reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Palin 1 września chrzest to się obfotografujemy :-p
Podziwiam Cię że chce Ci się gotować dla samej siebie... mi się nie chce :-p z resztą ja mało "obiadowa" jestem a mąż je w pracy. Czasem sobie na kolacje robimy coś na ciepło.

reklama
Dmuchawcu rybeńkę sobie zaserwuję z ryżem :tak:

Kingusia pochwal się sukienką, wrzuć zdjęcie:-) My za 3 tygodnie mamy chrzciny w rodzinie - nie mam w czym iść, ale chciałabym kupić coś, co nie sprawi trudności przy karmieniu piersią. Myślałam o takim zestawie: http://shop.mango.com/PL/p0/mango/o...s=prendas.pantalones&ie=0&m=&ts=1377255226901

Koszula mogłaby być tez w innym kolorze, może ecru :confused:

Albo taki zestaw ze spódnicą: MANGO - NOWOŚCI - Luźna bluzka z szyfonu

Muszę zebrać materiały, gdzie i co oglądać, przymierzać i wtedy pojechać na szoping :-D

Dmuchawcu przynajmniej zrobisz wszystko na spokojnie, jak Helenka śpi. Zosia drzemała 15 minut :-D

Palin
a jaka zupę gotowałaś?

Dmuchawcu rybeńkę sobie zaserwuję z ryżem :tak:

Kingusia pochwal się sukienką, wrzuć zdjęcie:-) My za 3 tygodnie mamy chrzciny w rodzinie - nie mam w czym iść, ale chciałabym kupić coś, co nie sprawi trudności przy karmieniu piersią. Myślałam o takim zestawie: MANGO - ODZIEZ - spodnie - Lejące spodnie z wiązaniem

Koszula mogłaby być tez w innym kolorze, może ecru :confused:

Albo taki zestaw ze spódnicą: MANGO - NOWOŚCI - Luźna bluzka z szyfonu

Muszę zebrać materiały, gdzie i co oglądać, przymierzać i wtedy pojechać na szoping :-D

Dmuchawcu przynajmniej zrobisz wszystko na spokojnie, jak Helenka śpi. Zosia drzemała 15 minut :-D

Palin
a jaka zupę gotowałaś?

znowu znalazłam chwilkę...

Emka- ja w prawdzie nie karmię mm, ale koleżanka tak i ostatnio pokazywala mi, że ma taką fajną aplikacje na smartfona, w której zaznacza karmienia i tel odlicza jej czas między karmieniami i przelicza statystyki ile jej mały zjada- nawet są wykresy graficzne ;-)

Mikoto- witaj w klubie mój też nie chce tego NUK-a, akceptuje tylko smoczek aventa

Palin- dzielna z Ciebie babka- dasz sobie radę przez ten miesiąc :-) ja byłam sama z małym przez tydzień na początku sierpnia i czeka mnie samotny tydzień w połowie września :-(ale daliśmy radę, najbardziej doskwierało mi to, że były wtedy upały, a mogłam wziąć prysznic tylko w nocy jak mały twardo spał...

Mikoto - warzywną zupę robiłam. Już mi się jakiś czas chciało. Tylko Aro jest antyzupowy, a już warzywna to dla niego jak za karę.

Dmuchawcu - chyba góra na 2 dni starczy. Taką chętkę miałam, że chyba na jednym talerzu się nie skończy...

Kingusia - też mi się pewnie szybko odechce gotowania. Na razie wykorzystuję okazję, ze Aranie ma i sobie przyrządzę, czego on nie lubi: zupy, ryż na słodko, kasza z gulaszem, owoce morza. A na śniadanko kasza manna, zupa mleczna z kluskami.

No Panicz wstał, pogoda się trochę poprawiła. Może spacerek...

Anim dziękuję za to co napisałaś :) Kocham Sewerka nad zycie i oczywiście nic sie nie zmieniło, gdy urodził się Hubiś. Seweryn tez kocha Huberta i jest bardzo troskliwy. Raz lekko kolankiem uderzył małego, ale ten nawet nie poczuł, Seweryn tak się rozpłakał, że nie mogłam go uspokoić. ..

