Palindromea
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 7 Listopad 2012
- Postów
- 4 644
Ale mam dzis leniwwy dzień. Córa do przedszkola zaprowadzona. Zakupy zrobione, sniadanko zjedzone, a teraz to bym się zdrzemnęła W związku z moją anemią dzis na obiadek planuje zrobić wątróbkę, średnio lubię, ale z raz w tygodniu trzeba będzie chyba zjesć. Ja zawsze wątróbkę obtaczam w mące i smażę. Później dodaje przysmażoną cebulke i duszę. Może macie jakies lepsze przepisy?
A jaką robisz - drobiową, czy wieprzową? Ja tę drugą robię tak, że podsmażam cebulkę, a jak dochodzi, to wkładam pokrojoną na plastry i podsmażam na małym ogniu. Jak obrócę to trochę soli dodaję na tę już "ściętą" stronę (żeby nie stwardniała). I tak podsmażam żeby się przesmażyła (bo akurat ja nie lubię krwistej). I gotowe.
A drobiową to na diecie dukana robiłam tak, że na wodzie (właśnie, a nie oleju) podpiekałam wątróbkę z odrobiną cebulki. I jak dochodziła, to dodawałam przecieru pomidorowego. Może i nie wyglądało najpiękniej, ale mnie smakowało...