reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Mikoto wlasnie wczoraj kupilam ten syrop z lidla :p chyba za malo go wlalam bo prawie nie czuc :p e tam na bogato :p z kilkudniowym tez chcialam, bo mialy byc bitki a potem schabowe, ale nie bylo miesa wolowego w sklepie :-\ a wczoraj w lidlu kupilam jeszcze mieso na gulasz ;-) jutro pewnie zrobie ;-) ja wieczorem, Mloda drzemki niebedzie miala to o 19 pojdzie spac i spokojnie sobie umyje :-)
Gosiak no to gromadka oporzadzona, sama teraz zjedz ;-)

Przydzielili mi za zadanie leżeć, wiec jest okazja poczytać. Źle mi, że mało tu zaglądam, robią mi się zaległości w czytaniu i pisaniu. Ale w miarę możliwości (choć coraz mniejszych :-( ) staram się funkcjonować normalnie i na dłuższe podglądy czasu brak.

Mikoto, ciesze się, że nocki macie ładne, przespane. Ty masz to oko do zakupów. Cudowności trafiają w Twoje ręce. Zazdroszcze, j e umiem tak wyszukiwać.

Madzia, u nas sąsiedzi zimą palą na klatce i w toaletach. Chce czy nie i tak u nas smierdzi, bo przechodzi wentylacja w łazience i szczelinami pod drzwiami wyjściowymi. Nie ukrywał, że sama w stresach popalam (z wyjątkiem ciąży i okresu karmienia), ale fakt, zapach mi przeszkadza, zwłaszcza, ze dzieci muszą to wąchać.

Wisienka, mając dzień wolny jeszcze go przepracować - to cała Ty! Podziwiam.

Kingusia, co u Was? Brakuje mi tu Twoich postów.

Justa, jak Filip?

Teri, wszystkiego najpiękniejszego dla syna. Torcik wygląda mniamusnie, aż sama bym się na niego wprosiła. Po staramy się nie zakłócić świętowania ;-)
Aro tez nie chce się całować z "popielniczką", wiec rzucenie regularnego palenia było koniecznością :p
Darunia jest bezbłędna :-D

Emka, tulę. Pamiętaj, ze jak tylko potrzebujesz to czerwcówki są do dyspozycji w kwestii wysłuchania/przeczytania.

Nayaa, zdrówka dla Wojtusia. Mam nadzieje, ze Twoja kuracja mu pomoże. Prawdziwą fajkę to ja nawet lubię, te zapachowe tytonie.

Gosiak, szkoda, ze mama już was opuściła. Teściowa, brrrr. 4 dni z moją 24/24- nie wytrzymalabym. Moja też paląca, ale do nas nie przyjeżdża. Gdyby się zjawiła tez dostał aby zakaz palenia w domu. Jak ich odwiedzany to nie mogę jej zabronić, choć ona tylko w kuchni pali i ogranicza się jak jesteśmy. Ale i tak wychodzi my to cali jesteśmy przesiaknieci tym zapachem.
6 cm rozwarcia "na start" tez bym tak chciała. Zawsze to świadomość, że zostało mniej niczym więcej ;-) zwłaszcza, ze z Mikim miałam kryzys 6 cm :p

Marys, masz racje, skonsultuj z innym ortopeda. A potem jeśli bedzie trzeba po możemy wyszukać najpiękniejsze i jednocześnie niedrogie butki.

Korba, masakra, co za ceny! :O To chyba jakieś specjalistyczne badanie? Dzielna Julka! Mam nadzieje, ze wyniki całej godzinki będą dobre. Ja w wieku Julii i potem calą podstawówke też byłam taki rozgrzaniec. Na pasterkę sciagalam kurtkę w naszej nieogrzewanej kaplicy i wiedziałam w cienkiej bluzce, a ręce miałam cieplejsze niż nie jedna kobieta w płaszczu czy futrze. A może zaczyna się u Julii dojrzewanie?
&&&&&&&&&& za mamę.

Dziś i Miki miał gorszą noc. Dobrą godzinę nie spał, potrzebował wytulenia i mleka. Aż mi szkoda, że Aro ma teraz Mikiego na głowie i jeszcze i mnie, taką niedołężną.

