reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Witam Dziewczynki,
zrobiłam dzisiaj test i dupa.... jedna krecha :(
dzisiaj 31 dc, ostatni cykl trwał 38 dni, a ostatnia @ była 1.09.
Jest jeszcze mała szansa, że za wcześnie, ale się nie nastawiam.
Zrobię test w przyszłym tygodniu, o ile @ nie przyjdzie wcześniej.
Pamiętam, że z Lenką test robiłam w 32 dc i były dwie krechy, ale nie pamiętam jakie miałam wtedy cykle.
Ciężko mi tylko będzie się z Wami pożegnać :-)
diablica a ilu dniowe masz cykle zazwyczaj? Może zatestuj :-)
pam trzymam kciuki
Witam mamusię bliźniaków, gratuluję :-)

teri to trzymam kciuki za betką! I widzę że z suwaczkami sobie poradziłaś ;-) Mój synus też ma na imię Dawidek :-D
monia kurcze, mam nadzieje ze to jednak jeszcze za wcześnie... Masz bardzo długie cykle więc mogło się coś przesunać...
ona ależ Ci zazdroszcze tej pierwszej wizyty :-) Na pewno wszystko będzie dobrze :*

Ja mam przerwę w myciu okien, połowa już za mną ;-) Teraz chyba czas na kawkę....

teri ja pierwszą wizyte mam dopiero 10.10. Ale w pierwszej ciąży jakoś w 5tyg i iluś dniach było widać już mała'' fasole'' a w 7t1d już bijące serduszko i 10.6mm szczęścia :) To daj nam szybko znać jak twoja beta :)

MONIA może to za wcześnie? Jeżeli cykl się wydluzyl to i test nie wyjdzie. Może idz jutro na bete?

ONA długość cyklu ma znaczenie też przy wiliczaniu daty porodu, ja znam taki prosty sposob że jeżeli ostatnia @ była np tak jak u mnie: 24.08.2012 to przy cyklach 28dniowych: 24+7=31 i 08-03=05 czyli data 31.05.2013 porodu a jak masz dłuzsze cykle niż 28 dni, np 38dni w tym samym przypadku to termin wychodzi na 10.06.2013 bo dodajemy te 10 dni. Chyba jakoś tak to bylo :)

A Dziewczyny jak z wasza waga? Ja schudłam juz 1.5kg. Nie wiem czy to ok... ale tłumacze to sobie tym że jak zaczełam palić to przytyłam (tak tak przytyłam) 3kg a teraz jak rzucilam to moze organizm ''zrzuca'' te 3kg?

reklama
Do góry