reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

reklama
no :-(
dobrze ze chociaz kilka info technicznych mozna tu uzyskac :p
evelik wyslalam ci gg na priv :p
ja do szkoly do tarnowa chodzilam..a jak nie chodzilam to poznalam gorlice;)
pewnie by sie okazlao ze wspolnych znajomych mamy :p
pozdrawiam :)

Czesc dziewczyny ja juz tu bardzo dawno nie zagladalam i tez tak jak wy mialam byc ,,Mama Z Wloch" ale niestety dwa miesiace temu zaostalam mama aniolka i jakos nie mialam weny do pisania na innych watkach...witam nowe dziewczyny ktorych nie poznalam i mam nadzieje ze pojawi sie wiecej dziewczyn z Italii a nasz watek zacznie zyc bo jak zauwazylyscie rzadko ktos tu zaglada

dziewczyny mozecie mi pomoc ja nie znam za dobrze wloskiego a poronilam prosze napiszcie mi co oznacza slowo TROMBOSI

Witaj Lila! Współczuję Ci serdecznie tego co przeszłaś :-:)-( Nie martw się następnym razem będzie dobrze i musi się udać. Jestem we Włoszech 7 lat i z tego co wiem Trombosi oznacza Zakrzepica. Jaka była przyczyna poronienia jeśli można spytać? Jeśli nie masz ochoty odp. na to pytanie przemilcz je. Rzeczywiście rzadko dziewczyny tu zaglądają, ja zaglądam codziennie ale nie mam z kim pisać. Pozdrawiam:)

evelik a jak porod wspominasz? zadowolona jestes ze sluzby zdrowia w it?
ja swoj pierwszy wspominam kiepsko( rodzilam na policlinice w bari)
melka przyszla na swiat w klinice..komfort bez porownania..
nastepne dzieciatko tylko tam..jesli bedzie :)

Witaj Kristi! No właśnie jakoś się rozmijamy:) A co do porodu to rodziłam w szpitalu (w Battipagli) miałam b.dobrego ginekologa, nie narzekam. Nic nie płaciłam chociaż przyjmował prywatnie (wizyta 90 euro) wszystkie badania miałam robione w szpitalu. Do służby zdrowia zawsze się ma jakieś zastrzeżenia także w it (tu na wizytę bezpłatną trzeba czekać m-c lub dłużej jest tak samo już w Polsce), teraz się to już wszystko wyrównało odkąd jesteśmy w unii. Wyobraź sobie, że do laryngologa i muszę czekać 1,5 m-ca bo nie chcę płacić a muszę iść. Także widzisz nie ma różnicy. Napisz mi jak Cię mogę znaleźć na nk. Pozdrawiam gorąco bo upały doskwierają:)

reklama
Czesc dziewczyny widzę, że dawno tu żadna nie zaglądała. Ja od porodu wcale, jakos na wszystko brakuje czasu. Urodziłam 2 maja córeczkę Małgosie Julcię. Poród odbył sięw Bolzano i jestem zadowolona. Mała ma dwa miesiące i jest cudna.
Lila- bardzo mi przykro

Do góry