesciowej i znowu mi opowiadala jak to Lorenzo sie na nia zdenerwowal bo mu nie pozwolila trzaskac dzwiami:-D nie ma co moja krew;-)

forza lorenzo nie daj sie babci!!!charakterek po mamusi:-Dwiesz co takie dzieciaki jak juz zaczynaja mowic i pokazywac co im sie podoba a co nie sa super,nie zeby wczesniej nie byly,ale jak zaczyna mowic to jest dopiero ubaw:-)
masz racje luczka,z tymi niektorymi forum...ja was podczytywalam troche wczesniej zaczym zaczelam pisac,i jak zobaczylam,ze tu nie wyscig czyje dziecko jest madrzejsze fajniejsze itd to zaczelam pisac...dobrze czasami popisac o "niczym" i dopytac jak trzeba...a ze jestesmy wszystkie naj to pewne;-)ja jak przychodze do pracy wlaczam komputer to jeszcze programu nie wlacze jak juz na bb siedze...
moje dziecko poszlo spac,moge spokojnie wypic kawe...

Ostatnia edycja:
Własnie o to mi chodziło - na forach innych często jest wielka kłótnia, że aż się niedobrze robi ;) a tu jak w Raju :)

Tez doczytałam się że Varese opieka na sali z mamą (gdzieś nawet reklamowali że na jesień nabyli jakiś ekstra sprzęt do przechowywania dzieci przy mamach, które nie muszą się wiele ruszać by być przy dziecku), choć niby mają coś tam dostępne tez poza salą.... a poza tym mycie i przebieranie w jakiś określonych porach razem.... wczytam się w to z czasem, ale najlepiej już na miejscu dopytam. Mam nadzieję że dziecko po porodzie to nie myśli o niczym innym jak tylko o spaniu :)

pecora nera no niezle jaja ;-) ja pamietam, ze w pierwszej ciazy to to dziecko bylo dla mnie troche abstrakcja, jakos tak dopiero jak urodzilam to w nie uwierzylam ;-)
a z kolei w tej ciazy to mam wrazenie, ze od jakiegos czasu to dziecko juz jest z nami, tyle, ze siedzi w brzuchu i nie wiem, ale chyba to przez to, ze Mikolaj czesto o nim i do niego tez mowi, opowiada, ze on idzie z Antosiem do scuola, a Aleks z mama do pracy, jak cos jemy to tez sie pyta, czy Aleks lubi, rowerek stary tez juz oddal Aleksowi itp.

hehe, z tym spaniem to roznie bywa;-)
ale moim zdaniem fajnie miec dziecko przy sobie, o ile tylko kobieta czuje sie na silach,

Dziekuje raz jeszcze za wszystkie odp.dot.chodzika:-)
Mamy mozliwosc zamiany w sklepie na cos innego i tak wlasnie powtornie studiuje za i przeciw
;-)
pecoraja co do epidurale to jestem powtornie na TAK bez umarlabym chyba z bolu tragedia przy rozwarciu ok3cm myslaam,ze z okna wyskocze a pozniej jak dali mi znieczulenie to taka ulga :tak:co do efetkow ubocznych po moze wystapic bol glowy ,ja nic takiego nie mialam czulam sie ok.
Dziewczynki ktore rodzily naturalnie bije OKLASKI PELNE PODZIWU!!!
w moim szpitalu dzidzie mialam 24/24 przy sobie poza tym i meza ktory sie dzielnie nami opiekowal
:tak:
luczka buu nie mam pojecia??wiem ,ze przed trzeba wszystko dokladnie ustalic ja mialam z anestezjologiem spotkanie przed i dodatkowo musialam sobie porobic potrzebne wyniki;-)a wiec do porodu szlam przygotowana i na spokojnie
ojj a co ja tu czytam dopiero co sie dowiedzialam:szok:STREGA tak mi przykro:-(ale z Twoim doswiadczeniem pewnie szybciutko cos znajdziesz!!glowa do gory!!!

wiecie co mnie bardzo rozsmiesza jak na jednym forum ktore podczytywalam? np podawanie niemowlakowi kaszek owocowych np nestle,bobovita itp jedna napisze ze wprowadzila kaszke do diety dziecka 6 miesiecznego a inne naskakuja na nia jakby conajmniej trucizne dziecku podala bo tam jest cukier itd i tak z wszystkim a moj ulubiony temat to danonki i parowki to dopiero jest jazda;-):-D

reklama
cucciola a moze chodzik?

luczka wiesz co ja np. zaluje ze mi nikt nie uswiadomil tego, ze takie kaszki bobo-vita sa niefajne dla dzieci, karmilam nimi obu chlopcow, a jeszcze na poczatku pobytu we Wloszech przywozilismy je z Polski :szok: a rzeczywiscie jak teraz porownam z kaszka jakas plasmon np. to niebo a ziemia... ale nie wiem jak to jest, ze na jednym forum pytasz i Ci ludzie grzecznie odpowiadaja, a na innym wlasnie obrzucaja blotem, to chyba zalezy jacy ludzie sie "trafili"... ja tutaj z Wami tez czuje sie swietnie :-) a udzielam sie tez na innym forum i tam to naprawde czasem strach o cos zapytac ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry