reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

reklama
No czesc dziewczynki, witam was serdecznie po dlugiej przerwie, bardzo dlugiej przerwie:) Widze ze watek dzielnie pchaja do przodu agatka i cucciola, dziewczyny gratuluje zaparcia i wytrwalosci:tak:
Ja tu zagladalam pare razy, sie przyznaje bez bicia, ale...no nie wiedzialam co napisac po takiej przerwie i tylko czytalam i zamykalam neta. ALe teraz jakos poczulam potrzebe "pogadania"popisania, wywnetrzenia sie komus. Coz niekiedy ma sie takie chwile i zywego ducha obok mimo mijajacych nas codziennie dziesiatek osob.
U mnie powrocilo bezrobocie. W sezonie mielismy duzo pracy na plazy, wracalismy pozno do domu, kolacja gdzies tak ok 22, wiec i internetu nie chcialo sie zapodawac. Rano od 5 na nogach i tak trzy miesiace. Maciek dzielnie dal rade wstawac wczesnie i dralowac na plaze:) Potem poczatek roku, zaleglosci w domu w sprzataniu, i ogolem ogarnianiu gospodarstwa, no i dziecię do drugiej klasy poszlo, wiec tez jakos to sie przezylo. Teraz jestem na etapie przygotowania urodzin dla Macka, mowie wam glowe mam pelna pomyslow tylko jakos z wykonaniem nie bardzo wychodzi. CHcialam robi torta, z ozdobkami z lego ninjago, ale wychodza mi ronze potworki i maszkary a nie to co trzeba. macie jakies doswiadczenia z robionymi przez was tortami? Ja ostatniego robilam 20 lat temu i chyba skonczy sie kupieniem gotowca.:baffled:
A poza tym Agatka cos tu przebakiwalas o decoupazu, i nie pochwalilas sie a doczytalam ze klej mial wyschnac, no i jestem ciekawa twoich dziel bo sama tez cos decoupazowalam, teraz czekam na jakąś wenę twórczą i nic;-)
Dziewczyny mam nadzieje, ze jakos czesciej bedziemy pisac niz raz na pare dni, co wy na to?

witaj Ptyniu.jak zauwarzylas my z Cuciola pchamy tan barak do przodu:-D.cisze sie ze Macko chetnie poszedl do szkoly,pewnie stesknil sie za kolegami z klasy:tak:.a moj dekupaz pomalu na ukonczeniu.jeden juz zrobiony a drugi schnie.musze powiedziec ze wszystko sama zrobilam,lacznie z powycinaniem elementow,sklejaniu i zdobieniu.nikt mi w tym nie pomagal a maz nie mogl spac jak ja w garazu pila elektryczna operowalam:-D:-D.myslal ze sobie palce poucinam,znajac moje zdolnosci do nozy i pogotowia.ale na szczescie obylo sie bez ubutku krwi.

a oto moja pierwsza praca:
ORGANIZER NA BIURKO
100_1406.jpg
A probowalas robic te stworki z masy solnej?sa latwe do zrobienia i obrobki.

Ostatnia edycja:
hej hej babeczki
oo i ptynia zawitala tutaj do nas:-)kochana az weselej sie zrobilo !!no tak rok szkolny sie zaczal i obowiazki dla dzieci:tak:a my wlasnie wczoraj bylysmy z Fiammi na urodzinach u kolegi 3 latka konczyl Matteo ,jego mama sie wycwanila bo nie ma czasu i pracuje a wiec zamowila animatorke co wymyslala zabawy dla dzieci no i torcika,jednym slowem wyszalalysmy sie wczoraj:-)ciekawe ile ja to szalenstwo kosztowalo:baffled:
w niedziele chyba bedziemy w Twoich stronach kochana chcemy jechac do tego parku ze zwierzatkami z mala:tak:
agatka toz to arcydzielo piekne:tak:

czy masz na mysli CITTA DELLA DOMENICA? jesli tak,to nie warto pieniedzy wydawac na podroz.bylam tam raz i bardzo sie rozczarowalam.zwierzeta trzymaja na malych wybiegach i jest tam brudno.chyba ze masz na mysli PICCOLO ZOO w S.andrea delle Frate to tam jest zupelnie inaczej.tam maja tylko male zwierzaki i z tego co widzialam jest zadbane.
a ten organizer to nie zadne arcydzielo tylko niedorobione pudelko:-D

