reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

Ivi 1 jak przeziebienie?

Dziekuje ze pytasz :tak: Juz zaczynam dochodzic do siebie, wczoraj po poludniu nareszcie bylam w stanie cos zrobic i zabralam sie za prasowanie gory ciuchow ktore nazbieraly sie przez te dni.. Dzis z samego rana bylam na badaniach, pobrali mi pelno probek krwi, mam nadzieje ze przeziebienie nie bedzie rzutowalo na wyniki... :szok: Wieczorem praca, przynajmniej jakos dotre, a jutro wyjazd... Oby wszystko poszlo dobrze :baffled:

reklama
IVI1 dbaj o siebie i o dzidziusia.Jestesmy silne.Na mdlosci pomagaly mi krakersy, chociaz nie zawsze.

Milego wieczorku zycze.
Dziekuje za cieple slowa Tobie kochana i wszystkim dziewczynom ktore sie martwily :tak: Jestescie wszystkie przemile :happy: Dzis ozylam ;-) Wczoraj jak pisalam wczesniej juz sie troche podnioslam, ale bylo mi ciezko, a dzis zaczynam funkcjonowac normalnie. Problem w tym, ze nie moglam brac zadnych lekow i katar plus gardlo, plus mdlosci, plus podwojna sennosc od ciazy i przeziebienia, przykleily mnie kompletnie do lozka:sorry2:
Rzeczywiscie tez zauwazylam ze jak cos jem, to mi lepiej, ale nie moge ciagle jesc, bo przytyje jak wieprzek, sprobuje krakersow, bo przynajmniej nie tucza, dobry pomysl. Tutaj radza mi marchewke i selera, ale ja niestety ani jednego ani drugiego do ust nie wloze, wiec zostaja mi krakersy :-)
Na USG umowilam sie dzis na 30 marca.. Powiedzieli mi, ze przed 9 tygodniem sie nie robi... Niech im bedzie, choc ja oczywiscie nie omieszkam podpytac mego lekarza w polsce :-p
Juz nie moge sie doczekac az zobacze malenstwo :-):-):-)

Ivi nie chcem ciebie straszyc ale wszelkie infekcje w poczatkowej ciazy sa bardzo grozne wiec radze abys jak najszybciej udala sie do lekarza on poradzi co robic bo domowe sposoby w ciazy to zamalo, a jak u ciebie z temperatura??? Masz goraczke??
Na szczescie nie mialam goraczki, jak nigdy przy przeziebieniach, i rzeczywiscie nawet lekarz kazal kupic sol morska do plukania nosa i tantum verde do plukania gardla i jak by tylko pojawila sie goraczka, to zeby dzwonic, ale na szczescie goraczka sie nie pojawila :tak::-)

Witam wszystkie POLECZKI:-) po dłuuugiej przerwie! wszystko już przeczytałam i trochę też się wypowiem:tak:ja już się ze wszystkim uporałam,byłam tak padnięta,że siły nie mialam nawet dla mojego pysia małego,pierwszą noc nie spałam bo miałam takie skurcze łydek,że aż ciąża mi się przypomniała!
Ivi fakt!usg robią po 9 tygodniu,ja miałam robione pierwsze w 11! ale wiem jak bardzo chce się zobaczyć dzidzie. w Polsce robią już przy pierwszej wizycie.
Co do Cesarki to jednak trzeba się liczyć z tym,że to jest OPERACJA z cesarskim cięciem i wiem ,że niektóre dziewczyny bardzo cierpiały po...
Truskawko ,kiedy ja poszłam na ostatnią wizytę a był to 20 grudnia(alex urodzil się 19 stycznia)lekarz przy badaniu powiedział,że szyjka już się bardzo skrociła,głowka jest bardzo nisko i mam się oszczedzać żeby chociaż święta przechodzić-termin miałam 17 stycznia....i czekałam,czekalam,czekalam-minął termin i nic:-)także Ci lekarze nie zawsze trafiają
Dziewczyny na dworze masakra magbeta!leje,wieje zimno,ciemno-moja mama przyjechała do ciepłych krajów,a tu lipa!
Agnieszko podziwiam za te pasje do gotowania....ja umiem gotować maksymalnie dla 4 osób;-),mój mąż woli zdecydowanie włoską kuchnie,no chyba ,że jest bigos ,gołąbki czy potrawka z kurczaka,ciasta ech...kiedyś potrafiłam
a dziś tłusty czwartek,zrobiłyśmy z mamą faworki no i miały byc również pączki,ale nie wyszły:-(i wszystko poszło do kosza na śmieci...ja w zasadzie też jestem tradycjonalistką,także święta to tylko w Polsce!niestety dotychczas udało nam się spędzić tylko jedną wielkanoc w kraju

