reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

madzia ograniczyć nocne jedzenie,bo za dużo przybiera czy co?;) A kleik,żeby nasycić go bardziej na noc?
Wenusjanka ciężkie chwile miałaś bidulko,córcia też.Dzielne z Was kobietki:)))

reklama
emka tak nocą na często je.. co 2,5h a powinien mieć przerwę i dlatego woda. a kleik żeby go zatkać na dłużej :-p i dla mojego dobra (żebym się wyspała) i dla jego (żeby dłużej pospał i miał dłuższą przerwę w jedzeniu)

Nareszcie siedze!!!!
Panowie wybili na mecz, ja wstawilam obiadek i siedze. Moj najmlodszy mezczyzna wlasnie odpadl a to dopiero 18, ale coz...pewnie o 23 sie obudzi na zarelko :-p

Madzia - 600 g to za duzo ?? ile Tymek teraz wazy? a z klepikiem jak masz robic?? moj Tymson co prawda budzi sie w nocu co 4 godziny ale pytam z czystej ciekawosci?? ile przerwy kazala Wam miec miedzy posilkami w nocy??? Mam nadzieje, ze uda Wam sie oszukac woda bo moj to nawet aby sie napic troszke nie chce i bylby ryk

Samochod naprawili Emil pojechal z Tata i tesciu z mechanikiem sobie chlapnal...przyszedl i on Tymka na rece wezmie siedzac :szok: na szczescie po moim uprzejmym nie trzeba nie nalegal. Ufff dobrze, ze on taki ludzki i zrozumial bo tesciowa by sie obrazila wielce...

Cichutko tu jak zwykle ...ide na fb zobaczyc, bo tam pewnie glowna dyskusja sie toczy... brakuje mi nadrabianie po 6-7 stron jak to za ciazowych czasow bywalo i wiecie co brakuje mi ciazy

emka w sumie nie mówiła, ile. jak zakupię, to zobaczę, jak jest napisane na opakowaniu, ale ze starszakiem zaczynałam od 1 łyżeczki

gosiak powinien mieć 6h przerwy, bo on się przejada.. przy tak dużym refluksie przyrost wagi jest ogromny. spróbujemy go oszukać, o ile się da. teraz waży 6130g, a urodził się z wagą 3450g.

ale mnie dziad wkurzył.. masakra.. dobrze, że poszedł na zebranie w sprawie komunii starszaka, bo bym zabiła, a tak mam spokój - zabiję jak wróci!

Madzia - kurcze nie znam sie na refuksie , ale skoro tak mowia...6 godzin to duzo oby Wam sie udalo

MI tez dziad ostatnio cisnienie podnosi co chwila

Emka- ręcę opadają jak się o takich lekarzach słyszy

ale macie fajnie z tym spotkaniem :) Ja mam do Krakowa jakieś 650km ;)

gosiak- piękne rodzinne fotki :)

madzia- ja też nie potrafię zasnąć karmiąc

Dzika- zdrówka dla Ewuni

Wisienka- ojej, a co się dzieje z Antosiem? Chyba coś przeoczyłam :( Trzymam kciuk, żeby badania wyszły dobrze

Wczoraj Miki pospał, to dziś na odwrót - Biedaczek się męczył, a nie zasnął. Aż wieczorem padł.

Gosiak - na tęsknotę jest wyjście :-p;-)

Madzia - to on waży za dużo? Mikołaj urodził się 3190, teraz ma jakieś 6200-6300 i się pilnuję, żeby tylko przybierał. 6 h przerwy? :szok: Mikołaj max w nocy ma 5 (zwykle 4), a i to tylko raz, bo potem to co 3; 2; 1,5 je...

Jestem. Zosia już wykapana, nakarmiona. Mieliśmy super wieczór. Posiedzialysmy, posmialysmy się. Jutro gości mam już z rana. Takze posprzątalam, pomylam, przygotowałam wszystko na jjutro. Poczekam az Zosia zasnie i idę umyć butelki i pod prysznic. A potem do łóżka marsz, bo padam.

Spokojnej nocy Kochane. Przepraszam, że tylko o sobie.

reklama
Madzia- mój synek jak się urodził ważył 3,3kg, a 19.09 na szczepieniu 6,5kg i lekarka powiedziała tylko, że sporo przybiera, pytała czy karmię wyłącznie piersią, a jak przytaknęłam to tylko stwierdziła "to ładnie" nic nie mówiła, że za dużo, a jak sprawdzałam na siatkach centylowych cały czas oscyluje w granicach 50 :-)

Wenusjanka- teraz doczytałam o Twojej starszej córce- jak dobrze, że wszystko się tak skończyło- jesteś niesamowicie dzielna!

W końcu nadrobiłam :rofl2: :-D

szkoda, że siedzicie wszystkie na fb, a nie tutaj :confused2:

I chyba będziemy musiały się zrzucić na ten wentylator dla Dmuchawca- bo kto będzie nas zwoływał do porannej kawki? ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry