reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

cześć mamy polki we włoszech

My po spacerku,przyszlysmy odpoczac,ja kawe pije i gotuje makaron dla mojej makaroniarki:-),i jeszcze wyjdziemy z domku bo naprawde jest super pogoda:tak:.Ania moja zostala odpieluchowana latem,wtedy konczyla dwa latka,udalo nam sie dosyc latwo i szybko:tak::-D:-D,tylko na noc zakladamy:-(,i tu slabiej nauka nam idzie:-p,wiec jeszcze kozystamy z pampkow:-p:-(.Co do becikowego to masz racje nie za bardzo bylismy zainteresowani,tu wzielismy 1400euro,jak urodzilam nie wiem jak to sie juz nazywalo,a w Polsce nawet w urzedzie pracy nie bylam zarejstrowana wiec myslalam ze nic sie nie nalezy,a ty Ania nie musialas byc w polsce zeby zalatwiac,podpisac jakis papier?A my nawet nie zarejstrowalismy naszej w Polsce:no:,ech wiecznie jest cos do zalatwienia,nie mozna swobodnie pojechac i odpoczac:tak::eek:.A gdzie sa dziewczyny:-),Lila mam nadzieje ze dojechala juz do domu?a moze jeszcze nie?

reklama
Cześć dziewczyny!!! Ja dotarłam już do Polski podróż minęła całkiem dobrze w sumie jechałam 27 godzin...jak na dojazd na mazury to bardzo szybko;-). Teraz lecę się położyć, odpocząć troszkę bo tyłek boli od siedzenia...:-D. Odezwę się jutro.
Marcelina witam serdecznie!!!
Dobranoc!!!

cześć dziewczynki! u nas coś pogoda się psuje,jak tam w Polsce lila? zyta ja byłam w Polsce i to ja składałam wniosek,.my dość często odwiedzamy ojcz:tak:yzne.to co wzięłaś (1400)nazywa się jednorazowe macierzyńskie. e becikowe tutaj nazywa się "bonus bebe".ja od 2 dni walcze z jakąś migreną ...nic mi nie pomaga:wściekła/y:

Witam wieczornie. W Polsce pogoda tez nie za ladna dobrze chociaz ze temperatura plusowa, a tu u nas na mazurach taki wiatr wieje ze szok:szok: juz lepiej by bylo jak by snieg padal.

Cześć dziewczyny!!! A co tutaj taka cisza??? Jak pogoda w slonecznej Italii?
A ja od przyjazdu do Polski zaczelam dietke:-) zabaczymy jakie beda rezultaty, chciala bym tak do lata z 10 kilo zrzucic:zawstydzona/y:.
Pozdrawiam i zycze milego dnia!!!

Zyta dobrze ze już lepiej z twoim internetem bo z własnego doświadczenia wiem jaki szlag potrafi człowieka trafić w takich momentach...:-D:-D:-D, a co do podróży to naprawdę szybko.Też się zdziwiłam zawsze jak jechałam to wychodziło ok 34 godziny a teraz tak szybciutko. Może dlatego ze jechaliśmy prawie bez przerwy i tylko przystanki były na toaletę.

Cześć i ja się melduje o stałej porze! Lila moi rodzice też mówili,że wichura jest,drzewa i dachy pozrywało:szok:! u nas dzis cieplusieńko,aż jestem zdziwiona bo wczoraj po południu tak temperatura spadła,że byłam pewna,że się ochłodzi o 17 były 2 stopnie,a mgła że parkingu przed domem widac nie było!my byliśmy rano na basenie i Alex się wyszalał,że hoho:-D
zyta,ja myśle,że mój Alex jest gotowy bo pampers mu przeszkadza,co zrobi siku to od razu go ściąga!no i woła siku,tylko,że mamy problem z nocnikiem bo nie chce w ogóle siadać!...i mam dylemat bo chce chodzić w majteczkach,woła siku,a jak przynosze nocnik to on mówi "nie,nocik kuku"i każe mi szybko zakładać pampersa,ale mocz trzyma...albo woła siku i sika w majty,a potem zadowolony przynosi czyste majtki,bo on uwielbia się przebierać! i nic pojutrze pojedziemy kupić nowy nocnik,sam sobie wybierze i może nie będzie robić mu kuku:sorry:
ja tu też mam koleżanke Polke i jej dzieci nic nie mówią po polsku,ale fajna kobieta jest:-)
dziewczyny wy wynajmujecie mieszkania?

Cześć,a co to dzisiaj tak tu pusto?????????my dzisiaj byliśmy w Bologni na selekcji do programu "affari tuoi"....mamy nadzieję,że do nas zadzwonią i dadzą coś wygrać;-),ale było tyle osób.....
dziewczyny a dużo płacicie za mieszkanko,jeśli można wiedzieć...my płacimy 650 euro za mieszkanko ok 60 mq

reklama
Ania 650euro,za mieszkanie:szok::szok::szok:,my tez wynajmujemy,obecnie czynsz 250euro:-p,no ale te ceny zaleza od regionu i jakie miejsce(ale tyle co wy placicie to lepiej kredyt wziasc na mieszkanie i placic wiedzac ze kiedys bedzie swoje).My dzisiaj korzystalysmy z pieknego dnia,spacer potem bylysmy w Lidlu.A wlasnie dziewczyny gdzie lubicie robic zakupy takie sporzywcze,wedlug was jakie sklepy polecacie?jak wracalysmy odwiedzilysmy ciocie,wiec troche poplotkowalysmy,ogolnie dzien byl fajny:tak::-D.

Do góry