Hej dzieweczki, mysle że cucciola ma na mysli Parco Gallorose w Cecinie. Znajomi w ostatni weekend tam byli, mowili, ze przybylo im zwierzatek, nawet renifery maja, tak już pod natalechyba wzieli:) My sie nie mamy kiedy wybrac, teraz z tymi urodzinami zawierucha, wiec cucciola jak wrocicie to opisz jak wrazenia:-D
Agatka, i sama to drewienko robilas?, wiem, ze w polsce to mozna kupic takie gotowce w stanie surowym. Super ci to wyszlo, i jakie praktyczne. Ja sie przymierzam do zrobienia szklanego flakonika i dwoch lampionow na swieczki tea light( robie z kieliczkow) zobaczymy tylko czy wena nie zawiedzie, wczoraj kupilam carta di riso kolory lawendowe, i juz mam zamiar je szarpac, tylko nie wiem czy checi starczy:zawstydzona/y:
cucciola ja to animatorki raczej nie wynajme, dzieciakow bedzie tylko trzy sztuki reszta doroslych, ale probuje cos szperac w necie w poszukiwaniu jakis pomyslow na rozne zabawy. Staram sie mniej wiecej coby wszystko wiazalo sie z Lego, moj ma ogromnego fiola na punkcie klockow(czasem mi sie wydaje ze od srodka sie juz zmienia w jeden wielki klocek:wściekła/y:), wiec urodzinki tez w tym kierunku pojda, jakies dekoracje moze wymysle. Niestety na necie widzialam rozne fajne gadzety do robienia slodkosci w ksztalcie klockow badz ludzikow, ale oczywiscie niedostepne na rynku. Trzebaby zamawiac i to nie wiem skad, faktem jest ze juz na to za pozno. No nic, moze w przyszlym roku jak sie nic nie zmieni to zamowie z wyprzedzeniem te gadzety o ile mlodemu nie przejdzie.

ptynituale z Ciebie ranny ptaszek jest:tak:jak ja jeszcze spalam to Ty juz widze,ze na pelnych obrotach bylas!!!a mialam sie pytac pracujsz wciaz??tak tak co do parku to do Cecina chcemy jechac fajnie i ponoc ma pogoda dopisac:-)a co do urodzin Maciusiowych to pewnie bedzie swietna zbawa i u Was w/g mnie do tego nie potrzeba zadnego animatora wystarczy kilka pomyslow i doborowe towarzystwo;-)
agatkoja takie rzeczy widzialam jak sprzedawali tu na mercato dla mnie to arcydzielo i jest super!!!
juz niedlugo u nas mercato europeo nie moge sie juz doczekac
:tak:

reklama
witajcie dziewuchy:-).
tak Ptyniu sama to drewienko jak je nazywasz robilam:-D.poczawszy od wyciecia poszczegolnych elementow i dopasowaniu wielkosci az po malowanie.u mnie w sklepach tez mozna kupic gotowce,ale ja wolalam sama zrobic,zawsze to frajda.a drugie wlasnie konczy ostatnie suszenie i jutro dam zdjecia.wlasnie sie zastanawiam nad trzecims "czyms" ale na razie nie mam pomyslu a farbe juz kupilam w slicznym pistacjowym odcieniu,tylko co by tu wymyslic?? moze Wy macie jakies pomysly bo to ma byc prezent dla mezczyzny.
czy masz na mysli Cuciola,FIERA DEI MORTI a Perugia w dniach 1,2,3 i 4 listopad?bo ja to co roku tam jestem z mezem i corkami,nawet jak pada to nie przeszkadza bo zawsze sa rozlozone parasole i sie idzie na przod.

Do góry