Dmuchawcu, Tobie też dzięlkuję. Właśnie tak jak piszesz, emocjonalnie zrobił się trochę dzidzią..Nawet sam mówi o sobie, że jest trochę chłopcem, trochę dziewczynką i trochę małą dzidzią - i właśnie to tez mnie niepokoi, jakby zatracił swoją osobowość:(

Co do wczesnego wstawania to na cyca wstałam dziś o 5 i jak położyłam sie z powrotem do łóżka o 5:30 to zastanawiałam się czy kłaść się spać czy prasować. POłożyłam się i spałam do 8:30 :)

Pogoda piękna nawet dziś a ja jeszcze prania nie wstawiłam :( Zamiast ogarniać siedzialam i się bawiłam - ale to też ważne jak nie ważniejsze :)

Witajcie kochane :)
Palin - ja też uwielbiam zupy, tak nauczona byłam od zawsze, bo dla mojego taty obiad bez zupy to nie obiad :p i ja mam tak samo :] co do reklamacji - w razie czego służę pomocą :) pracuje w dziale reklamacji w Selgrosie i jestem po wielu szkoleniach z prawnikami, wiec jak coś to wal
mikoto - ja też miałam dylemat co do mojej kreacji na chrzciny i zamówiłam sobie niebieską spódnicę ELEGANCKA SPÓDNICA Z KONTRAFAŁDAMI ROZM. 38/M (3484322808) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i muszę dokupić do tego bluzkę - koniecznie rozpinaną :p Mam nadzieję że tego 8 września będzie ciepło

Co do wyjazdów męża ... mój się zastanawia, czy nie w przyszłym sezonie wiosna/lato nie wyjechać do pracy za granicę, żebym mogła dłużej zostać w domu z Karolkiem, ale ja jakoś tego nie widzę ...

Anim - pięknie to napisałaś, i masz pewnie 100 % racji. U mnie Tosia już Karolka zaakceptowała i kocha go bardzo mocno, bardzo mi przy nim pomaga, ale dalej ma różne dziwne akcje. I nie wiem czy dobrze zrobiliśmy ale hmmm ona jest zajawiona na zbieranie pieniążków ostatnio bo zauważyła że wtedy może sobie zabawki kupować, więc spisaliśmy wczoraj zasady, wyznaczyliśmy nagrody i kary i generalnie i jedno i drugie dotyczy drobnych kwot, oczywiście wszyscy się pod tymi zasadami podpisali - ona również i dziś jest super, nie jest złośliwa.

Karolek ma dziś jakiś gorszy dzień - cały dzień chce się przytulać albo wisiec na piersi. Ale przecież to mój synunio więc jakbym mogła mu tego odmówić :p A Tosia też szczęśliwa bo jak matka siedzi a nie w biegu to i ona na przytulasy dłuższe się załapie :p

Mnie tez by sie nie chciało dla samej siebie gotować, no ale ja mam jeszcze pszczoły. Jak dwa dni pod rząd nie ma zupy, to już pytają dlaczego:sorry2:

Jeszcze się pochwalę. Miałam kiedyś matę edukacyjną Infantino. 8d6131f1094f9365.jpg

Ale pożyczyłam ją siostrze i jej synek bardzo tą matę polubił. A ponieważ ma dopiero 5 miesięcy, to stwierdziłam, że nie będę dziecku zabawki zabierać, tylko kupię se używaną i kupiłam za 30zł matę Bright starts
bright-starts-9006-mata_8879 (1).jpg
Kupiłam bo była tania, choć bardziej podobała mi się Tiny Love Małpia wyspa (ale ceny używanych za wysokie).
Wczoraj zaszłam do cicholandu, a tam co? :-) Tiny Love Małpia wyspa za 15zł:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dz podusią i dwiema zawieszkami
86477725_2_644x461_mata-edukacyjna-tiny-love-malpia-wyspa-zdjecia.jpg, do tego jeszcze druga:Tiny plac zabaw bez pałąków i zabawek za 5zł
54114ead962d5f4e0ef514bde8fc55fe.jpg.
Wzięłam obie:-D:-D:-D:-D:-D
I tym sposobem mamy 3 maty bo pałąki z małpiej wyspy pasują do placu zabaw. Ja to mam fuksa, nie?:cool2::cool2:

Załączniki

• 8d6131f1094f9365.jpg
    8d6131f1094f9365.jpg
    40 KB · Wyświetleń: 26
  • bright-starts-9006-mata_8879 (1).jpg
    bright-starts-9006-mata_8879 (1).jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 31
  • 86477725_2_644x461_mata-edukacyjna-tiny-love-malpia-wyspa-zdjecia.jpg
    86477725_2_644x461_mata-edukacyjna-tiny-love-malpia-wyspa-zdjecia.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 43
  • 54114ead962d5f4e0ef514bde8fc55fe.jpg
    54114ead962d5f4e0ef514bde8fc55fe.jpg