reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Animaldris - to faktycznie niefajnie. Zdrówka:happy:

Sa_raa - tak, wybraliśmy NFZ. I w sumie chyba najbardziej się boję tego płaczu - mięknę szybko i sama zaczynam płakać.

Mikoto - to macie fajnie. U nas nawet jak lekko zawiewa i się siedzi w cieniu to ciężko wytrzymać. My mamy pokoje za wschód i na zachód, więc w zależności od pory dnia, ta część mieszkania jest "zamieszkała". Ale mimo, że wszędzie pootwierane, to nie ma przewiewów, nawet firanka się nie rusza.

Mikołaj ładnie sobie drzemie, można przygotować obiadek.

reklama
Rany Laseczki, wlasnie dorwalam na kompie zdjeice z 6 tyg ciazy...potem spojrzalam na siebie w lustro i sie zalamalam :confused2: jakby mnie cos polknelo :rofl2:Niby zostalo mi 8 kg do wyjsciowej ...i pomyslec, ze wtedy narzekalam na to jak wygladam :szok:

Wrocimy to ide na basen koniecznie!!!!

Ostatnia edycja:
Animladris - co jest ??? maleńki do szpitala musi ??????? :-( A Ty nie możesz z nim w tym szpitalu być ?????
Madzia - dzięki za zaproszenie . Muszę na zakupy się wybrać a nie umię się zmobilizować jakoś .... może innym razem ;)
Natis - super , że nie będzie szpitala i antybiotyków !!! Ale karmienia bym jednak nie przerywała - dziwne podejście tej lekarki . Stara była ???? ChociaZ tych wyrzeczeń masz już sporo :(
Gosiak - Tymek super!!!

My szczepimy w przyszłym tygodniu . i chyba wszystko w jednym weźmiemy . bez dodatkowych .

Animladris, ohh, wspolczuje kochana!! Może jednak obejdzie sie bez hospitalizacji?! Jak domyślam sie pewno CZD masz na myśli, chyba tylko tam na noc nie wolno? Myślałam, ze z takimi maluszkami jednak pozwalają... By the way, my mieszkamy 5 minut drogi samochodem od Centrum, to jakbyś była kiedyś w okolicy i miała ochotę pogadać, wyzalic sie to Zapraszam na kawke!

Animladris - kciuki mocno za Was zacisniete !

My po sklepowym spacerku. W sumie szlam kupic bodziaki i trafilam na ich wyprzedaz wiec zamiast za 7 par zaplacik ok 45zl zaplacilam 20zl :) i do tego jeszcze wzielam 5-cio pak na wiek 9-12 m-cy za 15 zl :)
Ale juz mezowi zapowiedzialam, ze w sobote jade do maista, moze i t jakies wyprzedaze sa :tak:Cos chestnicy wartaloby kupic a i Pana Tymonka pewnie nie ominie :tak: a nie bylam juz daaawwnooo bo ostatni raz toczlam sie tam w ciazy jeszcze :cool2:

Animladris a czy jestescie skazani na CZD? Na Dzialdowskiej, gdzie lezalam z Zosia jest genialna dr Konarska, pediatra, neonatolog. Zajela sie nami od a do z, nawet sprawami, ktore nie dotyczyly pobytu w szpitalu. Po wyjsciu sama do nas dzwonila i pytala o Zosie. Moze ona pokieruje Was do kogos dobrego? na dzialdowskiej jestes z dzieckiem 24h/dobe, maja swietne warunki. Naprawde polecam Ci konsultacje u niej, wyklada tez na WUMie, naprawde ma ogromna wiedze i bardzo cieple podejscie. Gdybys chciala wiedziec cos wiecej, smialo pisz na priv.

A ja znów na moment tylko.
Wczoraj przeżyłam mini traumę. Dzwoniła do mnie koleżanka, której mąż pracuje w wojsku i cytuję: "Ania, zamykaj okna, uszczelniaj kratki wentylacyjne i nigdzie nie wychodź z dziećmi bo była awaria elektrowni atomowej w Rosji lub na Ukrainie i radioaktywna chmura idzie nad Polskę":szok: Przeraziłam się nie na żarty. Dzwonię do męża(pracuje w straży) ale nic nie wiedział, na wszelki wypadek jednak zamknęłam okna.Po godzinie mąż dzwoni do mnie, ze to najprawdopodobniej prawda bo dzwonili do nich z jednostki w Gdańsku:szok: Potem pojawiły sie w necie komunikaty, ze to plotka i ze urzadzenia badające poziomy promieniowania nie wykazały przekroczenia norm.
Ale to chyba nie do końca plotka:no:, podobno okazało sie, ze jakaś awaria była, promieniowanie było, z tym, ze faktycznie nie zdołało przekroczyć norm czyli nie było szkodliwe dla zdrowia. W mediach o tym cisza by nie wzbudzać paniki. Panika była mimo wszystko:sorry: Łącznie dostałam wczoraj 5 telefonów od znajomych z różnych części Polski o zagrożeniu więc naprawdę się przeraziłam:-(.

Animladris- współczuję, kochana i trzymam kciuki, zeby szpital Was ominął.

A to pierwszy uśmieszek Helenki:

P1220708.jpg

Załączniki

• P1220708.jpg
    P1220708.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 62
Ostatnia edycja:
Alimandris oby to jednak nie szpital!!

dmuchawcu przyznam, że gdyby nie Twój link wczoraj o niczym bym nie wiedziała a Moj K. To wojskowy. Strasznie się boję takich historii więc jeśli to żart to strasznie kiepski!!!

madzia gratuluje szczepienia

gosiak super, że zakupy udane

Jak już zaczęliśmy lekarzy to i dzisiaj się trafiło. Olivier złapał liszaja na pupie! Tylko ja się pytam jak? Skoro o higienę porządnie dbamy?!

Feliks za to śpi cały dzień. Jak nie moje dziecko. Na buźce widać dużą poprawę twu twu twu

Spokojnej nocy

reklama
hej

animaldris zdrowia życzę i oby szpital was ominął

sara hmm mam dziury w mózgu, starszak ma też iść do szpitala, operacja? dlaczego?

ja wczoraj weszłam do Artura, gdy spał, usta zamknięte, oddychał przez nos, prawie się poryczałam z radości

Do góry