reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Czesc wszystkim, eve co zwiedziliście w toskanii, w której części byliście?
agatka cieszę się bardzo z twoich jajeczek, oby tak dalej:-)
kosmitka super ze tak szybko zalapal jazde na rowerku twoj dzielny Miko, teraz będzie już z górki - oby nie dosłownie:-) cucciola ja już swoje zdanie kiedys tam na temat chodzików opracowałam. Nie jestem ani przeciw ani za, mój miał, jeździł, wsadzałam go na krótko jak miał jakieś 8,9 miesięcy, problemów z chodzeniem nie miał i nie ma. Szybko załapał o co chodzi w chodzeniu upadaniu itp, nie zauważyłam odchyleń od normy, wręcz przeciwnie, był do przodu po plaży ganiał tu we włoszech. Opinii swojej nie wystawie ale czasem mysle ze przewrazliwione babcie ktore nie pozwalaja chodzic 8 miesieczniakowi bo sie przemeczy albo jeszcze jest za malutki sa bardziej niebezpieczne niz chodziki. ZNam przyklad z rodziny, mała wiecznie w łóżku albo na kanapie otoczona poduszkami kocykami- no bo przeciez jeszcze na chodzenie nie gotowa, w rezultacie bardzo pozno zaczela chodzic, teraz ledwo mówi a ma prawie dwa latka. Mowiac krotko - jest wiele rzeczy które dzieciaki moga probowac-byle zachowac umiar!

reklama
dzien dobry...a co tu tak cicho,pewnie pogoda sie poprawial i wszyscy wybyli z domu...
u nas taki wiatr od wczoraj,ze cos...
eve pewnie jeden dzien to malo,zeby lepiej zobaczyc toskanie...ja mam szwagierke we florencji,bardzo mi sie podoba,a wy gdzie byliscie dokladnie...
agatka rzymam kciuki za kurczatka,a co wymysliliscie w ramach inkubatora?
ptynia masz racje,ze dziecku nadwrazliwa mama lub babcia moze najwieksza krzywde wyrzadzic....trzeba dac poprobowac wszystkiego,a jak nie wykazuje zainteresowania to nie...na wszystko przyjdzie czas...a takie dmuchanie na wszystko tylko spowolnia naturalny rozwoj...
anika a moze ty faktycznie sie juz przeprowadzasz:-)...
kosmitka mowilam juz,ze ty masz tych chlopakow zdolnych,gratulacje dla miko:tak:

anika73 co z toba?co u ciebie?
pinkyball a u ciebie?jak dziewczyny?
strega przykre z ta praca...ale napewno cos znajdziesz a jak nie moze,to mniej pocieszajace,ale przez jakis czas bedziesz dostawala pieniazki,wiec nie zostaniesz tak bez niczego,a w czasie tym bedziesz sie rozgladala za praca moze nawet fajniejsza dostaniesz???&&&&&&& trzymam.
sicilpol odezwij sie...

a u nas narazie piekna pogoda,dosc cieplo,a nawet goraco:yes:
obiad mam juz gotowy,nocka znow malo przespana,wiec oczy odmawiaja posluszenstwa,a do tego maz mnie wkurzyl na maxa:rolleyes::errr:ech szkoda gadac,on to lubi czasami tak,zeby wszystko wokol niego sie dzialo:growl:

klasa macka dziś miała przewidzianą wycieczkę, ale nie wiem czy pojechali czy nie, w nocy sporo padalo, pewnie nad tymi jeziorkami wszystko mokre, wrócą uwaleni jak nic, taki survival pewnie przezyją ale co tam, tego też w życiu należy spróbować:-). Oby tylko się nie pochorowała cała klasa, bo mimo wszystko ciepełka nie ma mimo lekkiego słonka:no:

ptynia dla dzieci jak bedzie troche blotka to tylko wieksza atrakcja :-) moze sie nie rozchoruja... a przypomnialo mi sie wlasnie jak moj brat kiedys we wczesnej podstawowce wrocil z wycieczki do lasu w getrach jakiejs kolezanki, bluzce innej, kurtce kolegi, nie pamietam jak z butami bylo... w kazdym razie okazalo sie ze wpadl do bagna ;-)

