reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

witaj Verita.byla wczesniej jedna dziewczyna ale ona mieszka w poblizu Palermo.gratulacje z okazji narodzin Malenstwa:-):-)
th

reklama
witam sie sobotnio.musze sie pochwalic ze moje jajeczka wlasnie zaczely cwierkac:-D:-D:-D,ale beda dzisiaj emocje............
Ty to jestes kurczaczkowa mama zdawaj nam tu relacje jak pisklaki:-)
ptyniato pewnie w wirze szalenstw urodzinowych tez czekamy na relacje!!t
kermitkaa Wy z Olunia ??jak tam?
zytaa Ty kochana jak sie masz z malenstwem??

Milego weekendu zycze

witajcie mam juz 3 pisklaczki.
100_1409.jpg
nie moge wgrac drugiego zdjecia.ten ostatni jeszcze sie suszy w inkubatorze i nie jest zbyt prezentacyjny:-D

Załączniki

• 100_1408.jpg
    100_1408.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 29
  • 100_1411.jpg
    100_1411.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 30
  • 100_1411.jpg
    100_1411.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 28
Dobry wieczor drogie Panie...Jestem Anka jestem zupelnie nowa pruboje ciut ogarnac forum :) Jestem we wloszech od ponad 7 lat mieszkam We fruli okolice latisana bibione ligniano...Meza niemam wlocha ani polaka :) Moj synek chodzi do drugiej klasy ...

Wiem ze moze tak nieladnie na dzien dobry zadawac pytania,no ale wlasnie poto szukalam jakiegos forum z mamami polkami we wloszech :)

Czy ktoras z mam wie jak wygladaja przygotowania komunijne tutaj we wloszech ??Ja jestem katoliczka ale niepraktykojaca i kosciol to moj wrog...Ale zalezy mi co by synek spelnil swoj koscielny obowiazek a potem sam mogl wybrac ktora wiare wybiera mamy czy taty...

POzdrawiam

Witaj Aniu.ja niestety nie mam dzieci i nie mam pojecia jak sie organizuje takie przyjecia.jesli chodzi o Kosciol to musisz isc do ksiedza w swojej parafii i zapisac synka na lekcje religii i powiedziec ze chcesz aby przystapil do Pierwszej Komunii a reszta to zalatwienie restauracji i to duzo wczesniej bo terminy z tego co wiem to sa dosc dlugie dlatego juz teraz musisz zaczac szukac lokalu no i bomboniery bo tak tutaj robia.te mozesz sama zrobic lub zamowic gotowe.

Dobry wieczor drogie Panie...Jestem Anka jestem zupelnie nowa pruboje ciut ogarnac forum :) Jestem we wloszech od ponad 7 lat mieszkam We fruli okolice latisana bibione ligniano...Meza niemam wlocha ani polaka :) Moj synek chodzi do drugiej klasy ...

Wiem ze moze tak nieladnie na dzien dobry zadawac pytania,no ale wlasnie poto szukalam jakiegos forum z mamami polkami we wloszech :)

Czy ktoras z mam wie jak wygladaja przygotowania komunijne tutaj we wloszech ??Ja jestem katoliczka ale niepraktykojaca i kosciol to moj wrog...Ale zalezy mi co by synek spelnil swoj koscielny obowiazek a potem sam mogl wybrac ktora wiare wybiera mamy czy taty...

POzdrawiam

Witaj Ania:-)na forum mam nadzieje,ze zostaniesz tu z nami na dluzej;-)
co do komuni to szczerze mowiac nie wiem z tego co pamietam corka mojej szwagerki uczeszczala na lekcje religii tak jak pisala agatka pozniej wszystko odbylo sie w kosciele po mszy poszlismy zjesc do restauracji i tyle:tak:

napiszesz nam cos wiecej o sobie??!!jak Ci sie tutaj zyje w Italii??z jakiego regionu w Pl pochodzisz??

agatkao jakie malenstwa :-)w kurniku mieszkaja??zrobiliscie dobre ogrodzenie przed lisami??

