reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Hej babeczki. Widzę, że zaczął się temat lokalowo - mieszkaniowy. My planujemy budowę domu. Tylko mój mąż chce poczekać aż urodzę ale wtedy nie ma szans na kredyt. I koło sie zamknęło...

Mam pytanie - myślicie że mogę się uraczyć tabletką na gardło Vitasept? Na opakowaniu napisane że to tylko szałwia, wit. c i ekstrakt z cytryny. O ciężarnych nie ma słowa.

reklama
My remontujemy dom po mojej mamie-góra tj-sypialnia, 2 dziecinne ,salon ,łazienka i garderoba gotowe ,teraz będzie demolka na dole -do komuni musimy zrobic-jadalnię ,duży salon ,sypialnię dla gości ,potem kuchnia i trzecia łazienka,

Witam z rana
Ja już po śniadanku.

Kawy bym się napiła oj tak ale tak skutecznie ją odradzają, że dam sobie spokój mimo zasypiania na stojąco.

Mnie też głowa ostatnio boli. Może to po duphasotnie?

Co do mieszkań to ja chcę kupić nowe w bloku a K. chce dom budować i taki impasik mamy troszkę ;-)

Miłego dnia Kobietki

dziękuję za przywitanie :)

właśnie rozkminiam jak wstawić suwak i jakoś mi się to nie udaje :wściekła/y:

my całe szczęście sprawy zmiany lokum mamy już za sobą- teraz spłacamy kredyt niebawem ruszymy z niewielkimi remontami :-)

Chyba mi odbiło, ale cieszę się, że dziś zaczęły się u mnie lekkie mdłości (może dlatego, że lekkie)- trochę świrowałam, że nie mam żadnych objawów, tylko lekko pobolewają mnie piersi i brzuch, teraz już jestem spokojniejsza, że kropeczka się rozwija :-)

Miałam napisać coś o sobie hmmm, jeśli chodzi o sprawy ciążowe, to będzie to moje pierwsze dziecko i chyba jesteśmy szczęściarzami, bo udało nam się zaciążyć w pierwszym cyklu :-)

jednak widzę, że udało się z suwakiem :-)

hej

ja zapomniałam wczoraj napisać, jak spytałam lekarki co mogę brać na gardło to mi odpowiedziała "nic"
tylko herbatka z miodem pozostała
dziś mnie nery trochę bolą, ale wczoraj się nastresowałam, tak się wściekłam na młodego, taki sajgon nam urządził że masakra, chyba pierwszy raz aż tak źle się zachował

dmuchawcu, ale fajny pomysł z tą stodołą, będziecie mieli bardzo oryginalny domek :-D

szałwi w ciąży chyba nie wolno w ogóle
"
[h=3]Przeciwwskazania do stosowania szałwii[/h] Często zapominamy o tym, że zioła, mimo że są preparatami naturalnymi, należy stosować zgodnie z zaleceniami, w przeciwnym wypadku mogą stanowić zagrożenie dla zdrowia. Szczególną uwagę należy zachować podczas stosowania szałwii – przyjmowana przez dłuższy okres czasu może powodować nudności, wymioty i uczucie otępienia, co wiąże się z zawartością tujonu w olejku eterycznym. Szałwii powinny unikać także kobiety w ciąży – szałwia zaliczana jest do ziół, które mogą spowodować poronienie, choć działanie takie nie zostało jeszcze dokładnie zbadane – oraz kobiety karmiące, roślina ta bowiem zmniejsza laktację. Przed rozpoczęciem kuracji ziołowej należy więc zasięgnąć opinii lekarza – zioła, jak każde lekarstwo, muszą być stosowane ostrożnie i zgodnie z przeznaczeniem."

ja bardzo lubię szałwię, ale nie ruszam teraz [a tak dobrze by mi na gardło zrobiła]

co do napojów to odrzuca mnie od picia w ogóle, ani kawy, ani nawet zbożowej, ani herbaty, ani wody, najchętniej bym nic nie piła
jeszcze jako tako zielona herbata mi wchodzi

a ja od wczoraj mam znów plamienie na beżowo...

U nas tez szykuje sie remont, ale narazie sobie tego nie wyobrazam....
sa_ra mnie glowa tez czesto bolala jakos od 5 do 7tyg chociaz dupka nie bralam, chyba takie uroki ciazy ;)

Fioletowa ja wczoraj tez panikowalam z plamieniem, a przeciez obie jestesmy w 8tyg wiec teraz jest termin potencjalnej @ wiec takie plamienia sa czeste (dzisiaj zostalam uswiadomiona wiec teraz jestem cwana :cool: ;p )

Ostatnia edycja:
Filetowa-ja mam tak jak Ty, nic bym najchętniej nie piła. Za to codziennie na śniadanie musze jeśc coś z mlekiem, kakao lub płatki z mlekiem.
W pierwszej ciąży tak nie miałam, wtedy sok pomarańczowy pilam litrami, teraz na samą myśl o soku robi mi się źle..
Co do miszkań, to budowę domu mamy już za soba, w pierwszje ciąży jeździlam ciągle na budowe, gotowałam dla robotników, wybierałam płytki, wprowadziliśmy się 2 tygodnie przed porodem:-)
Teraz spokojnie, nie czekają mnie żadne farby, płytki itd.

hejka dziewczyny po długim milczeniu ale czasu mi brakuje mi na wszystko i do tego ta przeprowadzka ehh dziś zaczynam wszystko ładować w torby jak leci i czekać na klucze do większego mieszkania bo ja nie widze nas w tym mieszkaniu w czwórkę. A tak u mnie to okropnie bo te mdłości mam już dość zbieram mi sie i zbiera ale odac na tronie nie mogę ehh. Wczoraj byłam na kontroli u gin skierowanie na badania dostałam dziś zrobiłqam i w poniedziałek znów do niego ide się pokazać i wrescie i założy karte ciążową bo ile można czekać i oczywiście nowe l4 trzeba odebrać bo w pracy juz sie skapli ze w ciąży jestem bo paski mi do domu wysyłają. A brzuszek mi tak idzie w góre i nie tylko bo w tyłeczek tez mi poszło a ja sie nie obrzeram bo na jedzenie patrzec nie moge bo cały dzien mi nie dobrze po wypłacie musze isc po te witaminy co mi ginb polecil. Oki nie bede sie rozpisywac bo robota czeka jak czas znajde to wejde

reklama
hej babki.
Ja też mam mdłości... myśleć o jedzeniu nie moge :-( wyjątkowo jeśli mam na coś konkretnego ochotę to mogę zjesc nawet w sporych ilościach ale to musi być totalny spontan bo ochota trwa dosłownie chwilę a po tej chwili już mi się nie chce, wrecz mi niedobrze na mysl o tym :-(. Dramat. Musze do lekarza rodzinnego się wreszcie przejsc i powiedziec ze jestem w ciazy, zeby zaczela do mnie ta położna przychodzić. A pierwsze usg chyba dopiero w 14tyg.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry