reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Teraz doczytalam- Mikotku cholerka ale kiepska noc mialyscie. Oby Zosia usnela i dala Ci wypoczac. Popoludniu zdrzemnij sie razem z nia. Zdrowka dla malutkiej a dla dziadka jakas kare...

Palin kolejny dzien uwazania na siebie. Dzielna badz,nie daj sie wymeczyc Mikiemu.

U nas eM przejal mala,fakt,ze robia mega halas i gada do niej na glos,ale moze chociaz chwilke odespie.

reklama
Madzia Tymek przysnal?

Emciu :-* śpij, Kochana, śpij :-)

Właśnie wstalysmy. Zosia bawi się u siebie, a ja ściele łóżka. Zaraz idę po mleko, leki i kawę, dużo kawy :-(

Mikoto Tymek szaleje.. zjadł śniadanie-Twoją sałatkę z parówkom i serem żółtym z mojej kanapki :-)
Teraz ścielimy łóżka. Kuchnia już ogarnieta. Muszę umyć podłogi i wytrzeć kurze.. ale to jak Tymcio zaśnie i zanim ja dołączę do niego :-p
Jak Zosia się czuje?

Emka odeśpij i za mnie :-)

Palin leki przyjęte. Nie zauważyłam nic niepokojące go.. na razie

Madziu widzę ze sałatka smakuje ;-) ciesze.się :-* Zosia właśnie je mleko, zaraz Będziemy się inhalowaly i.piły syropy. Ja tez juz mam kawę ;-) Kobieto, ale masz powera od rana :-o

Miki wstał o 6. Żeby to nie była zmiana czasu pewnie bym go jeszcze spróbowała uśpić, ale juz mundzis daruje. Zjadł i siedzimy w klockach, tylko rodzaje się zmieniają :p

Mikoto, nie za ma co ;-) ja specjalnie przestawiła wieczorem w domu jeden zegarek wskazówkowy, żeby mieć porównanie, ktore elektroniczne się po przestawiają same. Oj żeby Wam się udało z Zosia jeszcze pospać choć troszkę.

Madzia, biedny Tymek. Weź go jutro ze sobą do lekarza, niech zobaczy. Po antybiotyku powinna być większa poprawa niż tylko brak temperatury? Reakcje to bardzo indywidualna sprawa. Dobrze, że u was żadna nie wystąpiła.

Emka, współczuje. Weekend a tu nawet pospać się nie da, a dodatkowa godzina nie przynosi radości. Tez się bałam jak Miki wstanie, ale wstał zwyczajowo. Dni juz odliczam w kalendarzu. Zauważyłam, że leków (receptowych) starczy mi do czwartku. Albo muszę zmienić dawkowanie (z 3 na 2 dziennie), albo w czwartek zakończyć kuracje, albo gonić po kolejne recepty na 2 dni.

I chyba Aro jednak nie pośpi za bardzo, dopiero razem z Mikołajem drzemnie. W pasie mam kamyczek :-(

Witam z rana
Mloda wstala po 7.. Wiem, ze nie powinnam narzekac ale czy nie nalezy mi sie choc raz jeden dzien na wyspanie? M znowu mnie obudzil, a prosilam zeby dal mi pospac... Czy to tak trudno zrozumiec? On spi do ktorej chce, w dzien robi sobie drzemki... Nosz kurna.. w efekcie uslyszalam, ze drugiego dziecka nie bedzie, a wyspie sie jak Mloda dorosnie... K****a... Przepraszam, ale plakac mi sie chce :-( moze to i lepiej, przynajmniej nie bede znowu sama ze wszystkim z dwojka dzieci na głowie...
Palin haha moja sie niestety nie posluchala ;-) moze Krysia wyczuwa, ze moze sobie na wiecej pozwolic ;-) ojej to lez koniecznie! Niech Aro sie zajmie Mikolajem! Wupoczywaj duzo!
Mikoto ojejku :-( a jednak dopadlo Zosie :-( oby szybko przeszlo! A ty spij kiedy tylko mozesz!
Madzia bidny Tymciu :-( zdroweczka dla Was! A jak Ty sie czujesz?

Marys współczuję sytuacji w domu. Tulę mocno :* To i tak luksus pospać do 7-młoda stanęła na wysokości zadania. Prawdziwa dama :-)
Dziękuję że pytasz-mi już lepiej. Nie gorączkuje ale pół nocy nie spałam przez zatkany nos a potem obudził się Tymcio więc oczy mi się same zamykają..

Palin Krysia ostrzega że mimo siedzenia na podłodze musisz się oszczędzać. Aro lada chwila wróci więc szykuj mu wiadro kawy ;)

To jakaś masakra. Dopiero 8:30 a my już tyle nie śpimy :( Spróbuję przytrzymać nas do 9:30 ale nie wiem co z tego wyjdzie.. już teraz oglądamy bajki :confused:
Dziad oczywiście dalej milczy.. nosz k urwa mać :mad:

Madzia wiem, ze luksus i staram sie noe marudzic ;-) ale naprawde choc raz chcialabym pospac dluzej :-( w tyg wstaje o 5 a klade sie o 23, czasem moze ciut wczesniek :-( koniecznie przespij sie razem z Tymciem! Zronb Dzidowi awanture! Albo strzel focha i sie nie odzywaj ;-)

Ja mam to samo. Zawsze ja wstaję do Tymka-czy w nocy czy rano.. bo on albo jest zmęczony albo musi się wyspać albo udaje że nie słyszy :banghead:
Zamierzam walnąć focha. Jak wróci, biorę książkę i idę do sypialni.. Ale najpierw musi wrócić. . :o

reklama
Dziewczynki, przykro mi,że nie możecie liczyć na pomoc w nocy :-( J. Zawsze wstaje do Zosi jak jest w domu. W sumie to robi przy niej wszystko :-/ ale u nas inna sytuacja, Mikotkowy jak.jest w domu,chce się Nacieszyć Zosia i sam się rwie do pomocy.

Do góry