A co tu taka cisza? dziewczyny wracajcie!!!
Ja dopiero wrocilam z pracy i mialam zaraz isc po synka ale maz do mnie zadzwonil ze on go odbierze i jak go nie kochac;-)
eve mamy taki sam jezdzik i Lorenzo jezdzi na nim jak szalony rozpedza sie nogami potem je podnosi do gory i jedzie:-D i uwielbia odkrecac sruby pod spodem te ktore byly przykrecone podnuszki na poczatku i mowi "rotto" pewnie jak bedie w wieku Patryka calkiem go rozbierze:-D
strega faceci sa tez po to zeby nas denerwowac;-)
kosmitka brawo Miko to by sie pan ze sklepu zdziwil ze mlodszy brat Antosia tez umie jezdzic bez kolek bocznych
Anika gdzie sie podziewasz?
agatka jak tam jajeczka?
anija mala juz spi? pijesz kawe?
sicilpol napisz choc 2 slowa
cucciola a ty gdzie jestes?
ptynia jak Macko pojechal na ta wycieczke?

jej czy musi byc tak zimno???rano bylam zachwycona pogoda a teraz :unsure::oo:
jak by bylo pieknie na dworze pochwalilabym sie moim malutkim ogrodeczkiem,a tak jakos moje kwiatki nie chca rosnac:hmm:oczywiscie oprocz skalniakowych,bo one nie sa wybredne do pogody:wink:
@kosmitka to masz zdolnych synow
:yes:a ze sie przypomniemy torba spakowana???:blink:
anja35,anika73,cucciola79,pinkyball,eve916,ptynia,strega,
sicilpol,luczka,Ivi1,agatka13,

pecora nera...

ciekawa jestem co u asienka1980,principessina,anjoo....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Luczka zobaczysz ze Lorenzo nie porzuci autka szybko:tak:, u mnie jak pisalam nadal jest w ruchu. Ptynia oby udalo sie doczyscic Macka po wycieczce:-), w taka pogode ciekawie moze wygladac, ale od czego jest pralka;-)
Wczoraj bylismy tylko w Sesto Fiorentino, zahaczylismy o museo Richard-Ginori, bylam bardzo ciekawa tej ceramiki, podobalo mi sie, chcialam podjechac do San Giminiano, ale braklo czasu, niestety na pierwszym miejscu byla praca:eek:. We Florencji juz bylam wiele razy, mnie w toskanii najbardziej podobaja sie te niewielkie borghi, ale po prostu potrzeba wiecej czasu.

ptynia dla dzieci jak bedzie troche blotka to tylko wieksza atrakcja :-) moze sie nie rozchoruja... a przypomnialo mi sie wlasnie jak moj brat kiedys we wczesnej podstawowce wrocil z wycieczki do lasu w getrach jakiejs kolezanki, bluzce innej, kurtce kolegi, nie pamietam jak z butami bylo... w kazdym razie okazalo sie ze wpadl do bagna ;-)
o Jezuniu kosmitka ty mnie nie strasz, ja jak widzę co się dzieje za oknem dzisiaj(słonecznie ale p....i jak w kieleckim) to caly czas o tym dziecieciu mysle. Kurde zdecydowanie za lekko go dzisiaj ubrałam i sobie w brodę pluję ze jaik cos to moja wina będzie, ale cholera (scusate) nie rpzewidywalna jest ta pogoda!! Poza tym też miałam wizję, że Maciek do wody wpada i panie za nim skaczą. DO nosa z wyobraźnią!

reklama
luczka a w sumie, nie pomyslalam, no musimy kiedys pana odwiedzic, w sumie przydalaby sie nozka do Mikolaja rowerka, bo zazdrosci ze Antos ma ;-)

zyta no i jak z mezem, ja to tak lubie jak mnie moj przeprasza, ze czasem zaluje, ze tak rzadko podpada ;-)

a torba ech, niespakowana, wiem, juz najwyzszy czas, po weekendzie mam nadzieje, ze bede mogla zameldowac gotowosc :-) ale wiecie co naprawde nie wybieram sie na razie rodzic ;-) 26.04-1 maja beda u nas znajomi z Polski no i mam nadzieje byc jeszcze w stanie sie nimi zajac ;-) potem urodziny Mikolaja 4 maja, wiec dopiero 5 maja wchodzi w gre ;-) slyszysz Alek???

a powiedzcie mi, kiedys pytalam czego uzywalyscie do pepke i napisalyscie mi ze alcool, powiedzcie mi jeszcze, gdzie to sie kupuje? bo tak sie rozgladam tu i tam i nie znalazlam...

ptynia oj, nie chcialam Cie straszyc, nie martw sie, na pewno mu nic sie nie stanie, panie na pewno wiedza na co stac takie dzieciaki i ich dobrze pilnuja :-)
a dzieciom to zawsze cieplo, nie spoci sie przynajmniej...predzej panie sie wystrasza tej pogody, a wiesz, ze pojechali?

Ostatnia edycja:
Do góry