reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Dwa testy wyszły pozytywnie, kreski nie były aż takie ciemne ale bardzo dobrze widoczne.
Robiłam betę i byłam u lekarza który potwierdził ciąże na 200 % :)

ailatan - za wcześnie jeszcze na badnia u gina. Nie denerwuj się i poczekaj. Jak już Ci pisałam najpewniejsza na tym etapie ciąży jest beta z krwi. Jak test wyszedł pozytywny to jesteś w ciąży. Testy się mylą tylko w drugą stronę - wykazują np. brak ciąży, gdy ona jest, ale nigdy odwrotnie. To, że jest blada kreska świadczy o wczesnej ciąży, ale hormon został już wykryty, więc jest.

U mnie też dosyć późno się stwierdza ciążę i dopiero w 5-6 tyg. jest widoczna na usg, dlatego zawsze gin każe mi betę sprawdzać czy się dobrze ciąża rozwija.

Kingusia - witaj :)

Ostatnia edycja:
Dokładnie to mi powiedział lekarz co napisała natis.

Za dwa tygodnie mam kolejną wizytę, lekarz powiedział że powinno być widać już serduszko maleństwa :)

Natis - bo ja taka w gorącej wodzie kąpana jestem i wszystko muszę wiedzieć od razu :p Ale ja gdybym była to byłby to 4 tydzień, a Tobie Kingusia91 w 5 tyg już lekarz na 200% potwierdził, ale Ci fajnie :) A ja te testy miałam takie blade, że jakoś nie chce mi się wierzyć, że mogę być... Nie lubię takiej niepewności... ;/ Siedzę w pracy i tylko myślę o tym... Teraz czas będę miała, żeby pójść na betę w piątek rano dopiero... Ale pewnie okres dostanę do tego czasu :(

Ja też tak mam że lubie szybko wszystko wiedzieć i dlatego poszłam zrobić bete a potem do lekarza :)

Dziewczyny w którym tyg lekarz zakłada kartę ciąży?

Kingusia - u mnie kartę ciąży zakłada dopiero jak serduszko bije. Wtedy też daje pierwsze skierowanie na badania.

ailatan - betę możesz zrobić o każdej porze dnia, nie trzeba być na czczo. Jedynie przed badaniem dobrze nie jeść nic bardzo tłustego. Ja robiłam nawet i o 18 - u nas lab. czynne jest do 21. Po godz. miałam wynik.

reklama
Do góry