reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Witam wieczornie.
Anusia - no to powolutku karuzelka się rozkręca :tak:. Dalej trzymam i czekam na wieści &&&&&&
Natis - Żabcia słodziutka , z tymi łapkami przy buźce . Zacałowałabym :tak:
Klauduś - witaj !!! Lepiej późno niż wcale ;-)
Ja byłam na ktg - wszystko ok . Skurczy brak . Następne ktg w poniedziałek , wizyta w piątek 7. 06.
Palin - kupiłam i zjadłam arbuza na kolację . mam nadzieję , ze po nim zgaga i refluks mi nie grozi .

Dmuchawcu - no i kupiłam parkera :-D i płytę Depeche Mode - najnowszą ( szwagierka mówiła , ze fajna jest ) . Dzięki za poranne rady kobietki . Ide do łóżeczka . Wy już śpicie albo rodzicie ????.... Dobranoc

Ostatnia edycja:
reklama
Anusia - kciukasy zacisniete!!! dom kupiny - mozesz rodzic :-D
Madzia - nie przejmuj sie glupim gadanie, tez niewiele od ziemi odroslam(162 cm) i gdzies to dzieciatko+wody+ cala reszta musi byc. To przepraszam na plecy mamy sobie zarzucic?? - to wtedy bedziemy garbate
Anielek - mam to samo, kregoslup boli(bardziej krzyz), podbrzusze jak na okres, a do tego dzis prawa pachwina tak rwie, ze ledwo co laze. Termin mam za 9 dni i nie wiem czy to zwiastuny...nikt u mnie w rodzinie (mama i siostra) tak nie mial, wiec to dla mnie nowosc
Dmuchawcu - zwolnij Kochana troszke!
Klaudus - witaj i zapraszamy :tak:

Maz z psiakiem a ja wyciagnieta przed tv, zjadlabym cos, ale pozno juz:dry: narobilyscie i smaka na arbuza, ale musze do soboty jakos wytrzymac, bo w mnie nigdzie tu nie, musialabym do miasta jechac

Zycze Wam spokojnej nocki :blink:

Klaudyś z samej Łodzi nikogo tutaj nie ma ale za to z okolic jest nas 3. Dzisiaj jedna dziewczyna z Tuszyna urodziła w Medeorze. Ja chyba w Madurowiczu zostanę jednak (chociaż ten prywatny szpital też chodzi mi po głowie) Termin masz z om czy CC przed Tobą? Pytam bo ja 10.06 mam mieć CC. Gdzie chcesz rodzić?

Anusia mocno kciuki trzymam!!!!!
MatkaEwa graty ktg!

ja po wizycie i od poniedziałku niewiele się zmieniło ;-) na ktg jeden skurcz ale w okolicach 70. Na usg waga 3800gr i od tej informacji już niewiele pamietam :-p skierowanie do szpitala dostałam. Dr. Chciałby żebym do 14.06 wytrzymała bo ma popołudniowo nocny dyżur i mógłby mnie doglądać. No zobaczymy.

Spokojnej nocy Kobiety!!

Ostatnia edycja:
Klaudyś z samej Łodzi nikogo tutaj nie ma ale za to z okolic jest nas 3. Dzisiaj jedna dziewczyna z Tuszyna urodziła w Medeorze. Ja chyba w Madurowiczu zostanę jednak (chociaż ten prywatny szpital też chodzi mi po głowie) Termin masz z om czy CC przed Tobą? Pytam bo ja 10.06 mam mieć CC. Gdzie chcesz rodzić?

Też myślałam o Medeorze, ale podobno często odsyłają z braku miejsc - wiadomo, porody prywatne to priorytet, dopiero później NFZ. Jednak nie jestem pewna, bo skoro już raz byłam hospitalizowana w Rydygierze, to tam mnie ciągnie, a poza tym mam dwie ulice do szpitala i to też jest plus :-) no i chcę być spokojna, że w razie czego to dzidziuś jest bezpieczny a z Medeoru odsyłają dzieci do innych szpitali :( chociaż nie powiem, że ich standardy itp kuszą, oj kuszą :)
A termin mam z om, szykuję się na poród sn, lekarka mi dziś powiedziała, że urodzę za tydzień - zobaczymy, bo nawet nie wspomniała o szyjce, rozwarciu jakimkolwiek, brzuch mi się nie obniżył, jedyne co, to moje obserwacje - czasem mam skurcze i bóle jak na okres.;-)

anusiakanusia masz juz 39 skonczony to moze się coś dziać, kciuki!

