cucciola79
Fanka BB :)
musze podpytac pinkyczy tam u nich robiacucciola, znajdziesz podejrzewam i w piemonte i w lazio jakas pediatre co nie przepisze usg,chodzilo mi o to ze nie zalezy od regionu jak wczesniej pisalas ze w toscana sie nie robi,bo ja znam wiele osob w toscana co mialy robione,znam dziewczynke ktora mieszka w cecina ,ma teraz 9 lat i do pierwszego roku zycia w gipsie byla..
jak poprosisz pediatre o usg na biodra to nie moze ci powiedziec ze ci nie przepisze,to jest jej obowiazkiem,i nie robi ci rzadnej laski ,a zwlaszcza ze twoja mala nigdy nie miala robionego...
do 3 miesiaca zalecaja zrobienia usg,ale to nie znaczy ze nie mozna tego zrobic rocznemu czy 5 letniemu dziecku,luczce tez powiedzieli ze lorenzo nic nie ma ,poki nie zrobila usg...mi cale szczescie powiedzieli juz w dzien porodu,ze ale mial problemy,ale z giulio kazali robic odrazu po paru dniach usg bo nigdy nic nie wiadomo,a problemy moga byc powazne
o tym ze to usg robia to ja wiem i dlatego tez pytalam sie mojej pediatry ona uznala,ze nie ma takiej potrzeby poza tym mielismy drugiego pediatre prywatnego to stwierdzil to samo a wiec zostawilam to w spokoju,