reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Ale mam dzis leniwwy dzień. Córa do przedszkola zaprowadzona. Zakupy zrobione, sniadanko zjedzone, a teraz to bym się zdrzemnęła :tak: W związku z moją anemią dzis na obiadek planuje zrobić wątróbkę, średnio lubię, ale z raz w tygodniu trzeba będzie chyba zjesć. Ja zawsze wątróbkę obtaczam w mące i smażę. Później dodaje przysmażoną cebulke i duszę. Może macie jakies lepsze przepisy?

A jaką robisz - drobiową, czy wieprzową? Ja tę drugą robię tak, że podsmażam cebulkę, a jak dochodzi, to wkładam pokrojoną na plastry i podsmażam na małym ogniu. Jak obrócę to trochę soli dodaję na tę już "ściętą" stronę (żeby nie stwardniała). I tak podsmażam żeby się przesmażyła (bo akurat ja nie lubię krwistej). I gotowe.
A drobiową to na diecie dukana robiłam tak, że na wodzie (właśnie, a nie oleju) podpiekałam wątróbkę z odrobiną cebulki. I jak dochodziła, to dodawałam przecieru pomidorowego. Może i nie wyglądało najpiękniej, ale mnie smakowało...

reklama
Palindromea drobiowe mam, wieprzowej to nie tknę. Ja to zdecydowanie smażona wątrobkę, jakos gotowana średnio do mnie przemawia i też zdecydowanie nie może byc krwista, a dobrze zrobiona, zreszta jak każde mięsko.

No ja bardziej lubię wieprzową (pewnie dlatego, ze w domu innej się nie jadło i tak mi zostało). I w grę wchodzi też tylko smażona (gotowana fuj). A, że na wodzie, a nie na tłuszczu - bo na diecie.

Isis musze to napisac, masz sliczna corcie i jest bardzo podobna do mojej:-) Pokazalam tesciowej z daleka i zapytalam kto to to powiedziala Blanka:-) Moja ma cztery i pol roku ale jest wysoka na ok.6 lat. Tez ma takie wloski, sniada cere i ten sam nosek z usteczkami. Normalnie siostry:-)
Ja tez Xez mysle o Was, ciezko mi z tym.
Bylam wczoraj troche na zakupach ale ciezko mi sie chodzi. Wy tez macie jakies dusznosci, uderzenia goraca czy nie wiem jak to nazwac. Stoje w kolejce do kasy i robi mi sie goraca, muszeckucac bo inaczej upadne. Na powietrzu ok ale gdzies wejde to chwile. Pierwsze lepsze rzeczy kupuje i uciekam na zewnatrz.
U nas mroz a ja jie moge kupic dziecku butow ocieplanych bo nie ma. Posrana ta Anglia. Same jakies butki jak na wiosne, kozaki to jak z ceraty. Do tego musi miec czarne do szkoly.

Hej dziewczyny!
Xez wyrazy współczucia :(. Trzymaj sie mocno.

Dawno mnie tu nie bylo. Odkad dowiedziałam sie ze mam tego krwiaka nie mialam weny do pisania i użalania sie nad soba. Czytam Was i widze ze nie tylko ja mam jakies problemy. Jutro mam wizyte i mam wielkiego stracha bo ostatnio 4 stycznia moj krwiak w macicy mial 5 cm na 2 cm a wczesniej mial 7 cm na 3 cm... mam nadzieje ze sie zmniejszyl teraz. Ciagle plamie. Śmialam sie na początku ciązy ze bede miec swiety spokoj z okresem.... To mam...od 8 grudnia plamie. Z dzieckiem wszystko dobrze wiec to mnie jakos podtrzymuje na duchu.

Mam do Was pytanie... Was tez ginekolog tak faszeruje lekami?
Bo ja np. mam :
euthyrox 1x1
dupchoston 3x1
luteina 2x3
relanium 1x1
zurawit 3x1
no i witaminy to swoja drogą....

Ja mam nadzieję, że NATIS jeszcze śpi...zaraz do niej skrobnę :tak:

PRZY OKAZJI PRZYPOMINAM O LIŚCIE TELEFONÓW KTÓRA SIĘ TWORZY CAŁY CZAS - chętne proszę o priv

Agu na pewno jest dobrze!!!

Ale mnie od rana alergia męczy :dry:

Ostatnia edycja:
Mnie od tygodnia meczy taka zgaga ze chwilami wydaje mi sie ze zaczne ziac ogniem... musiałam sie pozegnac z mandarynkami i ogorkami kiszonymi bo po nich najgorzej mam...

reklama
Bylam wczoraj troche na zakupach ale ciezko mi sie chodzi. Wy tez macie jakies dusznosci, uderzenia goraca czy nie wiem jak to nazwac. Stoje w kolejce do kasy i robi mi sie goraca, muszeckucac bo inaczej upadne. Na powietrzu ok ale gdzies wejde to chwile. Pierwsze lepsze rzeczy kupuje i uciekam na zewnatrz.

Też tak mam. Wchodzę do pomieszczenia to zaraz się rozbieram i kurtka do wózka, bo nie wytrzymam. A najgorzej poczekać na stojąco w kolejce (dobrze, ze ściany są chłodne i można się czasem oprzeć).

Do góry