reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Agnieszka witamy ciebie serdecznie i milo by bylo jak bys zostala z nami :-) ja nie mam coreczki w tym samym wieku i wogole narazie nie mam dzieci ale mam nadzieje ze jeszcze troszke i to sie zmieni i rozpoczniemy staranka:-). Kochana kazdy wiek dziecka ma swoje zalety i wady ja pilnowalam swojego siostrzenca jak mial 2 latka i szczerze powiem ze niebylo tak zle a przebywalam z nim po 10 godzin dziennie i czasem zostawlam u siostry na noc, mi sie wydaje ze zalezy od dziecka kazde ma inny charakter. We wrzesniu bylam w Polsce i zajmowalam sie tym samym siostrzencem z tym ze maly ma teraz 6 lat i szczerze to teraz bylo o wiele gorzej chlopak zrobil sie wygadani i buntownik z niego niezly jest teraz a spedzalam z nim 2-3 godziny po odebrani z przedszkola.
Aniu Zyta dziekuje za informacje:-)

Dobranoc!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Czesc dziewczyny!!!
Zyta napewno nie zapomne o was;-)

A ja rozpoczelam dzis od rana wielkie pakowanie.....:confused2: nie spodziewalam sie ze az tyle tego wyjdzie:crazy:
Pozdrawiam wszystkie bez wyjatku i zycze milego dnia!!!

Witam was i ja :-) no i Ciebie Agnieszko również!
zyta-tak wziełam becikowe w Polsce na Alexa:tak:.a mój mąż bierze 146euro rodzinnego(pomyliłam końcówki)nie wiem od czego to zależy.ja gg nie mam bo mi komputer blokuje!mój misiek jeszcze śpi i w domku chwila spokoju...no zyta ja jakbym miała drugie dziecko takie jak mój Alex to bym się wykończyla!mój syn jest bardzo żywym dzieckiem-BAAAAARDZO ZYWYM! on nawet chwili nie potrafi się czymś zająć sam,ciągle musi być w ruchu a do tego ciągle musi mnie dotykać,wchodzić na mnie ,ciąagnąć ,wkładać rękę pod bluzkę żeby cyca dotknąć-ja go karmiłam 15 miesięcy i z tym cycem to szok...on musi ciągle się do niego przytulić....a jak się kłuci!!!no ale nie narzekam:tak:on po mamusi taki wiercipięta:-)i
u nas dziś na słoneczku ciepło było bardzo,nawet żeśmy czapke zdjęli

tragedie mam z tym laptopem, ania moze i mi przez to gadugadu tak sie robi,poprostu nie mam dojscia do wiekszosci stron,a jak gdzies sie juz dostane to z trudem i nerwowo:tak:,a tu przeciez wszystko dziala powoli,ten od komputerow(ktorych i tak jest niewielu,co sie znaja),wiecznie zapracowany nie ma czasu,trzeba poprostu czekac.U nas dzisiaj piekna wiosenna pogoda:-):-):-D,oby tak jak najdluzej:tak::tak::-D.Dobrze ja uciekam w miare mozliwosci bede tu zagladac:tak::-D:-):-):-).

Witajcie!
Pisalam u Was kilka razy, moze mnie pamietacie...zjechalam do PL po 15latach:) i dzisiaj po 6mcach stwierdzam, ze to byla trafna decyzja:):):):)

Agnieszka ja mam corke , w tym miesiacu konczy roczek:) Straszny z niej buntownik, nazywamy ja naszym prywatnym Fidelem Castro, taki z niej dyktator.

Pozdrawiam.

ACHA! Ja na synka (ur w 2005roku) dostalam 1000eurakow od wujka Silvio:) teraz o ile mi wiadomo nic takiego nie daja. Wtedy kazde dziecko z 2005 dostalo takie becikowe.

Cześć dziewczynki! u nas pogoda piękna,w końcu poznaję tę słoneczną italię:-)...zycie komputer nawala,lila wyjechała...miło mi cię poznać Marcelino:-)czyżbym zostala sama?becikowe berlusconiego było ,ale się zmyło niestety:-D

witam!mnie wykancza moj laptop:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:,jutro do naprawy,ale moze:wściekła/y:sie to zmienic:wściekła/y:,acha gadugadu tez mi nie dziala:tak::wściekła/y:.U nas dzisiaj pieknie,slonecznie bylo:-):-):-),caly dzien na dworku;-):tak::-D,bylismy u znajomych na grilu:happy2:.Witam marcellina,a ja myslalam ze zapomnialas o nas,a ty sie cieszysz poprostu z powrotu do polski,i pewnie czasu zbraklo:tak:.Piszesz ze trafna decyzje podjeliscie,my jestesmy tez na etapie zastanawiania sie gdzie i co dalej,gdzie by bylo lepiej:tak:.Ania piszesz ze nie braliscie tutaj zadnych pieniedzy tzw.becikowego?a w Polsce dostalas,to mnie dziwi,bo raczej Polska jest mniej chetna i wymagajaca,tych spraw papierkowych do zalatwienia mnostwo...:tak:

Witam!
Agnieszko ja ma synka w wieku prawie 10 m-cy, jak Cię nurtują jakieś sprawy możemy popisać...:-)
Ja na synka brałam macierzyński 5 m-cy, ale teraz będę się starała wrócić do pracy....Marcelina witaj pisz w miarę wolnego czasuAnetojak laptop? Powrócił do swojej sprawnej formy? U na też wczoraj i dziś śliczna pogoda, wczoraj byliśmy nad morzem, Albert uwielbia takie spacery:-) Pozdrawiam Was wszystkie, muszę uciekać bo pora obiadku się zbliża dla synka.....:happy:

reklama
Zyta widzę,że się chyba za bardzo tym nie interesowałaś! Polska przyznaje 1000złoty becikowego każdemu dziecku ,które ma obywatelstwo i meldunek w Polsce.roboty papierkowej nie ma żadnej oprócz jednego druku,który wypełniasz i zostawiasz.ja podałam numer konta mojego taty i po 3 tygodniach wpłynęły pieniązki i tyle.becikowe można wziąść tylko w jednym kraju-tu akurat go nie ma,wiec w Polsce przyznano nam od razu:tak:
u nas też pięknie,jak Alex wstanie to jedziemy po majteczki dla Alexa i zaczynamy odzwyczajanie od pampków:-)
zyta jak u twojej niuni z siusianiem?

Do góry