reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Dzien dobry wszystkim, choc nie wiem czy taki dobry, zawierucha i deszcz od rana, zmokliśmy strasznie z mackiem rano w drodze do szkoły. Oby niczym się to zmoknięcie nie skończyło. Wczoraj byłam na wywiadówce, same komplementy, mój synek uczy się super, jest bravissimo, jedyne co mogły jakoś zarzucić to że czasem w trakcie zajęć się "zawiesza":-D. Ech, taki urok filozofa:-)
Na nic nie mam ochoty, a tu cos na jutro trzeba przygotowac. Chcielibysmy jutro wykorzystac dzien wolny i gdzies jechac, pozwiedzac. Oby sie udalo.
no to piekni epieknie mamusiu tyle pochwal;-)
no my tez w planach jakas wycieczke mamy moze do Cecina tam ponoc jest super park i pelno zwierzat takie mini zoo

reklama
anja,narazie wiem ze musze kupic nowa szafe do sypialni,czesc szafy do pokoju dzieci,to znaczy cabina armmadio angolare,bo kawalek szafy juz mam,divano...
zyrandole,itp,jest tego troche....
na razie czekamy na odpowiedz z agencji czy przyznali dziewczynie kredyt,pptem compromesso,no i zaczne szalec....
strega musze kupic szafke do lazienki,nie fioletowa ,ale mysle o czerwonej...haha,
bo lazienka jest w ciemnych kafelkach(siwe)chce ja troche ozywic..

anika no troche tego masz,najwazniejsze ze nie musisz przeprowadzac gruntownych zmian typu kafelki itd bo to by bylo dopiero roboty i czasu straconego...ale jak mieszkanie jest nowe to trzymam kciuki zeby dali dziewczynie kredyt,w co nie watpie...i do dziela:-)
przy siwych kafelkach faktycznie przydaloby sie lazienke ozywic...i tu masz pole do popisu...:-)

anja,kafelki non mi fanno impazzire(kolor),ale nie bede napewno ich zmieniac,postaram sie wlasnie dodatkami ozywic ...
mam zamiar zrobic nasza sypialnie w mniejszym pokoju(3x4)dlatego szafa z sypialni 6 ante nie zmiesci mi sie,robiac pokoj dziecinny w dyzym pokoju,zas szafa ktora mam ,nie wystarcza...
mam zamiar zmienic rowniez stol i krzesla,zobaczymy co z tego wyjdzie..

anika,fakt siwy kolor troche smutny,ale na dzien dzisiejszy przy tylu wydatkach,uda ci sie ja ozywic,bez skuwania,jest tyle mozliwosci,a w przyszlosci zawsze mozna plytki zmienic...dobry pomysl ze zrobieniem sypialni w mniejszym pokoju,w ten sposob chlopcy zyskaja wiecej miejsca dla siebie,co jest wazne...powoli wszystko rozplanujesz pomierzysz,pokupujesz...najwazniejsze to wejsc do mieszkania,pomierzyc co ci sie zmiesci a co nie,i porozgladac sie za czyms co cie interesuje...nie ma co czeka cie troche roboty(przeprowadzka)ale i przyjemnosci-kupowanie i urzadzanie:-)a scian nie musicie malowac?

Buon di!
nasz kochana sicilpol i jej skarbeniek ozywili emocje:-), naszych przyjaciol Gioelle tez dzisiaj wychodzi ze szpitala:-), po prawie miesiacu pobytu w szpitalu, ale najwazniejsze by dzieciatka zdrowo rosly.
Jutro italia swietuje, tzn niektorzy;-), jam w pracy:tak:, ale co tam, popoludnie wolne z moimi chlopakami. Jutro u nas dodatkowo jest Festa del Patrono, San Marco, wiec bedzie fiera i imprezki, atrakcje zatem zapewnione;-). Dzisiaj moj P wybywa na kolacje "z obowiazku" jak ja to okreslam:-), wiec nawet gotowac nie musze wieczorem,a ja z malym zamowimy pizze i zadowoleni wszyscy:-)
Anika ale masz fajny okres przed soba:tak:, kocham buszowanie po sklepach z meblami, i te wszystkie dodatki.

jestem i ja.moja psina rozrabia jak licho i wcale nie widac ze tak zle z nia bylo.na razie jest na diecie lekkostrawnej ileki dostaje.w czwartek kontrol u weterynarza.
u mnie tez pogoda listopadowa:-D:-D:-D:-D:-D

a ja dzisiaj zaspalam i prawie bym spoznila sie zaprowadzic Maje na autobus.ale to wina deszczu , bo jak pada to mozemy z Lenka spac i nie wstawac. na szczescie moja siostra bardziej przytomna ode mnie.
ptynia zgadzam sie z toba co do tego , ze najwazniejsze aby miec rodzine przy sobie. kiedys jak bylam mloda i glupia , sluchalam sie pewnych osob , ktore mowily , ze kasa najwazniejsza i ze jak juz sie tutaj przyjechalo to trzeba za.....czac od rana do wieczora bo wstyd jak sie pojedzie do Polski i nie nie pokaze jacy to my bogaci:szok:(glupie co?)ale , ze madra bestia ze mnie w koncu olalam wszystkich i mimo , ze nadal czlowiek probuje cos odlozyc , to dla mnie bez meza i dzieci nie ma zycia.pieniadze sa wazne ale sa rzeczy wazniejsze.tak samo z mieszkaniem. mamy w Polsce(fakt , ze przed nami jeszcze remont), ale wole siedziec i wynajmowac tutaj niz to , ze maz mialby sam siedziec tutaj a ja z dziecmi w Polsce.wazne aby razem.a do Polski na razie nie chcemy wracac.
zyta jak Maja mnie sie pytala skad sie biora dzieci , to tez jej pokazalam blizne po cesarce i wytlumaczylam , ze stad ja lekarz wyjal.jak bylam w ciazy z Lena to pytala sie czy ja tez wyjma tak samo jak ja.troche gorzej z pytaniami odnosnie tego skad sie biora dzieci.na razie jej powiedzialam , ze jak tata z mama sie kochaja to czasami sie przytulaja daja sobie buzki i stad sie biora dzieci.wczoraj mi wypalila , zebym z mezem zaprezentowala jej w praktyce jak sie przytulamy , ze zrobilismy ja i Lenke.
cucciola Maja byla w tym parku kolo cecina rok temu i wrocila bardzo zadowolona.my ze znajomymi chcemy jechac tez ale jak bedzie cieplej.Dzieciom tam bardzo sie podobalo i jest taniej niz w cavallino matto.
:-) sicilpol trzymamy kciuka za bobaska i za ciebie.odzywaj sie czasami .baci

reklama
pinkyball pisze:
.troche gorzej z pytaniami odnosnie tego skad sie biora dzieci.
upsss:szok:to mnie czeka jeszcze to pytanie:-p;-):tak:jakos tak moja corcia chyba o tym zapomniala????w kazdym razie musze jakas odpowiedz przygotowac:-pwczesniej czy pozniej zapyta o to:-D
pinkyball pierwsza mialas cesarke a teraz?ja slyszalam ze jak sie ma raz cesarke to potem przy nastepnym porodzie tez????

Do góry