reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

reklama
Mikotku jestem, z uwieszonym na cycusiu żarłokiem, ciężko pisać ;-)
Niestety coś się nam kolkowo robi, podałam jej na łyżeczce sab simplex i ciekawa jestem cży będzie lepiej. A podając łyżeczką podraznilam buzię, nie wiem jak bo podawałam bardzo delikatnie:-(

Anusia - trzymam kciukasy moocccnnooo &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& powodzenia kochana !!!
Madzia - gratuluję udanego ciasta
Dziś mnie nawiedziły przepowiadające skurcze . Parę było calkiem konkretnych . Dobrze - niech macica ćwiczy .

Ostatnia edycja:
Daria ma sucha skórkę na stopkach i rączkach aż jej się skórka łuszczy kapie ja w tym emolium ale nie pomaga wczoraj je wysmarowałam stopki i rączki balsamem nawilżającym z jonshona co przysłali kiedyś próbki nie wiem co jeszcze można zrobić :shocked2:
Smaruj rączki i nóżki oliwką dla dzieci, a jak to nie pomoże to ciekłą parafiną dostępną w aptece.

Natisku mam nadzieję, że to jednak epizod kolkowy i że zaraz się uspokoi. I tak Cię podziwiam, że po tym co przeszłaś i teraz, kiedy jesteś w sumie "chwilę" po porodzie i pobycie w szpitalu, masz czas na forum. Jesteś niesamowita!

Nika, Smile – a już myślałam, że to u mnie w kompie się zapanoszył jakiś wirus. Widać nie tylko ta jedna strona jest zainfekowana. Ale widać to, co Aro doinstalował działa dobrze (choć niestety nie wiem, co).

Matka Ewa – ja też mam chrome i mi wyskakiwało ostrzeżenie, a przy Explorerze (i w komórce) wyświetla normalnie.

Madzia – i jak wyszło ciacho?

Anusia - &&&&&&&&&&&&&&&&&&

Kingusia – i jak u Ciebie? Byłaś na IP, czy leżysz po tabletce?

No zaszalałam. Procesja, spacer, kręcenie się pod domem – w sumie mogło być tego 8 – 10 km. Efekt – znikomy. Jakieś poskurczowanie, częste ale BARDZO delikatne. Jutro chyba wypróbuję metodę mamy (piwo, ale dla bezpieczeństwa bezalko; na moją siostrę i bratową podziałało - na drugi dzień były na porodówce). Kurde, muszę urodzić do 3 czerwca, by była szansa, żeby Aro mógł przyjechać.
Nieźle mi się dekolt na procesji opalił – nie piecze, nie boli, dziś jest czerwony, jutro będzie brązowy. Moja mama się na mnie wydarła, że nie powinnam się opalać – to prawda?

Anusia - kciuki zaciśnięte, oj chciałabym być na Twoim miejscu
Palin - Ty się opaliłaś a ja przesiedziałam w domu bo ciągle padało i była mega burza z gradem :(
4 doba skurczy nieregularnych :( już zmęczona jestem ale wiecie co ?? strasznie mnie kłuje w pochwie ;( normalnie jakby mi ktoś igłę wbijał ałc i to w momencie jak Lolek się bardzo rusza :( czyżby rozwierało się tam jeszcze bardziej ? Ja już nie wiem z Tosią tak nie miałam ;( niby drugi poród, powinnam być doświadczona a nie wiem chyba już nic ... pomocyyyy

Nie pomogę anula, ale powiem Ci jedno: ja będę rodzić trzecie dziecko, a i tak mam wiele wątpliwości. Żaden poród podobno nie wygląda tak samo. Myślałam, że ja taka gapa jestem i że głupio się przyznać, że trzecie dziecko, a tu na wiele pytań nie zanm odpowiedzi, ale tak sobie myślę, że położne, które odebrały ileśset porodów też czasem czegoś nie wiedzą, to co dopiero my... :cool:

Ja coraz częściej ( dużo za sprawą forum i rozpakowujących się) myślę o porodzie. ALe staram się nie myśleć o bólu, tylko nachodzą mnie myśli typu logistycznego: co z dziećmi jak trzeba będzie w nocy jechać? Co jak mój m. będzie akurat na jeździe w Poznaniu? Już dziś co nieco pozałatwiałam: w razie nocnej akcji mama przyjedzie do dzieci, a w razie nieobecności męża w domu- szwagierka po mnie nadjedzie. :tak:

U mnie pół dnia burz przez co internetu nie miałam :confused2: Teraz też muszę z komórki pisać bo domowy nadal nie działa.

Palin opalanie nie wskazane bo mogą powstać plamy na skórze ale bez przesady.
Anusia kciuki trzymam mocno!!
Natisku oby to nie była kolka!! Wreszcie Wam się trochę spokoju należy!!
Minie skurcz o dziwo nie bolał bardzo :nie:
kingusia kurczę ja chyba też bym pojechała na ip

zgłosiłam adminowi Wasze wirusowe komunikaty :yes:

Czy mamy kogoś z zaplanowanym Cc na przyszły tydzień?

Czuję się dzisiaj jakby niedziela była :eek:

reklama
Sa_raa, no właśnie ja się jakoś specjalnie nie nastawiałam na opalanie. Po prostu słońce świeciło i mnie chwyciło tak, jak miałam wyciętą bluzkę. A moja mam strasznie się złościła, że nie powinnam się opalać (ostatnio dostało mi się, że chodzę cienko ubrana i przeziębię piersi :shocked2: - a mnie jest ciągle ciepło).

Plamy mi w sumie nie przeszkadzają, bo cała jestem "cętkowata".

Też mam wrażenie, że dziś niedziela.

Skurczyki dają się wyczuć - normalnie się cieszę. Byle tylko nie wycichły... Mikołaj wychodź!!! :laugh2:

Do góry