Teraz MMO, ze wilgotno wszedzie poszli na dwór na jakiś plac się przewietrzyć. Mikolajowi w domu juz Szajba odbija, nie wie, co ma ze sobą zrobić. Wrócą akurat na zupę i drzemke. Mikolaj jz się znów mocniej zaokraglil, AK chyba każdy, kto "wpadnie" w kulinarne "szpony" mojej mamy ;-)

Kochane moje Czerwcóweczki, co ja bym bez Was zrobiła? Jesteście niesamowite, wszystkie razem i każda z osobna. Pomocne, pędzące ze wsparciem jak tylko trzeba. Ostatnio ze mnie egoistka, zresztą czesto gęsto, a Wy to cierpliwie znosi cie, współczuje cie i jeszcze niesiecie dobre słowo. LOFCIAM WAS :-* :-* :-* :-* :-*

Dziękuję!

Witam kochane
Filip śpi, więc mam chwilę. Wczoraj chciałam pojechać z nim na dużur bo w ciągu dnia nie było szans aby się dostać do jakiegokolwiek lekarza. Poprzednie dwie noce okropnie kaszlał, w dzień tez kaszle ale nie tak dużo. W końcu nie pojechaliśmy z racji Filipkowej kolacji i kąpania. Rano dostał tylko Lipomal i inhalacje a popołudniu już nic nie podawałam z myślą o lekarzu. Dzisiejsza nocka tylko z pobudkami na mleko i zero kaszlu, nie wiem jakim cudem??? Rano trochę pokaszlał i katar dalej jest. Chyba się wstrzymam z tym lekarzem, chyba,że się pogorszy.

Korba32 dobra z Ciebie kobieta, wielka radość im sprawiłaś. Zero litości 165zł za takie badania to jakaś masakra. Ja też musiałabym się wybrać porobić badania i do gin ale wybieram się jak sójka za morze i wybrać się nie mogę. Kciuki za mamusię &&& też się martwię o swoją ale jej to nawet wołem nie zaciągnę do lekarza, nigdy nie chodziła i nie pójdzie a w krótkim czasie schudła ok. 10kg

gosiak_85
dobrze, ze z Neli brzuszkiem już lepiej. Tymuś zżył się z babcią to też nie chciał aby pojechała. Moi rodzice tez palą papierosy ale nie przy Filipie, ale mimo wszystko jego ciuszki po całym dniu są przesiąknięte tym smrodem. Poradzisz sobie z dwójką wyśmienicie.

mikoto wiem, że wykrztuśne podaje się do godziny 16.00. Fajne te puzzle. Bombki szklane?

teri114 wszystkiego najlepszego dla Dawidka. Wisienki takie ze słoika w zalewie z cukrem? Fajnie Daria się bawi w tej misce. Tort ekstra, może też spróbuje na męza urodziny takie cudo.

Nayaa jak Wojtek lepiej? Ja wybieram się do Empiku po wykrojniki do ciastek/pierniczków świąteczne

My planów na dziś nie mamy, nawet nie wiem czy mam robić obiad czy jedziemy do teściowej. Mąż wczoraj przygotowal dwie ściany w młodego pokoju, wiec zostaną jeszcze dwie i malowanie, tylko ja nie mam żadnego pomysłu na kolory i meble.

To mój mały piernik z umazaną i obcałowaną szybą DSC04170.jpg

Załączniki

• DSC04170.jpg
    DSC04170.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 42
Ostatnia edycja:
Palin- o 6 cm dowiedzialam sie juz na porodowce bo tam z wrazenia ze mnie przyjmuja nawet nie spytalam :p bedzie dobrze, pojdzie gladko i Krysia wyslizgnie sie raz dwa ! Kochana ja tez pod koniec smecilam i smecilam wiec smec, badz egosityczna teraz masz prawo !!!!
Justa - oby bylo uuz tylkso lepiej z Filipkiem !!!

Palin - dwojka dzieci spi wiec jest nadzieja !!! ze da rade jakos :p

Ostatnia edycja:
O pojechał do pracy. Ja z maluchami. Bawimy się w chowanego. Toś biega chować się z Mila i wszystkie jej kryjówki niweczy. Śmieją się i to taki cudowny dźwięk. Teraz mają przerwę na 1 bajeczke a ja na szybką kawę. Och jak mi się nie chce iść jutro do pracy !
Justa
Filipek cudny jest. A ostatnio Tosiowi tylko Lipomal pomógł.
Mikoto
Ja zawsze podłogi wieczorem bo w dzień i tak zaraz są jakie były a tak przynajmniej w czystym śpię hehe. Co tam porabiacie. Ja nie wyszłam z maluchami bo tak mnie plecy bolą ze nie dam rady wejść z nimi po schodach.
Palin
Widzę że czekasz bez stresu. Pewnie to ty wiesz najlepiej co czujesz.
Marys
Ty pisałaś ze plaskostopie a mi się wydaje że do jakiegoś wieku ono jest fizjologiczne
Emka
Tule kochana mocno
Gosiak
Co tam porabiacie pewnie będzie masa fotek

