reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

Ptyniu dziekoje za przywitanie i kamien z serca mi spadl :) ale na wszelki wypadek w sobote w naszej parafi prawdopodobnie jest ksiadz polak wiec pojdziemy i sie dowiemy wszystkiego jak to i co to ;)...Jedno co mi przykro ze maly niebedzie mial gosci...No bede napewno kuzyni z zonami meza ale oni prawoslawni wiec wpadna tylko do domku na objadek...

edit...

Ptyniu widze ze nasze chlopaki sa nawet bardziej w wspolnym wieku niz sie wydaje ;)
moj mial 7 urodziny 14 pazdziernika

4301ed5683.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
hej hej kobitki
a ja dzisiaj caly dzien po urzedach latalam w koncu zlozylam dokumenty o obywatelstwo:-)
ptyniuto piekne urodzinki huczne byly;-)Fiammi ma sie dobrze tamtej felernej nocy goraczka przyszla sama nie wiadomo skad:no:
annaprzesliczny chlopczyk to kawaler Ci rosnie mamusiu panny sie beda o niego zbiajaly;-)
ja tak sobie czasem mysle ze biednie nie biednie ale wazne ,ze szczesliwie!!!i oby tak trzymac dalej;-)
agatkaty to i lekarz zarazem;-)masz pasje:-)
ok zmykam bo juz pozno Buona notte

hejka.jestem i ja.
dzisiaj malo przyjemny mam dzien bo nie dosc ze pada od samego rana to jeszcxe na pogrzebie bylismy.nie lubie pogrzebow,ale coz,czasem trzeba isc.
kurczaki sa moja pierwsza i najwieksza pasja w zyciu.nigdy bym nie pomyslala ze kury i jajka tak mnie wciagna.nwet nie wiecie jak przyjemnie jest patrzec jak rozwija sie zycie w jajeczku a pozniej obserwujesz z dusza na ramieniu jak sie wykluwa,glowkujesz sie czy aby wszystko zostalo dopilnowane podczas inkubacji,czy cos nie poszlo zle,czy nie braklo w nocy pradu i maluchy nie zamarzly w jajkach.a pozniej patrzysz jak brykaja po odchowalniku i cwierkaja zadowolone i dziobia sie po oczach jak im cos nie pasuje:-D.a pozniej masz radosc jak zaczynaja niesc pierwsze jajka a pozniej jakie smaczne jest miesko bo wiesz co jadly i co im dalas.100_1415.jpg

Brrr, beznadziejnie zimno i mokro. No ale i tak w porownaniu z tym, co dzieje sie w Stanach u nas to pikuś w Toskanii. Mimo to-dzien dobry dziewczeta, zaraz brykam na kurs, dobrze ze mam niedaleko bo inaczej chybabym nosa nie wysciubila w taki dzien. Najlepiej pod kolderka z gorącą herbatką, ksiazka i okularem na nosie:-)
agatka ja to ci gratuluje pasji do jajeczek i kurek, jak tak pomyslec to faktycznie czlowiek jakos nigdy nie bierze pod uwage co to sie dzieje z tym jajkiem po drodze, ot wyciaga sie z lodowki i przerabia. A tak jak opisalas ten caly proces to zupelnie inaczej teraz bede na jajko patrzyla:-)
cucciola a ty gdzie zaginelas, wiatr cie porwal?
anna faktycznie mamy chlopakow prawie w rowniutkim wieku, moj mlodszy od twojego o 11 dni -z 25.10. My zawsze razem obchodzimy imprezki bo ja mam urodziny dzien po nim, wiec oszczedniej nam wychodzi, taki wash&go-dwa w jednym ,:-Dhihi.
Kiedys tu zyte dojrzalam, a teraz gdzie ty dziewczyno przepadlas?
No nic, ide sie do kursu jakos w kupę pozbierac. Milego wieczorku.

U nas niby podobnie...Tylko u nas wkolejnosci idzie 14.10 urodziny Maxa 15 .10 rocznica slubu cywilnego 16.10 urodziny mojej mamy
Potem 5listopad urodziny meza,12 listopad urodziny tesciowej,15 listopad rocznica slubu koscilelnego ;) 19 listopad moje...Wiec u nas wydatkow raczej duzooooo wiecej...Dobrze ze mieszmay tu z dala od rodziny haha...Maz ma tylko tu dwoch kuzynow z rodzinkami :)

witam sie i ja.u mnie w koncu przestalo padac i wyszlo slonko.jest dzisiaj 21°C na termometrze.a ja sie martwie bo w nocy nie bylo pradu i jajka mi sie bardzo wychlodzily a jutro maja sie kluc,oby nic sie nie stalo maluchom.
a co u Was dziewczyny.
zyta gdzie sie podziewasz i jak tam maluszek sie ma?

hej hej
jestem dziewczynki mam wciaz klopoty z netem raz mi laczy a raz nie:baffled:
u nas tez wiosna:-)dzisiaj z rana zaliczylismy juz cala rodzinka mercato europeo i mini nalesniczki u holendrow pycha do niedzieli maja byc stragany,jutro na kielbaske jedziemy do polakow;-)
agatkapiekne te Twoje maluszki""miejmuy nadzieje,ze brak pradu nie zaszkodzil im!!!
co u reszty???

ale masz fajnie z ta fiera,ja mam za daleko.ale za to jest tutaj fiera dei morti do niedzieli i tez pewnie sobie pojem kielbaski z grilla i kiszona kapustke,takze Ci nie zazdroszcze nalesniczkow.

reklama
hejka.jestem jestem ale w takie wietrzydlo to najlepiej pod koldre wlezc i nosa nie wystawiac.ja po nocy mam wszystko na balkonie poprzewracane.toc to koniec swiata byl w nocy a rano jak chcialam wyjsc po zakupy to tak zaczelo lac ze swiata nie bylo widac.
a poza tym w nocy kluly mi sie kurczaczki i co roz wstawalam dogladac czy wszystko ok.na chwile obecna mam 7 szkrabow i jednego problemowego i sie zastanawiam co z nim zrobic.to jeszcze nie konic klucia bo zostaly jeszcze 4jajka.

Do góry