reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Mikoto a mozna dokupic taki chwytak do wozka?
Gosiak Karina mowi tylko po swojemu, niesklada slowek.. Na topie jest tata, tatatiki i inne pochodne od 'ta', 'mama' rzadko..

Wlasnie skonczylam robic nalesniki z gruszka :p do ciasta nalesnikowego dolalam tego syropu, nie czuc go zbyt ale nie jest zle ;-)

reklama
Mikoto to jesteście dotlenione w 100% :-) Zosia już śpi?

Marys naleśniki.. mniam mniam :-) Dobry pomysł z tą kawą w kubku termicznym :-) M widzę że taki leń jak mój :( Choć ostatnio nie mogę narzekać-odkąd wie że zaczynają się delegacje spędza z dziećmi dużo czasu a jak idą spać to gra.. jak kończy to ja idę spać :p Ale więcej rozmawiamy i staramy się nie wybuchać od razu :-D

Gosiak Tymek rozumie ale mówi po swojemu.. tam bam gol tata tak cio to.. szału nie ma :-/ Ale czasem mógłby jakoś dać znać o co krzyczy w kuchni-łatwiej by było :p

Jakoś zniosłam wizytę teściowej. Pobawiła się z Tymkiem, pochwaliła muffinki i przywiozła słoik bograczu :-)

Tymek dziś ma dzień na nie jeśli chodzi o spanie.. przed południem usypialiśmy go dwa razy a zasnął dopiero po spacerze :-/ Teraz wypił mleko i stoi w łóżeczku wyjąc :-/

Gosiak pełna wymiana ;-) jedno śpi, drugie się bawi :-) z mówieniem oprócz najczęstszych słów mama,tata, baba,dziadzia, papa, ciocia Zosia, dam, bim bam bom??? Men (amen) zależy od dnia, ale dopiero teraz się ma.dzieciom.na mówienie. Do Darii i Antosia dołączam Feliksa Sary, byłam w szoku, jak mówił Księżyc, bomba, rower, i jeszcze Bejbe :-D a i o Zosi Korbusiow nie zapominajmy :-)

Marys nie czytam.fragmentu o naleśnikach. Jutro rano owsianka będzie u mnie. Rozleniwilam się przez te długie weekendy i święta :-/

Madzia właśnie położyłam Zosie, była już bardzo umeczona :-/ Tymek zasypia?

Madzia milo by było jakby M tez tak robil, no ale to tylko marzenia... Dobrze, ze doszliscie do porozumienia :-) sloik bograczu? A co to takiego?
Mikoto ostatnio chcialam dac Mlodej owisianki ale zjadla pol lyzeczki i koniec :-/ nie posmakowalo jej.. W weekend sprobuje zfobic z owocami ;-) ty rozleniwiona? Żartujesz chyba :-) to jak Ty sie rozleniwilas to ja jestem balaganiarz i leniwiec do potegi nie wiem której ;-)

Ja o polozeniu Mlodej moge zapomniec, jak pospala na spacerze to teraz spac o 23 pewnie pojdzie :-/

Dzieciaki śpią. Padli dziś. Dzięki ach dzięki za to. Potrzebuję czasu dla siebie bo ciut się zaniedbalam.
Madziu
Odpoczywam teraz.
Marys
Naleśniki mniam
Gosiak
Toś mówi mało w porównaniu do Mili a zaczął jakiś tydzień temu. Najczęściej mówi NIE , koparka, kombaj, takto ( traktor) sammm (samolot) mama, tata, Mila, oć, pić( puść). Dziś budził P i wołał Wtań. Ale się uśmiałam. Ale Mikusia w jego wieku to dopiero była gadula. Ogólnie z mówieniem jest różnie u dzieci i prędzej czy później ma się tego gadulstwa dość.
Mikotku
Jak mija wieczór ? Oglądasz coś ? Ja wszystko porobilam i idę teraz zrobić peeling i maseczke

Ja nigdy nie nauczę sie nadrabiac na bieżąco..agerrrr...
Marys!! Wlasnie mi podsunelas pomysł z tym kubkiem termicznym!!
O święta godzino,to takie oczywiste a nie pomyślałam.