Wracam do chowanego

W oczekiwaniu na teściową.. zadzwonili rano że wpadną na kawę :-/ Właśnie wyjęłam muffinki z piekarnika :-) Wcześniej była moja mama na obiedzie, teraz jest z Mattem w kinie :-)
Byliśmy dziś na najdłuższym (czasowo) ale najkrótszym (dystansowo) spacerze. Tymcio już 1, 5h a jeszcze nie jadł obiadu..
Dał nam pospać do 7:20 a z łóżka wyszliśmy o 9. Jutro do pracy.. nie chce mi się.. tak mi dobrze było bez "koleżanek" z działu w poniedziałek :p

Gosiak jak mija dzień próby? :-D

Justa u nas też zdarza się tak, że najlepszym lekarstwem jest jego brak :p

Teri Wszystkiego Najlepszego dla Solenizanta :-) Pysznie wygląda Twój tort! Z czym robiłaś muffinki?

Palin aż się wzruszyłam jak ładnie o nas napisałaś :* Ja 5 grudnia będę miała 2 lata z Wami :-D :-D :-D :-D :-D

Emka wyrzucaj wszystko z siebie albo chociaż część - z własnego doświadczenia powiem że pomaga to baardzo :-)

Kingusia Mikoto pewnie cały dzień korzystacie z pięknej pogody!?

Wisienka odpoczywasz choć troszeczkę??

Marys ja kiedyś miała syrop z Lidla i też jakoś za bardzo go nie czułam w kawie :-/ Ja dziś robiłam gulasz-wyszło go tyle że do czwartku mam spokój z obiadami ;-)

Wisienka no wlasnie musze poczytac o tym plaskostopiu
Justa alez z Filipka przystojniacha ;-)
Madzia zobaczymy ile mi wyjdzie tego gulaszu ;-) robie go z dodatkiem warzyw :p jak po wizycie tesciowej? A syrop juz czuje, tylko nie moge dosladzac kawy no sam syrop mi slodzi ;-) troche wiecej go wlewam :-)
Palin Krysia na pewno jak przyjdzie czas wyjdzie raz dwa ;-) smec ile wlezie :-)
Gosiak jak tam ogarnianie gromadki? :-D. Aa co do komina, to tez myslalam zeby taki do ramion zrobic, ale nie wiem jak, wiec zrobie taki ala golf :p jak uda mi sie rozplatac wloczke :p
Mikoto jak u Was?

Ja wlasnie.siedze na lawce na dworzu, sacze kawe w kubku termicznym a Mloda spi o_O wyszlysmy kolo 13 na godzinke, potem powrot na obiad, a po 15 znowu wyszlysmy, myslalam ze wyciagne M na cmentarz ale jemu oczywiscie sie niechcialo i poszlam sama z Mloda.

Ostatnia edycja:
Palin :-D czekamy na wieści!

Teri jak impreza? Goście dopisali? Jak wyszedł tort?

Justa może pojedz do lekarza, niech oslucha Filipa??? Ależ on słodki <3

Gosiak.jak Wam.minął dzień?

Wisienka tez zanim się położę musze.mieć.wszystko zrobione ;-) Ty moja Brania Duszo :-*

Marys dzisiaj właśnie myślałam.o.tym,żeby dokupić uchwyt na kawę do.wózka :p

Wyspacerowalysmy się prawie trzy godziny. Zosia zachwycona, dotleniona. Teraz juz wieczór zaczyna się dłużyc. Oglądamy Jaka to melodia, Zosia tańczy a ja mam chwile na dopicie kawy ;-)

reklama
Dzien mial nam nawet dobrze, Nelka slicznie spala a jak nie to grzecznie sie rozgladala, wiec moglam z Tymkiem poszalec jak zawsze. Ok 15:30wlaczylam mu na chwilke bajki aby spokojnie przewinac i nakarmic Mala, wrocil E i zabral Tymka i psa na spacr.

Pogoda byla nawet nawet a my bez wozka bomzostal w aucie... oby jutro tez tak bylo to wyjdziemy.

Wisienka - zdjec nie porobilam bo nawet czasu nie bylo ;) Tymek non stop cos wymyslal do roboty

Kochane jak z mowieniem u Waszych Maluszkow. Wiem , ze Daria i Antos ladnie składają slowka w zdania a jak u reszty ???
Tymek rozumie duzoooo, ale mowi hmmmm namtopie jest NIE a na cala reszte mowi KI ... jest mama i tata i to tyle. Nawet daj czy pic nie mowi :(

Do góry