reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Justa - mnie Aro na łóżku porodowym pytał, czy mam dosyć, czy następne.:-)

Robaczku - udał się, udał.

Mój Łobuz właśnie ściągnął sobie skarpetę, śmieje się i nią macha. A takie długie miał, pod kolano...:baffled::-D

reklama
Hej dziewczyny:) U nas dzisiaj panuje jakiś kryzyzs.. Natalka nie chce spać teraz przetrzymałam ją godzinę, żeby się przespała ale już się wierci...
Kingusia- ja już się nie mogę doczekać następnego dziecka:) I następnego brzuszka... strasznie tęsknie za byciem w ciąży:zawstydzona/y: aż czasmi rycze jak oglądam swoje zdjęcia, które mój mąż zrobił mi trzy dni przed porodem :zawstydzona/y: Byłam wielka ale kochałam głaskać się po brzuszku i czuć ruchy małej. My napewno za 2 latka robimy dzidzie:)
Palindromea- w jakim wiązaniu chodziłaś? Natalia też jest amatorem żyrandoli:-D
Robaczku- gratuluje zakupów :) Też się w końcu mszę wybrać na jakieś...
Mikoto- Też bym chciała 65 ale ja niestety nadal 7 sprzodu...
Dmuchawcu- Natalia jeszcze się nie interesuje matą niestety ale za to żyrandol to jej ulubiona zabawka:)

Justa podaj mi na priv Twoj adres chetnie oddam jakhy Twoj maz naprawil. Moj ma do takich rzczy dwi lewe...

Palin ciesze sie ze spacer sie udal i mam nadzieje ze i Ty i Miki pokochacie chustee.
My konczymy cycolenie , wskakujemycw chuste i idziemy rodzinnie na lody.

Mieszkanko posprzatane wiec dzis juz luz:-)

Palin ja juz od dawna mam sposób na schudnięcie trzymanie wagi. Wystarczyłoby się go trzymać i byłoby luksnie:tak: Ale ja sobie bimbam:-D

A sposób jest prosty:
1) posiłki zawsze o tych samych porach
2) 4 posiłki dziennie
3) brak podjadania między posiłkami
4) nie popijanie w trakcie jedzenia- picie 15minut po zjedzeniu
5) zero białego cukru
6) zero świństw- chipsów itp
7) codziennie gorąca zupa
8) świeże warzywa i owoce tylko w sezonie, poza sezonem z owoców tylko jabłka, a warzywa wyłącznie gotowane
9) codziennie 10 minutowa rozgrzewka - tzw ćwiczenia ogólnorozwojowe, rozciąganie mięśni itp
10) picie dużej ilości zimnej wody mnie osobiście szkodzi- piję tyle, ile potrzebuję dla zaspokojenia pragnienia; generalnie jak najmniej zimnego

i już:tak: chudnę:-D
Od jutra zaczynam. Jak tylko zjemy te lody, które na jutro kupiłam:-D

Dmuchawiec - ten Twój Dekalog niby prosty, ale nie wiem, czy (i na ile) dla mnie wykonalny. Ja chyba wezmę się ostro do ćwiczeń (dla jędrności ciałka) i wprowadzę parę elementów Dukana (poprzednio na nim zjechałam ostro i szybko), tzn mniej ziemniorków i produktów mącznych, a więcej mięska.

Synek zasnął, więc mamusia ma chwilę dla siebie. Dzisiaj nie mam siły pracować, bo jak wspominałam mam pracę "chałupniczą". Ale jak codziennie siadam do komputera po 20 jak mały zaśnie to o godz. 22 taka jestem śpiąca że muszę kończyć i iść spać, więc co to jest dwie godzinki.

Palindromea ja na łóżku porodowym krzyczałam że nigdy więcej rodzić , to położna się śmiała, że akurat :D niby nie miałam, żadnego ciężkiego porodu, ale to była pora na spanie a nie rodzenie … hehe Mam nadzieję, że Filipowi będzie dane mieć siostrzyczkę.

dmuchawiec ciekawe rady na schudnięcie, tylko u mnie to raczej odpada, bo numer jeden już przy moim maluszku jest niewykonalny, ale może będzie okazja spróbować. Poza tym dziś mi mąż odkurzył twister i ławkę do ćwiczeń, więc mogłabym pracować nad płaskim brzuszkiem – tylko kiedy?

Justa ja tez nie mam kiedy cwiczyc a jak bym juz znalazla chwilke to brak energii. Staram die chodzic na wcisgnietym brzuszku by jednak miesnie cos cwiczyc.

Palin ja z wiazaniem odwrotnie wole kieszonke. Dzis zamotalam koale ale wydaje mi sie ze stabilnirj Hubert siedzi w kieszonce - lepiej glowka sie trzyma aczkolwiek w kieszonce zawsze jest zgrzany.

Dziewczyny grzesze wlasnie- pije drinka z malibu:-) takiego lajtowego ale zawsze to MALIBU:-) takie wyprsgnione i wytesknione. Flaszeczke ta dostslam od S z okazji dwoch kresek- dal cos co uwielbiam a ze byl w szoku nie pomyslal ze nie moge pic :-D:-D:-D

Witam wieczornie ...

Mikoto dla mnie ta butla MAM jest rewelacyjna :-) Powiedziałabym, ze nawet ciut lepsza niż antykolkowa TT, bo jak Gabryś pije z TT co częśto gęsto mu się zasysa smoczek :-) A smoczek uspakajający jest boski normalnie - serio - jak dla mnie nie ma lepszego (jak na razie) :-)

Syn mój dziś walnął mega kupę taką, że wyszło mu bokami, po czym jak go rozebrałam, a tatuś przygotował kąpiel to w momencie wsadzania do wanienki srujnał raz jeszcze i trzeba było wodę wymieniać :-) Ale było smiechu i zapachu, ze hoho :-D
Gbryś jak najedzony i jest mu dobrze to taki kochany jest, smieje się i gada cały czas, a jak coś mu nie pasuje to od razu syrenę włącza - u Was to samo? Jak np. się obudzi to czasem polezy sobie, pogada, a czasem od razu zaczyna płakać w niebogłosy :szok:

Ja bym chciała w końcu 6 z przodu zobaczyć ale jak na razie jest jeszcze 7 :wściekła/y: Ale już niedługo ...

Zmykam się wyprysznicować i idę luli, bo u mnie już wszyscy spią ;-)

Dobranoc ...

reklama
Witamy się (z Głodomoem przy cycu)

Nocka jakoś tak szybko minęła. Od jednego karmienia do drugiego te godziny to minęły nawet nie wiem kiedy.
I pogoda zapowiada się całkiem fajna, choć chyba chłodno będzie, skoro już 10, a na termometrze tylko 16'.

Isis - he he he, no to nieźle Wam się Gabryś skupia:-D. U Mikołaja "kocham" to, jak wyciągam go z wody, wycieram, a on akurat leje n ręcznik...:baffled:

Do góry