reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Natis niestety nie ma nic gorszego niż cierpienie własnego dziecka jak. Trzymam mocno kciuki co by córcia dostała leki, które pomogą a najlepiej jakby takie migreny już się nie powtórzyły. Mój mąż ma straszne migreny. Łapią go bardzo rzadko ale jak już go weżmie to mówie wam dziewczyny płaczę z bezsilności. To jest straszne :(

Palin nie ma za co kochana. Trzymam kciuki za dobre wyniki i szybkie wyjście do domku:tak:W tym szpitalu to tylko od ordynatora się czegoś można dowiedzieć. Dlatego chciałam, żeby był moim lekarzem prowadzącym bo tamtych to tylko w kosmos wystrzelić:wściekła/y:

Ja sobie leżę, mężuś kąpie Julunie i zaraz jakąś kolacyjkę trzeba zjeść:tak: Tak leniwie dzisiaj:)

reklama
dzięki dziewczyny jutro mąż w pracy jak zwykle więc nic tak szczególnego nie będzie lepszy obiad i umalowana żonka hhah a świętowanie zostawimy sobie na niedziele ;-):-) tak natis latek razem sporo bo 12 :nerd:

MatkaEwa szkoda że daleko mieszasz bo jak ktoś z naszego otoczenia chce kupić auto to przychodzi do mojego męża i zawsze jest z zakupu zadowolony jest świetnym mechanikiem i kocha to co robi więc robi to z pasją i zaangażowaniem zazdroszczę mu czasem bo ja swojej pracy aż tak nie lubię a jak się czegoś nie lubi to się człowiek męczy :baffled:

anielek
to udanego doboru fryzury / koloru jutro i powodzenia na fotelu mi było ciężko wysiedzieć tam 2 godziny i w tym czasie 3 razy musiałam chodzić do wc :zawstydzona/y:

spokojnej nocy mam nadzieję że dziś się wyśpimy :baffled:

DZIEWCZYNY - odebrałam wyniki. Niestety wszystkie wskaźniki wątrobowe podwyższone :-(, nie ma tragedii, ale ALAT, ASPAT i fosfataza podwyższone, sporo ponad normę, choć na szczęście nie na tyle co czytałam w zaawansowanej cholestazie.
Nie wiem jak te wyniki zinterpretuje lekarz, mam wielką nadzieję, że wprowadzi domowe leczenie, a nie szpitalne.
Od jutra wdrażam ścisłą dietę, może pomoże nieco w zbijaniu wskaźników, a w piątek wizyta.

Mocz jest OK, a morfologia znacznie spadła - niska hemoglobina, może stąd to moje złe samopoczucie ostatnich dni - jakaś anemia :baffled:.

Sorki, że tylko o sobie.

Natis, w sobote gadalam z gin, bo puchna mi nogi i swedza rece. Mialam aspat powyzej normy, lekko o 3punkty. Gin powiedzial, ze przy tej cholestazie wszystkie wskazniki drastycznie skacza, a najbardziej bilirubina.

Co do hemoglobiny, ja biore zelazo, a teraz znowu spadla, czuje to po sobie,szum w uszach, bol glowy, oslabienie. Gin powiedzial, ze teraz jest najwieksze zapotrzebowanie i dziecko najbardziej "wyciaga".

Mam nadzieje, ze u Ciebie tez bedzie ok, bo moj mowil, ze przy takiej ilosci lekow watroba moze szalec.

ANISIAJ - dzięki, ja mam podwyższone wszystkie wartości o 60-100punktów, choć czytałam, że przy cholestazie są dużo większe - trzymam się tego i nie puszczam :).
Bilirubinę mam w normie, więc przynajmniej to jest pocieszające.

Mam identyczne objawy jak opisujesz przy spadku hemoglobiny. Ostatnie dni nie mam sił na nic - dziwne, bo jeszcze tydzień temu mogłam góry przenosić.

Tak tak niech juz ten czerwiec bedzie:-)
Dzieki, ze pytacie, na razie czuje sie dobrze i mam nadzieje, ze dzisiejszej nocy juz nie bedzie przygod.
Natis naprawde masz duzo przezyc w tej ciazy. Ciagle cos sie dzieje. Zycze aby te wyniki nie wskazywaly na jakies leczenie szpitalne. Mi tez zawsze serce peka jak dzieci choruja. Co innego jakis katarek, kaszelek ale nie bole glowy, goraczka, wymioty czy cos takiego.

dziewczyny trzymam kciuki za szybkie wyjścia ze szpitala
natis u ciebie za leczenei domowe

u nas kicha - młody chyba znów będzie chory, dziś taki niewyraźny, jutro znów do lekarza idziemy

wczoraj w nocy była masakra trzy razy się budził, teraz na razie śpi, ale dostał paracetamol na noc [głowa go bolała] zobaczymy jak to będzie rano

wyprawkę mam prawie w komplecie - dziś zamówiłam termometr do ucha, a tak to czekam na ostatnie kosmetyki i zostanie tylko linomag, sól fizjologiczna, krem przeciwsłoneczny i to tyle
spokojnej nocy dziewczyny
idę zobaczyć co u Arturka i spać

Palin, no wreszcie ktoś sie Tobą właściwie zajął! Wracaj szybko do domciu..

Paulus, ja tez na nic nie mam siły, zwłaszcza wieczorami, Zuzia naprawdę bardzo szybko całkowicie musiała sie usamodzilnic przy tej mojej ciazy..

Natis, biedna Natalka, trzymam kciuki za szybka poprawę.. Zaś jesli chodzi o Twoje wyniki, to pewnie faktycznie wątroba jest zbyt obciążona tymi wszystkimi lekami.. To swedzenie dłoni i nóg bardzo wskazywało na wątrobę.. Uff, oby jakoś obyło sie bez szpitala!

Biedne jesteście wszystkie, które maja problemy watrobowe po lekach :(:(

MatkaEwa, nam sie kiedyś udało kupić świetny, niedrogi samochód ze sprzedaży poleasingowej samochodów z floty dużej firmy.. Może tak?

ja mam słaby wieczór, strasznie spial mi sie brzuszek, nawet nospa nie bardzo pomaga.. Leże i mam nadzieje, ze sie poprawi.. Dzidzia cicho..

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny
Wracam do zywych. Dziś po raz pierwszy od jak nie wiem długo nie ma rano mrozu. Jest pochmurnie i paskudnie wieje ale jednak 0 stopni. Może wiosna się przebije. Mam nadzieję, że nic się nie wydarzy i uda nam się jutro pojechac na zakupy, 3 razy odkładane. Ja mam chyba instynkt gniazda bo mam takie parcie na sprzatanie, że wczoraj wylizałam kuchnię zoknami włącznie , nawet całe oświetlenie kazałam Polowi szorować.Potem rozkręciłam się na salon i przedpokój. Dziś działam resztę. Tylko okna odpuszczę bo będzie zaraz padał deszcz. Idę was poczytać chociaż troszkę bo nie wiem co się dzieje. Mały bombarduje mi szyjkę aż do bólu, chyba czas leżęć z doopką do góry jak to było z Emilką. Kupiłam wczoraj na próbe płyn do prania Bobini, cały czas uzywam, Lowelę ale może okaże się dobry to bedzie jakaś alternatywa. Miłego dnia brzuchatki

Do góry