A co do syropow z Lidla to kupiłam sobie waniliowy.. I zawsze wleje go za dużo heheh

Dziś jednak siedzieliśmy w domku. Filip biegał po mieszkaniu jak nakręcony od samego rana i broił, chyba dlatego, że nie byliśmy na dworze. Jutro będę próbować się dostać do lekarza na osłuchanie. Będę spokojniejsza jak lekarz go zbada.

Wisieńka pewnie fajnie się bawią razem Tosiu z Milą, Filip lubi kogoś gonić lub uciekać, przy tym jest taki śmiech, że szok. Teraz masz czas dla siebie jak dzieci śpią.

madzia128 też nie chce mi się jutro iść do pracy, ale to będzie już środa i z górki

_Marys_ chyba ładna pogoda u Was, że spędziliście tyle czasu na dworze

gosiak_85 u nas z mówieniem bardzo kiepsko, tylko mama, iiiiiii…, jejeje i to tyle ale rozumie prawie wszystko. Pić też nie mówi a nawet nie pokazuje, tylko przyniesie butelke bo samemu sobie przechylić to też ciężko

mikoto ja dziś zrobiłam owsiankę na mleku z kartona, Filip zjadł zaledwie trzy łyżeczki a za pół godziny była rzadka zielona kupa

Po południu zrobiłam gofry, bo już tak długo nie mieliśmy. Nie mam pomysłu co jutro na obiad.

Mam pytanie czy któraś z Was pomalowała pokój dzieciom farbą Flugger? Bo jestem ciekawa czy warto kupić.

Gosia u nas z mowieniem tez lenistwo jest. Wojtek cos po swojemu mowi.. Mama tata baba,dada bardzo rzadko, "scese"(co znaczy Siasia czyli Kasia) cos na wzór Agi, "hała" co znaczy halo... Małomówny.. Po ojcu heheh.. Generalnie po swojemu nawija:)

A pogoda dzis cudna! Najpierw młody z moja mama poszedł na spacer a po obiedzie poszliśmy do mojej babci.. Chciał iść przez liście i mu buciki przesiąknely.. A katarek jest nadal.uhmmm mam nadzieje ze mu w końcu przejdzie . No i doszły zielone kupki. Nie wiem czy to znowu po mleku czy zeby ajajajaaaa

Kochane Moje, owsianka będzie dla mnie :-p:-D Zosia nie lubi :tak:

Justa
mleko z kartonu odpada, jest fatalne dla dzeci, lepiej z butelki z krótką datą ważności, albo na mleku modyfikowanym, Gosiak chyba ta robi ?

Wisienka zrobiona już jesteś na bóstwo? Oglądam Och, Karol 2 :)

Ostatnia edycja:
reklama
hihihi Feliks od najmlodszych lata widze bedzie wymiatal :p bejbe :-D

Alez mielismy atak histerii !!! pierwszy raz takie cos. Zaczelo sie od budowania z klockow i wpadl w taki szal ze nie mogl sie uspokoic przez dobre 15 minut :-( byl krzyk , lzy, rzucanie sie po podlodze, jak juz troche sie uspokoil chcialm go wziasc na rece , prztulic , uspokoic, ale nie dal sie wziasc i ryk od nowa. Az lzy w oczach mialam, ze nie moglam mu pomoc :-(

Odwrocilam jakos jego uwage od tego placzu ksiazeczkami , ale nie chce aby takie cos sie potorzylo :-(

Czyli nie tylko Tymek nawija po swojemu w wiekszosci a tak chcialabym pogadac juz z dzieckiem ; )

Mikotku tak robie na mm owsianke jak i inne cuda. ! Mama orzywiozla mi platki jaglane i Tymek wcina z ochota (z resta czego to dziecko nie zje )

Ostatnia edycja:
Do góry