reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

Jestem jestem i ja z tym moim obolalym kregoslupem:shocked2:
agatkachyba juz jest troszke lepiej bo moge chodzic wczoraj to byla tragedia:baffled:i obedzie sie bez zastrzykow naszczescie!!!a co tam u Ciebie??jak kurki i kurczaczki??
a no wlasnie ptyniu bedziem pic????

Dziewczynki macie jakies pomysly na podwieczorek dla dzieci???ja juz sama nie wiem co malej wymyslac??!!jogurtow nie lubi ani owocow nie chce a non stop racuchy czy nalesniki to tez przesada
:confused:

reklama
cuciola aprobowalas upiec jakies fajne i smaczne ciasto?nawet zwykla babka do tego kuleczka ulubionych lodow lub lekko zamrozonego danonka i juz inny podwieczorek lub kruche ciasto.sa gotowe rolki w sprzedarzy kruchego ciasta.pokroj na kwadraty,na srodek daj lyche dzemu i zawin w wiatraczka a na wierzch posmaruj rozbeltanym zoltkiem i pieca na 20 minut:-D.
images
images

cuciola na drugiej stronie wloskie przepisy jes moj przepis na ciasto na wszystko.jest tak proste w wykonaniu ze nie sposob sie pogubic robiac je.sprobuj.

Ostatnia edycja:
DZIEWCZYNY ZDAŁAAAAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja wiem ze to tylko teoria, ale kurczę stres był, potem wszystko minelo i przeszlo, stwierdziłam, że nie ma co się denerwowac, już z sali nie ucieknę. No i poszlo. Mialam dosc prosty quiz, paru pytań nie byłam pewna, ale jakoś dałąm radę. Niestety nie mówią dla tych co zdali ile kto i jakich błędów uczynił. Ale nie wazne, najwazniejsze, ze uslyszałam "Passata"!!
Cucciola of kors ze pijem, ja juz z mezem zaczęłam:)
Wybaczcie ze dzis tylko pare slow, jutro was doczytam, na razie za bardzo rozemocjonowana jestem.
Dzięki, DZIĘKI za wszystkie kciuki!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dzien dobry, pustki? Co wy takie zajęte?
Ja przed chwilą wróćiłam od lekarza z Maćkiem i ze szkoły, bo zaszliśmy, zeby compiti wziąć. Na szczesscie jakos mało mu dali, matematyke juz w poczekalni u lekarza zrobił:biggrin2: No ale nadal migdały powiększone, antybiotyk przedłuzony jeszcze na paredni plus inhalacje robic bo i z nosa mu leci. i apteka, i kolejne leki.. Ten miesiąc finansowo nas strasznie przetrzepal, najlepiej pare ostatnich dni przespac zeby do 10-tego dozyc, ech...:confused: Z drugiej strony dobrze, bo odpadaja urodziny w piątek, nie wiem co bym zrobila i skad wziela na prezent.
Juz po wczorajszym troche ochlonęłam, ale chyba z wrażenia jak nerwy odpuścily, w nocy snily mi sie znaki, i pytania, które mialam:-D
Agatka, bardzo dziekuje za bukiet:biggrin2:, przykro mi z powodu twoich kaczuszek, a jak reszta, przetrwała na balkonie i pod lampą?

Cucciola melduj co z twoim kregosłupem, odeszlo troche? Wiem co to za cholerstwo, bo tez nieraz mnie juz tak zlapalo ze zostalam w pozycji w jakiej strzelilo i chodzic nie dawalam rady. Dla mnie najczesciej konczylo sie zastrzykami. Bylas u lekarza? A co do podwieczorków to ja mam jeszcze kisiele i budynie z Polski(zawsze sie jakos w nie zaopatrujemy albo rodzina zaopatruje) i czasem je robie, niekiedy kupuje bignie, napelniam budyniem i sa takie male ptyśki. Pomysl Agatki z pasta sfoglia tez super bo to leciutkie i szybko sie robi, ja przewaznie zawijam w rogaliki, w srodek ciut dzemu, pare minut w piecu i gotowe. Mozesz salatke owocowa zrobic jak mala je i lubi owoce. Wystarczy czasem jabluszko i banana pokroic, moze jakims syropem polac(pojecia nie mam co tam twoja malutka jesc moze, no zapomnialam co moj jadal w tym wieku:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:). Moze znajdz jakis prosty przepis na kruche ciasto z jablkami i jak masz chwilke to upiecz. Wspaniały podwieczorek dla calej rodzinki murowany:-) Mozesz tez zrobic naleśniki na slodko z dzemem lub z owocami.Mogą tez być male muffinki takie zwykle waniliowe lub z jakims dodatkiem co mala lubi.
zytka jak tam malutki i kolki, jest lepiej? A ty jak się czujesz?

ptyniu mije szkraby maja sie doskonale.rosna ijedza i spia.zamowilam wczoraj w naszym konsorcja gdzie kupuje paszze jeszcze 10 sztuk.dzisiaj ma dzwonic kiedy beda.a bukiet to tylko wrtualnie bo nie mam jak wreczyc Ci prawdziwego:-).uwierz ze mnie tez po teorii snily sie pytania i cala reszta.a praktyczny kiedy?ja dalam miesiac po teorii.

Ptyniu gratulacje!!!
a kiedy masz egzamin praktyczny?

My jakos radzimy sobie z tymi kolkami,troche masazu,troche kropelki i jest ok.

u nas pogoda deszczowa...:-(wiec spacery odpadaja narazie...byle do wiosny,ale juz zblizamy sie do niej,tuz,tuz...;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ptyniusuper Bravissima!!!gratulacje.jpg

popili wczoraj:-D???
a co do mojego kregoslupa to z dnia na dzien lepiej obylo si ebez zastrzykow to chyba z przeciazenia bo mala juz tyle wazy!!!ojej to kuruj synka mi angina juz przeszla!!!

agatkasuper Dziekuje Wam Dziewczynki za pomysly wczoraj zrobilam banana w ciescie to mala az sie trzesla tak jej smakowal:-)

ale u mnie wieje normalnie jak w kieleckim

Ostatnia edycja:
a dzisiaj tak dla odmiany to mnie cos rozbiera,jakies chorubsko.od rana boli zoladek i zbiera mi sie na wymioty a teraz jeszcze temperatura sie przyplatala:wściekła/y:.mam nadzieje ze szybko przejdzie bo nie lubie chorowac.
ja na kolacje robie spagetti con bacalà dla rodzinki a sama obejde sie tylko smakiem:angry:.

reklama
a dzisiaj tak dla odmiany to mnie cos rozbiera,jakies chorubsko.od rana boli zoladek i zbiera mi sie na wymioty a teraz jeszcze temperatura sie przyplatala:wściekła/y:.mam nadzieje ze szybko przejdzie bo nie lubie chorowac.
ja na kolacje robie spagetti con bacalà dla rodzinki a sama obejde sie tylko smakiem:angry:.

ojj kochana nie daj sie chorobsku!!!
ja na kolacje nie mam pomyslu chyba minestre z wczoraj odgrzeje:baffled:

Do góry