reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

My po spacerku,przyszlysmy odpoczac,ja kawe pije i gotuje makaron dla mojej makaroniarki:-),i jeszcze wyjdziemy z domku bo naprawde jest super pogoda:tak:.Ania moja zostala odpieluchowana latem,wtedy konczyla dwa latka,udalo nam sie dosyc latwo i szybko:tak::-D:-D,tylko na noc zakladamy:-(,i tu slabiej nauka nam idzie:-p,wiec jeszcze kozystamy z pampkow:-p:-(.Co do becikowego to masz racje nie za bardzo bylismy zainteresowani,tu wzielismy 1400euro,jak urodzilam nie wiem jak to sie juz nazywalo,a w Polsce nawet w urzedzie pracy nie bylam zarejstrowana wiec myslalam ze nic sie nie nalezy,a ty Ania nie musialas byc w polsce zeby zalatwiac,podpisac jakis papier?A my nawet nie zarejstrowalismy naszej w Polsce:no:,ech wiecznie jest cos do zalatwienia,nie mozna swobodnie pojechac i odpoczac:tak::eek:.A gdzie sa dziewczyny:-),Lila mam nadzieje ze dojechala juz do domu?a moze jeszcze nie?

reklama
Cześć dziewczyny!!! Ja dotarłam już do Polski podróż minęła całkiem dobrze w sumie jechałam 27 godzin...jak na dojazd na mazury to bardzo szybko;-). Teraz lecę się położyć, odpocząć troszkę bo tyłek boli od siedzenia...:-D. Odezwę się jutro.
Marcelina witam serdecznie!!!
Dobranoc!!!

cześć dziewczynki! u nas coś pogoda się psuje,jak tam w Polsce lila? zyta ja byłam w Polsce i to ja składałam wniosek,.my dość często odwiedzamy ojcz:tak:yzne.to co wzięłaś (1400)nazywa się jednorazowe macierzyńskie. e becikowe tutaj nazywa się "bonus bebe".ja od 2 dni walcze z jakąś migreną ...nic mi nie pomaga:wściekła/y:

Witam wieczornie. W Polsce pogoda tez nie za ladna dobrze chociaz ze temperatura plusowa, a tu u nas na mazurach taki wiatr wieje ze szok:szok: juz lepiej by bylo jak by snieg padal.

Cześć dziewczyny!!! A co tutaj taka cisza??? Jak pogoda w slonecznej Italii?
A ja od przyjazdu do Polski zaczelam dietke:-) zabaczymy jakie beda rezultaty, chciala bym tak do lata z 10 kilo zrzucic:zawstydzona/y:.
Pozdrawiam i zycze milego dnia!!!

Zyta dobrze ze już lepiej z twoim internetem bo z własnego doświadczenia wiem jaki szlag potrafi człowieka trafić w takich momentach...:-D:-D:-D, a co do podróży to naprawdę szybko.Też się zdziwiłam zawsze jak jechałam to wychodziło ok 34 godziny a teraz tak szybciutko. Może dlatego ze jechaliśmy prawie bez przerwy i tylko przystanki były na toaletę.

Cześć i ja się melduje o stałej porze! Lila moi rodzice też mówili,że wichura jest,drzewa i dachy pozrywało:szok:! u nas dzis cieplusieńko,aż jestem zdziwiona bo wczoraj po południu tak temperatura spadła,że byłam pewna,że się ochłodzi o 17 były 2 stopnie,a mgła że parkingu przed domem widac nie było!my byliśmy rano na basenie i Alex się wyszalał,że hoho:-D
zyta,ja myśle,że mój Alex jest gotowy bo pampers mu przeszkadza,co zrobi siku to od razu go ściąga!no i woła siku,tylko,że mamy problem z nocnikiem bo nie chce w ogóle siadać!...i mam dylemat bo chce chodzić w majteczkach,woła siku,a jak przynosze nocnik to on mówi "nie,nocik kuku"i każe mi szybko zakładać pampersa,ale mocz trzyma...albo woła siku i sika w majty,a potem zadowolony przynosi czyste majtki,bo on uwielbia się przebierać! i nic pojutrze pojedziemy kupić nowy nocnik,sam sobie wybierze i może nie będzie robić mu kuku:sorry:
ja tu też mam koleżanke Polke i jej dzieci nic nie mówią po polsku,ale fajna kobieta jest:-)
dziewczyny wy wynajmujecie mieszkania?

Cześć,a co to dzisiaj tak tu pusto?????????my dzisiaj byliśmy w Bologni na selekcji do programu "affari tuoi"....mamy nadzieję,że do nas zadzwonią i dadzą coś wygrać;-),ale było tyle osób.....
dziewczyny a dużo płacicie za mieszkanko,jeśli można wiedzieć...my płacimy 650 euro za mieszkanko ok 60 mq

reklama
Ania 650euro,za mieszkanie:szok::szok::szok:,my tez wynajmujemy,obecnie czynsz 250euro:-p,no ale te ceny zaleza od regionu i jakie miejsce(ale tyle co wy placicie to lepiej kredyt wziasc na mieszkanie i placic wiedzac ze kiedys bedzie swoje).My dzisiaj korzystalysmy z pieknego dnia,spacer potem bylysmy w Lidlu.A wlasnie dziewczyny gdzie lubicie robic zakupy takie sporzywcze,wedlug was jakie sklepy polecacie?jak wracalysmy odwiedzilysmy ciocie,wiec troche poplotkowalysmy,ogolnie dzien byl fajny:tak::-D.

Do góry