Dzieki wielkie za odpowiedz...No nic trzeba bedzie go zapisac...Mam nadzieje ze ksiadz niebedzie mnie zmuszal do chodzenia do kosciola ;) czego ja nienawidze...Akurat o restauracje itakie tam niepytam bo niestety z gosci bedziemy tylko my rodzice...Ja niemam tu nikogo.A raczej niestac nikogo z naszej strony na przyjazd do nas...

Z PL jestem z dolnego slaska okolice legnicy....

A jak mi sie zyje w itali??Biednie ale szczesliwie...Moj maz pracoje ja w wakacje i w okolicach wakacji dorabiam prasojac posciel hotelowa...
Jestem cienko stojaca z jezykiem wloskim,ale problem z uczeniem sie jezykow mialam od zawsze mam inne zdolnosci hehe...

No jestem juz! Uff, wczoraj lenilam sie caly dzien odreagowujac imprezę, impreza się udala mimo ze niektorzy goscie rozjechali się z roznych waznych powodow jeszcze przed tortem, ale zostala ekipa polakow oczywista, ktora wysmienicie czula sie razem. Dzieciaki też poszalaly, potanczyly(mimo ze bylo ich az cztery sztuki, ale jak widac nie wazna ilosc a jakosc:-D), Maciek oszalal na punkcie prezentow bo oczywiscie dostal...Lego. Ja impre zakonczylam takim bolem glowy ze maz sprzatal wszystko, odprowadzil do samochodu, potem wszystko poznosil i do lodowki powkladal, a ja od razu w kimono. Dlatego wczoraj dalam sobie spokoj, mackowi też zrobilam jeszcze jeden dzien festy i poswiecil go na budowanie swoich klockow.
Uff, mam dosc organizowania imprez co najmniej na rok:-)
Nowe "twarze" widze, ze przybyly a ja niedobra nie powitalam. Verita witaj wsrod nas, mam nadzieje, ze nawet jesli nie jestesmy z Sardynii bedziesz nas tu odwiedzac. Anna20061 tez dzien doberek, widze, ze mamy dzieciaki w tym samym wieku, moj tez do 2 klasy teraz poszedl. CO do komunii to wiem ze tutaj jest dopiero w czwartej klasie wiec jeszcze masz troche czasu coby sie poorientowac. U nas na razie nic nie mowia o komunii i zapisywaniu, nawet moj szwagier nic nie mowi a jest ksiedzem tu we wloszech i widzimy sie co tydzien, Gdyby juz komunia byla z pewnoscia by nas pytal jak tam mackowe przygotowania. Nie pyta wiec my tez na razie bezstresowi. Mam nadzieje ze to sie tyczy wszystkich regionow we WLoszech. W kazdym razie wypytam sie go jak bede go widziec o szczegoly przystepowania do komunii, tak na zaś juz i dla siebie.
Agatka kurczaczki cudo, gratuluje jakby nie bylo "mamusiu":tak:
cucciola u ciebie co tam, jak Fiammi, przeszlo jej juz?
Dziewczyny jakie macie plany na haloowen, jak tu we wloszech z ta tradycja?

reklama
Moje kurczaki te co zyja maja sie dobrze i wariuja jak glupie,lacznie z dziobaniem sie po o:-dczach.niestety,nie obylo sie bez smutkow bo trzy maluchy padly wkrotce po wylkuciu,ale lepiej teraz na poczatku zycia jakby mialy pozniej cierpiec a i tak jeden ma dysplazje stawu biodrowego i jest zaplastrowany na sztywno,zobacze co z tego wyjdzie.
Jesli chodzi o komunie to u mojego szwagra na poludniu kraju robili jak dzieciaki mialy 9 lat,jesli dobrze paietam,dlatego lepiej zapytac ksiedza w parafii zeby nie bylo niespodzianek.

Do góry