Kingusia ja tez bym na IP jechala, nie ma co ryzykowac, wysokie cisnienie moze byc niebezpieczne....Jedź bo sie bede martwic! I daj znac!

madzia128 sie nie przejmuj, mi tez ciagle mówią, ze to nie mozliwe ze mam jeszcze ponad 3 tyg do terminu.... A najlepsze jest gdy się pytaja ile to juz po terminie :(

Ja juz po wizycie u gina, mloda sie jeszcze na ten Swiat nie szykuje, szykowala się a i owszem ale 29 tygodniu, jak mialam skurcze co 6 minut :wściekła/y: a teraz cisza, szyjka 1,5 cm zamknieta:cool2:

Dzień dobry :-)

madzia- ja też mam wrażenie, że przy niższym wzroście brzuch wydaje się znacznie większy niż w rzeczywistości

anusiakanusia - &&&&&&&& za rozwój akcji :-)

klauduś - mi też lekarka mówiła, że mogę urodzić przed kolejną wizytą (6.06) ale jakoś tego nie widzę, bo praktycznie nic się nie dzieje poza pobolewaniem brzucha i twardnieniem od czasu do czasu

kingusia- ja też radziłabym skonsultować to ciśnienie z lekarzem, ja mierzę regularnie ciśnienie i jak raz odnotowałam 148/98 to lekarka już zaczęła panikować, dopiero jak jej wytłumaczyłam, że to było spowodowane mocnym zdenerwowaniem to powiedziała, że ok, ale mam się starać nie doprowadzać do tak wysokiego ciśnienia.

Byliśmy u teściów i zmierzyłam sobie ciśnienie.
150/105, miałam racje że wysokie.
Aż mi w uszach szumi :dry:

Mi lekarz powiedział, że przy 140/90 mam pilnie stawić się na izbie przyjęć bo to bardzo niebezpieczne dla dziecka i trzeba monitorować.

Anusia i jak tam sytuacja o poranku? Dalej skurcze?

Witamy nową czerwcówkę.

U mnie ktg wykazało jakąś pracę macicy. Skurcz był jeden ale już takiego spokoju jak wczoraj to nie było.

Witajcie Kochane!
hello.gif
Dzisiaj od rana pustki - wszyscy korzystają ze światecznego poranka. Dzisiaj pospałam do 8.30! http://***************/liviatn/images/Minka%20happy/yahoo.gif Normalnie sama w szoku jestem - bo już nie pmaietam, kiedy ostatnio tak długo spałam
Hein86.gif

anusiakanusia jak wyglada sytuacja?

Kingusia
jak nocka? Jak ciśnienie?

Klauduś witamy! Super, że dołączysz - u nas wesoło, gwarno i sympatycznie, a Dziewczyny przemiłe
flircik.gif

madzia, Nika nie ma co słuchać innych - ja znowu słyszę, że w ogóle nie wyglądam na 9 miesiąc - i tak źle i tak nie dobrze
niewiem.gif

Ja już po sniadanku, u nas zachmurzone i chłodno - w sumie po wczorajszym upalnym dni, taki chłodny cieszy.

reklama
Dzień Dobry dziewczynki :) my jeszcze w dwupaku jednak. Skurcze przez noc wyciszyly sie :( zasnelam w końcu i obudzilam sie przed chwila. Czekam, żeby Sebastian zaczął sie ruszać bo wydaje sie, ze jeszcze śpi.. Oj miałam nadzieje, ze będę juz po a tu maluch jednak jeszcze zdecydował sie poczekać.. Muszę chyba coś podzialac z mężem, coby na dobre rozkręcić akcje :D dzis moja siostra ma dyżur w szpitalu więc by pasilo :D miłego dnia i bardzo Wam dziękuje za kciuki!! Jakby coś sie działo to oczywiście będę Was informować :)

Do góry