reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Palin - co do opalania to nie siedzialas placuszkiem na slonku, wiec sie nie mart. A chodzi o to, ze moga plamy powyskakiwac (ze wzgledu na zwiekszona ilosc hormonow). Ja tez buzke do slonca wystawialam, troche chwycilo i nic sie nie stalo.
Co do piwka bezalkoholowego to raczej nic nie da (pilam niedawno karmi malinowe i nic sie nie dzialo) Kciuki za skurczyki!
Anula - tez czuje takie kluciei przewanie gdy jestem pod prysznicem..nie wiem czemu, ale fakt jest to nieprzyjemne strasznie
Kingusia - jak cisnienie??

Dzin minal a ja nic nie porobilam, nic mi sie juz nie chce. Juz marze, aby przytulic Malego. Czuje sie wielka i nie zdolna do niczego :confused2:i przez to wszystko teskni mi sie za Polska ...
Milego wieczoru

reklama
Palin, Sara czy ja wiem? ja czytałam, że można się trochę poopalać ale trzeba uważać bo jak będzie za gorąco to może dojść do skurczy macicy. Ja trochę przesiaduję na słonku jak jest z tymże brzuchol zasłonięty białą bluzką co by za bardzo się nie nagrzał ;-)
Madzia gratki udanego ciacha :-)

Co do piwka to pijecie jakieś bezalkoholowe? Można pić Karmi? Pytam z czystej ciekawości :sorry:

Ostatnia edycja:
Palindromea Twój plan urodzenia do 3 czerwca mnie rozbroił - ale Twoje pobudki są zrozumiałe, także trzymam kciuki za powodzenie misji! Ja raczej z łatwością się opalam i to na brązowo, ale zauważyłam, że w ciąży jeszcze szybciej słońce mnie łapie- z tym, że przeważnie mam filtr na sobie, na twarz obowiązkowo krem z filtrem minimum 20, przy takiej pogodzie jak teraz + podkład też z filtrem, tyle, że niższym - ale to wynika z tego, że cerę mam raczej naczynkową i nie chcę jej dodatkowo specjalnie opalać + to, co napisała Sara- plamy, mogą ale nie muszą wystapić przy opalaniu. Także jak nie muszę, to nie wystawiam się na słońce.

anula ja też dzisiaj więcej w domu czasu spędziłam niz na dworze- po 1. strasznie parno i duszno było, po 2. potem była burza. Może Mały wstawia się do wyjścia i dlatego masz to uczucie kłucia w pochwie

anilek
Nie pomogę anula, ale powiem Ci jedno: ja będę rodzić trzecie dziecko, a i tak mam wiele wątpliwości. Żaden poród podobno nie wygląda tak samo. Myślałam, że ja taka gapa jestem i że głupio się przyznać, że trzecie dziecko, a tu na wiele pytań nie zanm odpowiedzi, ale tak sobie myślę, że położne, które odebrały ileśset porodów też czasem czegoś nie wiedzą, to co dopiero my...
cool.gif

Ja coraz częściej ( dużo za sprawą forum i rozpakowujących się) myślę o porodzie. ALe staram się nie myśleć o bólu, tylko nachodzą mnie myśli typu logistycznego: co z dziećmi jak trzeba będzie w nocy jechać? Co jak mój m. będzie akurat na jeździe w Poznaniu?

To jest nasze pierwsze dziecko, a wątpliwości mam mnóstwo i to właśnie takich logistycznych - jak tu wszystko zorganizować, bo mimo, że nie muszę załatwiać opieki dla dzieci czy martwić o to, kto z nimi mógłby zostać, to i tak zastanawiam się jak to wszystko zaplanować, żeby grało. Do tej pory nie wiem, czy mój dostanie urlop, a jak tak, to kiedy - dlatego muszę przekazać najbliższym co, gdzie, kiedy, naszykować wszystko, podpisać, zrobić listy - może głupio to brzmi, ale tak jest.

Sara i mnie ciągle się wydaje, że jutro poniedziałek
stupidse7.gif

Gosiak - jak nie zadziała to trudno. Ale spróbować można (zwłaszcza, że naprawdę chce mi się piwa, zwłaszcza, jak jest gorąco). Nie wiem, czy w przypadku mojej siostry i bratowej to właśnie piwo podziałało, ale fakt faktem na drugi dzień były na porodówce i rodziły.

Mikoto - ja w tej ciąży własnie strasznie pojaśniałam, a zawsze najpierw robię się czerwona, a potem szybciorem brązowieję. I opalenizna mnie się długo długo trzyma. Nigdy nie stosowałam żadnych kremów do opalania. Teraz nie wystawiam się specjalnie na słońce - jak chwyci to chwyci.
To też nasze 1 dziecko (mam nadzieję, że nie ostatnie) i w sumie nie boję się porodu, tylko właśnie tego wszystkiego dokoła - żeby właśnie wszystko zagrało, a przejdziemy rzez to "śpiewająco" :-)

Ostatnia edycja:
Wieści od aguśka24mir:

A u nas dobrze mlody cyca ciagnie. Dzis mial szczepienia i chyba jutro wychodzimy. Mnie troche brzuch boli ale tak ogolnie oki.pozdrowienia dla bb ciotek.

Palin No to trzymam kciuki, żeby się rozkręciło!!! Cyce można przeziebić ale to jak się karmi raczej z tego co kojarzę. Ja nogi opalałam celowo i plam nie mam zresztą ja też z tych centkowych ;-)

ps. Patrzeć już na siebie nie mogę wiecie? Mam chyba ze 3 brody. Żal.

Palindromea sspróbuj - może i na Ciebie podziała.

anusiakanusia oby rozwarcie szybko postępowało!

aguśka szybkiego wyjścia do domku!

Sara
na pewno przesadzasz z tymi 3 brodami!

A ja właśnie wsuwam Fantasię i oglądam film na dwójce
popcorn.gif

Weszłam tylko zerknąć co u anusikaniusi.
Trzymam kciuki za rozwarcie. Czasem mało postępuje, a potem ekspresem. czego Ci życzę!!!

Palin - pewnie, ze proboj. Ja pilam bo mi sie poprstu chcialo czegos innego. A ze w polskim slepie tylko karmi z tych niealkoholowych to nie bylo wyjscia. CHoc zwyklego piwka 0% tez bym sie napila i to jak ;-)dla samego smaku
Marys - w calej ciazy wypilam dwa karmi i to na tyle z "aqlkoholowych" wybrykow :tak:
Sara - jak ja Cie rozumie...broda za broda, obojczykow prawie nie widac , a zawsze na wierzchu mialam, a ramiona ....brak slow... licze na to, ze tak jak Teri pisala wszystko ladnie szybko bedzie schodzic(licze , ze przynajmniej w czesci to woda). Obym sie nie przeliczyla :sorry:
Anusia - kciuki zacisniete

reklama
Do góry