reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

cucciola, znajdziesz podejrzewam i w piemonte i w lazio jakas pediatre co nie przepisze usg,chodzilo mi o to ze nie zalezy od regionu jak wczesniej pisalas ze w toscana sie nie robi,bo ja znam wiele osob w toscana co mialy robione,znam dziewczynke ktora mieszka w cecina ,ma teraz 9 lat i do pierwszego roku zycia w gipsie byla..
jak poprosisz pediatre o usg na biodra to nie moze ci powiedziec ze ci nie przepisze,to jest jej obowiazkiem,i nie robi ci rzadnej laski ,a zwlaszcza ze twoja mala nigdy nie miala robionego...
do 3 miesiaca zalecaja zrobienia usg,ale to nie znaczy ze nie mozna tego zrobic rocznemu czy 5 letniemu dziecku,luczce tez powiedzieli ze lorenzo nic nie ma ,poki nie zrobila usg...mi cale szczescie powiedzieli juz w dzien porodu,ze ale mial problemy,ale z giulio kazali robic odrazu po paru dniach usg bo nigdy nic nie wiadomo,a problemy moga byc powazne
musze podpytac pinkyczy tam u nich robia
o tym ze to usg robia to ja wiem i dlatego tez pytalam sie mojej pediatry ona uznala,ze nie ma takiej potrzeby poza tym mielismy drugiego pediatre prywatnego to stwierdzil to samo a wiec zostawilam to w spokoju,

reklama
a mialam sie Ciebie pytac kiedy lecicie do Kanady??
wiecie co tak sie zastanawiam czy by w Pl nie kupic tego lozeczka da viaggio dla malej??bo gdzie ja ja poloze??z nami w lozku??w Pl te lozka takie male i niewygodne poza tym ona przyzwyczajona spac sama

cucciola ciekawa jestem poczym pediatra poznal ze jest niepotrzebne usg,luczce tez powiedzieli ze lorenzo nic nie ma a po 3 miesiacach okazalo sie to co sie okazalo..
jedziemy 10 sierpnia,a wracamy 27..nie wiem czy znacie nowe linie lotnicze ,duzo maja ciekawych polaczen a przede wszystkim tanie i bagaz podreczny 8kg plus 16 kg nadany ,wliczony w cene.
Olt Express - OLT Express - Polska górą. Loty krajowe (od 99 zł) i po Europie (od 149 zł) - www.oltexpress.com
kosmitka Ale mial dysplazje 2 stopnia oby dwoch bioder,mial devaricatore przez 3 miesiace..
cucciola ,co to za roznica czy u pinky robia?ty sie nie martwisz ze twoja mala moze miec w przyszlosci jakies wady?

Ostatnia edycja:
Hmmmmm....nas wypisali ze szpitala z dwoma skierowaniami w rece....EKG ( prevencja przeciwko smiercvi lozeczkowej) a drugie to bylo na USG bioderek. Powiedzieli,zeby przed zapakowaniem sie do auta przy wyjsciu ze szpitala przejsc przez pediatrie i zarezerwowac termin....zaden ticket ani nic wszystko bezplatne.
EKG mial chyba po miesiacu ( 36dni mial ) a USG bioderek na samym pocztku 3 miesiaca..chyba 30 czerwiec wiec mial 56 dni. i nie byl to jakis mega szpital typu polklinika ..normay szpital.

strega ty taka samolotowa kobitka..znasz te linie lotnicze?obilo ci sie o uszy?ja na b.narodzenie z milano do warszawy na nas 4 zaplacilabym ,750 zlotych w 2 strony,walizki wliczone w cene

Anika ..to nowe linie..kotre wystartowaly w zwiazku z Mistrzostwa E..bo w Polsce....reklamuja je wlasnie do polaczn miedzy miastami gdzie sa mecze.
z ciekawosci sprawdzalm polacznei a wsierpniu Krakow-Gdansk -Krakow dla trzyceh ososb i sie zalamalam ...bo cena wyszla 1400pln gdzie dzien wczesniej zarezerwowalam lot dla mnie na sierpien i do Krkaowa dla mnie i Mateigo zaplacilam 25€
w okresie wakacyjnym pewnie te linie wziely tez duzo lotow czartrowych...bo slyszalam jak wystartopwaly z samolot z Wawy do hurgady i mial awaryjne ladowanie w sofii, bo sie rozstrzelnil...rany jak to sie pisze
OLT: Awaryjne lądowanie w Bułgarii - Pasazer.com

Ostatnia edycja:
jak na boze narodzenie però,dla naszej rodzinki 750 zl to jak za darmo,a przede wszystkim walizki wliczone,bo ja nie moglabym jechac do polski bez walizek tylko z podrecznym tak jak ty,bo nie mam w polsce nic,ani dla mnie ani dla dzieci,a po polsce 99 zl w jedna strone tez nie duzo ,bo lotem duzo wiecej...

strega,ale ja robilam na swieta wycene i realnie sa take ceny,po polsce 99 a poza 149zl,albo nawet mniej,na wakacje podejzewam ze wiecej bo juz wakacje mamy,a do swiat jeszcze troche brakuje,mi rezerwacja wyszla 750 zl,wiec per forza musi byc 149,a z warszawy do gdanska 99 na osobe w jedna strone 20 grudnia do 27 grudnia,takie mialam daty wstawione

Ostatnia edycja:
reklama
no to kupuj, kupuj ...jednak z takim wyprzedzeniem jest zawsze pewne niebezpieczenstwo..ze do teog grudnia te lionie moga splajtowac

kurcze na tak krociutko lecisz do tej kanady?

Do góry