Czesc dziewczyny :-) dziekuje za slowa pocieszenia :tak: bylam dzisiaj rano w szpitalu zrobic usg ,ale ku mojemu zdziwieniu lekarz stwierdzil ,ze nie jest potrzebne usg:szok: mam juz tyle zdjec z usg ze moge nimi wykleic caly album:-) powiedzial mi za to ,ze dzidzia jest juz bardzo nisko i co wiecej mam jakies zapalenie pochwy:szok: nie mam pojecia skad to sie przyplatalo zawsze staram sie uwazac w publicznych toaletach .... powiedzial rowniez ,ze jutro rano mam jechac ze skierowaniem do innego szpitala ,poniewaz musze zrobic badania jesli sie okarze ,ze nie da sie tego wyleczyc szybko to musze wrocic i bede rodzic:szok: jestem w wielkim szoku takiej sytuacji sie nie spodziewalam Dzisiaj o 18 jade do swojego ginekologa zobaczymy co on mi na to powie Czy ktoras z Was miala wczesniejszy porod przez zapalenie pochwy? Czy to jest cos niebezpiecznego? Zostaly mi 4 tyg ciazy caly czas przebiegala prawidlowo i nic sie nie dzialo ,a tu prosze na sam koniec taka niespodzianka Pozdrawiam Was serdecznie

Witam z krainy deszczu i zimna
IVI1mi zrobili usg w 7 tygodniu ,ale to byl mus bo krwawilam.Jak pojechalam na pogotowie to uslyszalam nowine ze bardzo nam przykro ale wedlug ich poronilam .Wlasnie wtedy zarzadalam zrobienie usg.Potem to robili usg co dwa tygodnie.
Truskawka76 ja dostalam taki krem w dozownikach na zapalenie pochwy.Nie pamietam nazwy ale przy tylu lekach i zastrzykach co dostawalam trudno spamietac.Pamietam tylko ze bylo 6 dozownikow i aplikacja wieczorem.I nie urodzilam przed czasem a nawet 7 dni po czasie.Glowa do gory bedzie dobrze.Trzymam kciuki.Napisz co powiedzial lekarz.

Truskawka napisz koniecznie co i jak! Napewno będzie dobrze!my idziemy chwile zaczerpnąć świeżego powietrza bo w końcu przestało padać!
pozdrawiamy

Czesc dziewczyny :-) dziekuje za slowa pocieszenia :tak: bylam dzisiaj rano w szpitalu zrobic usg ,ale ku mojemu zdziwieniu lekarz stwierdzil ,ze nie jest potrzebne usg:szok: mam juz tyle zdjec z usg ze moge nimi wykleic caly album:-) powiedzial mi za to ,ze dzidzia jest juz bardzo nisko i co wiecej mam jakies zapalenie pochwy:szok: nie mam pojecia skad to sie przyplatalo zawsze staram sie uwazac w publicznych toaletach .... powiedzial rowniez ,ze jutro rano mam jechac ze skierowaniem do innego szpitala ,poniewaz musze zrobic badania jesli sie okarze ,ze nie da sie tego wyleczyc szybko to musze wrocic i bede rodzic:szok: jestem w wielkim szoku takiej sytuacji sie nie spodziewalam Dzisiaj o 18 jade do swojego ginekologa zobaczymy co on mi na to powie Czy ktoras z Was miala wczesniejszy porod przez zapalenie pochwy? Czy to jest cos niebezpiecznego? Zostaly mi 4 tyg ciazy caly czas przebiegala prawidlowo i nic sie nie dzialo ,a tu prosze na sam koniec taka niespodzianka Pozdrawiam Was serdecznie
Truskawko76 napisz koniecznie co powiedzial lekarz,ale i za bardzo sie nie zamartwiaj,lepiej ze wczesniej jest cos wykryte,a przeciez kazda z nas miala badania robione w tym kierunku przed porodem,i jesli jest bakteria przy ktorej nie mozna rodzic naturalnie to robia cesarke.Piszesz ze uwazalas na siebie,ale kobieta w ciazy jest bardziej narazona na zapalenia.Z mojej strony moge dodac,ze ja sama miesiac przed porodem zrezygnowalam z sexu:dry::tak:.Wiec Truskawko76 my zaczynamy trzymac kciuki za ciebie i malenstwo do szczesliwego porodu:tak::-).A u nas ciag dalszy deszczowo:-(.

Cześć wszystkie....u nas 7 stopni pochmurno i wietrznie...na spacer się nie wybraliśmy bo wczoraj strasznie zmarzliśmy...a u was jak tam?
ciekawa jestem jak i co u truskawki.może już się rozdwoiła?:-)wierzę ,że jest wszystko ok. mój Alex już jest odpieluchowany-można powiedzieć! przez tydzien ,ani razu nie zrobił siusiu,ani kupy w majteczki:-)!w nocy raz wstaje z suchym pampkiem,raz z mokrym,ale i tak szybko poszło!a 2 tygodnie temu nie chciał nawet słyszeć o nocniku!pozdrawiamy i odzywajcie się dziewczyny!

reklama
witajcie.Rzeczywiscie cos tu cicho.Truskawka nic nie pisze,ani Ivi.Zyta tez cicho siedzi.No coz taki dzien ze tylko do lozka z dobra ksiazka.Pozdrawiam

Do góry