reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Dzien dobry poniedzialkowo,
Zytka Sto lat Sto lat, marzeń spełnienia, radości, uśmiechu, miłości!
Pinky super że dałaś rade, mi tu dziewczyny poodpisywały a ja niedobra nawet nie mialam chwili przez weekend coby ci odpisac. Ale tym wieksza satysfakcja, ze sobie poradziłąs. ALe sie u ciebie działo!! Wciąż mieszkacie w Campiglii? Aż ci zazdraszczam pracy, ja nic nie mogę jakoś znależć chocby na chwilke:zawstydzona/y: Dziewczynki juz takie duze, jak ten czas leci:-)
Agatka jak tam ból głowy? Mnie też wczoraj bolała prawie przez cały dzien. My wzieliśmy na weekend kolegę Maćka, wszystko było dobrze, bawili się ladnie, az na koniec przed wyjazdem rozbolalo go gardlo. Pojechalismy szybko do domu, dzwonie wieczorem i sie okazuje, że dzieciak ma temperature, ech. W klasie w ogole jest ich teraz tylko 8 sztuk, co za cholerstwo sie pląta po tych dzieciach?
No nic, lecę przygotowywać dziecię do szkoły. Mężu już do pracy wyszedł, więc w końcu pobędę sama. :-D Jak już uporam się ze sprzątaniem wezmę sie za upragnione zajęcie czyli tworzenie czegoś na wielkanoc. Robię ażurowe pisanki, zobaczymy co z tego wyjdzie:-)

reklama
Dzien dobry Ptyniu dzien dobry dziewczeta.Ptyniu wiesz co,Max tez chory.Wczoraj zesmy polazili po sklepach wrucil z katarem a teraz niezbyt wyraznie sie czuje niema goraczki ale straszliwy dokuczliwy katar.Wlasnie wsadzilam go pod inhalator akurat do 7.45 sie skonczy i pojdzie do szoly.Zobaczymy jaki z niej wruci.
Wogole wiecie co dostalismy codice do zobaczenie onlin swiadectwa dziecka i jestem w szoku.W zeszytach ze sprawdzianiow z zadan domowych z dyktand i tak dalej niedostaje niej niz 8 za cale pol roku mial dwie zle oceny tzn benino...I co jakiz byl moj szok jak z italiano 7 a z matematyki gdzie maestra mowi ze on jest najlepszy z kalsy 8 :/ ze wszytkich przedmiotow ktore prowadzi maestra od italiano ma 7 od matematyki 8 w tym roku ani jednej 9
co smieszniejsze niemaja plastyki z plastyki ma 8 zajec gimnastycznych jeszcze nieslyszalam zeby cwiczyli tylko chodza na sale i pilka sie bawia.Bo jak baba po 60 ma prowadzic gimnastyke :/ jestem zla i wkurzona.Maz cholera niemoze isc teraz do szkoly 20 niby zebranie ale on niepojdzie bo teraz ani godizny wolnej wziasc niemoze :/ a na zebranie z dzieckiem niepozwalaj przyjsc :/

PTYNIA uwazaj naMacka , bo na wywiadowce mamy mowily , ze w Venturinie i SAN vinncenzo szaleje szkarlatyna. Tak ja nadal w campigli - a gdziezbym miala byc:D jak mi tu dobrze.fakt ze z praca mizeria , ale ja jakims fartem 2 sprzatania dolapalam i ta prace.jak nic nie znajdziesz to moze sproboj w italian food na sezon.krotko fakt sie pracuje , ale mozna zarobic i co wazne wszystko placone bo u privato to nogdy nie wiadomo.
Mnie tez od wrzesnia czeka szkola Majii ax jestem przerazona bo ona fo nauki to niezachetna:(

Pinky a gdzie ją ślesz do szkoły, w Campiglii czy do Venturiny? Nie martw się, napewno jej się spodoba, nowe otoczenie, nowe koleżanki, panie, tu pierwsza klasa jest bardzo luźno jeszcze traktowana, bardziej jako przyjemność niż obowiązek i dobrze, bo Maciek też zazwyczaj mało chętny do uczenia się tego co mu narzucają, nawet w drugiej obecnj klasie, woli raczej sobie coś "postudiowac" co jemu podchodzi:-)

Oczywiscie ,ze w campigli.ja mieszkam doslownie dwa kroki od szkoly(nad poczta jexeli wiesz gdzie) a pozatym slyszalam ,ze nawt z venturiny chca tu wysylac dzieci bo podobno szkola na wysokim poziomie(bo nie wiem jak inaczej napisac). Od pierwszej klasy maja j.francuski i angielski pozatym duzo zajec dodTkowych.a pozatym Maji przydzla wychowawcxyni mieszka za zciana ,wiec tez na mala pomoc moge liczyc.

witajcie laseczki.ja wlasnie rozpalilam w piecu,obiadek juz zjedzony i posprzatane.za to u kurek dzisiaj nie bylam bo siedzialam z tesciem w przychodni caly ranek.isc z nim gdziekolwiek to gorzej jak z dzieckiem.tak marudzi ze szok.wiadomo do dentysty swoje trzeba odczekac,dziecku jeszcze jak powiesz ze nie jego kolejka to sie czyms zajmie,ale nie staremu koniowi.jakby mogl to wlazlby przed wszystkimi bez kolejki.trzy razy musialam go uspokajac:wściekła/y:.
dziekuje ptyniu za pamiec.moja glowa ma sie lepiej,ale wczoraj musialam sie polozyc na godzinke bo nie dawalam rady z bolem a wieczorem pojechalismy do perugi na lody no i kupilam sobie romansidlo do poczytania na wieczor,tylko ze zostalo w aucie i bede ja miala dopiero jutro jak moj wroci z pracy.
no nic,musze zejsc do garazu po drewno bo nie mam nawet kawalka juz na podlozenie.

hej hej babeczki witajcie po weekendzie:-)
zyta spoznione : STO LAT!!!
ooo widze ze i pinkypowrocila:-)kochana Lenka cudowna a rosnie Ci jak na drozdzach szok normalnie jaka juz jest duza!!!!to Wy z ptyniasasiadki jestescie;-)bylam tam kiedys u Was w Campigli na pizzy pyszna byla juz nie pamietam jak ta pizzeria sie nazywala:baffled:a co do nauki spokojnie nie martw sie na zapas!!!

Chorowitki juz wyzdrowialy??ptyniujak u Was??teraz u ani szaleje influenza:baffled:u mni etez za sciana wszyscy chorzy z temperatura szwagierka miala i znowoz jej goraczka wrocila poza tym dzieci wciaz chore:baffled:oby szybko ta zima sie skonczyla:wściekła/y:
agatkalody brrrr ja zima nie moge zaraz mnie gardlo po nich boli ale zjesc to z mila checia bym skosztowala a wiec zazdraszczam!!!

reklama
Halo dziewczynki , my wczoraj na karnawale bylysmy a w sobte tez ze znajomymi caly dzien na dworze bo u nas fajnie cieplo bylo ale niestety zdradliwa pogoda bo dzis jak wrocilam z mala do domu rozbolalo mnie gardlo i siedze teraz i padam doslownie wszysko mnie boli ale mam nadzieje ze na Ole nie przejdzie a dopiero co bylysmy chore kiedy ta zima sie skonczy zyta i odemnie spoznione ale serdeczne zyczenia wszyskiego naj naj ....

Do góry