reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Mikoto no widac wg M nie mam prawa odpoczywac tylko za....suwac delikatnie mowiac :-/ jejku az mi sie lezka zakrecila jak przeczytalam Twojego posta.. Kochana nie masz czego sobie zarzucac! Skad moglas wiedziec? Chcialas jak najlepiej dla Zosi i to sie liczy!
Palin dajecie, dajecie i dacie rade ;-)
Robaczku podziwiam Cie za determinacje po mimo tylu przeciwnoosci! Oby tempka Hubisiowi spadła! Kciuki za jutro!
Kingusia lepiej zeby bylo przy duze niz przymale ;-) oj przydalby sie.. Moze i M dalby sie za nia pokroic, ale jego opieka nad nia jest niezbedbym minimum, czyli jesc, przewinac i polozyc spac, czasem pobawic... Cala reszte ja robie.. Chociaz.dzisiaj był tekst 'chyba zrobila kupe, ale moze mi sie wydaje, zmien jej pieluche' grr...
Emka no lekarka Kariny raczej starej daty jest... Zobaczymy jak bedzie jutro..
Justa zmieniaj lekarza jezeli masz tylko mozliwosc! Ja wstaje o 5:15, pozno kładę sie spac bo wszystko zalezybod tego o ktorej Mloda zasnie.
Filletowa dziura w zebie? Jak to? Kciukam za tomografie taty! Bedzie dobrze!
Wisienka skad Ty czerpiesz energie? Spokojnego snu zycze!

No i po spaniu... Karina obudzila sie po 30 min z placzem i zatkanym nosem :-/ ehh... Proba odciagania masakra... Nie da rady :-/ dostala sol fizjologiczna i masc majerankowa pod nosek, troche pomoglo.. Teraz dopiero ja polozylam spowrotem, moze zasnie... a M oczywiscie cisnienie mo podniosl.. Wielce pretensje ma do mnie, ze grzejniki odkrecilam i on musial je przykrecic jak wrocil... Kurna zarty jakies... Tesciowa odkrecila a mi sie oberwalo :-/ juz mu powiedzialam, ze jezeli chce kogos opieprzac to jie mnie bo to nie ja.. Bo on myslala, ze to ja rano odkrecilam... Ehhh... Szkoda gadac :-/ ide sie myć

Witajcie babeczki

Ja dzis tylko na szybko bo zaraz ide spac. Nocka pewnie bedzie nieciekawa. Rano wstalam o 5.30 bo zapomnialam przestawic zegarek w sypialni mati budzil sie cala noc a ja poza tym przez bolace kolano ledwo oko zmruzylam
Rano kustykalam jak 100-letnia babcia ale jak chodzilam to przeskakiwali cos i strzelalo od czasu do czasi i chyba wskoczylo na swoje miejsce. Chwala bogu! Wejscie i schodzenie ze schodow z matim to byli wyzwanie...
Rano zawiozlam michala do przedszkola skoczylam do biedronki, wracam do domu a tu juz montuja plot ;) tesc mieszka dom obok to im otworzył. No wiec pilnowalam ich na tyle ile moglam i hak juz konczyli to zadzwonili z przedszkola ze michal 2 razy wymiotowal. Pojechalam po niego i do wieczora mialam szpital. W sumie wymiotowal dzisiaj 6 razy z czego raz w aucie w drodze powrotnej :/ Tak wiec jeszcze sprzatanie auta gratis...
Ostatnia szklanke ody udalo mu sie zatrzymac w zoladku ale bacznie ciagle obserwowalam czy sie nie odwadnia.
zasnal przed tv wiec nawet nie moglam go wykapac no ale trudno. Mati padl jak kawka o 19. Michal ma lekki stan podgoraczkowy wiec juz sie nie ludze ze "tylko" sie czyms zatrul w przedszkolu. Oby mati sie nie zarazil :(
Ide myc zeby i do wyrka. Przepraszam ze tylko tyle ale jestem totalnie wypluta psychicznie.

Dobrej nocki :*

Robaczek: kciuki za jutro! Daj znać co lekarz powiedział.
Wisieńka: Ty to jesteś lux torpeda:tak::-D
Minnie: współczuję choróbska- obyście się nie pozarażali
Marys: biedna Karinka, męczy ja ten katar... :crazy:
Mikotku: Fajnie, że Mikotowy pojutrze będzie. Nawet ja się cieszę. :tak: Zochna niech się kuruje na powrót taty. :happy:
Fioletowa: kciukaski za ząbka, a przede wszystkim za tatę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ale mam zgagę! Ułaaaa! Tak szybko?
Co to będzie później? :eek::eek::szok::szok::szok:
Lecę pod prysznic i do wyrka. Pa!

Minnie dobrze, ze z kolanem lepiej! Widocznie troche sie przeforsowalo na wycieczce weekendowej ;-) zdrowka dla Michalka!
Anilku a moze zgagi pozniej.nie bedzie? ;-)

Jest za 5 23 ja dopiero polozylam sie do wyrka.. Karina poki co spi, jeszcze na spiocha posmarowalam jej pod noskiem mascia majerankowa bo juz zaczelo znowu jej furczec w nosku :-/ mam nadzieje, ze przespi spokojnie nocke..

Spokojnych nocek!

My tez juz z lozeczka, zaraz nakarmie Nelcie bo zsczyna sie wiercic.
Ja mam nawal pokarmu jak nic wiec odciagnelam za rada Terii i Madzi do miekkosci...ehhhh
Spokojnych nocek :*

Miki popłakuje, w buzi pewnie zmiany zachodzą. Aro lata do niego co i rusz, a ja leże i nasłu****e.

Emka różnie bywa. Jak mam kiedy, to się kładę, ale jak dłużej poleże, to mnie zaczyna nosić.
Emka, myślę, ze takie "na raty" podanie to może nie mieć sensu. I też będziesz się głowic, czy nic nie było, czy dawka była za mała i nie podziałała.

Justa u nas tez był kaszel po spaniu (nocnym i po drzemce). Osluchowo było czysto, a gardło zawalone. Jak mnie wnerwiają tacy lekarze. Kurde za to dostają kasę żeby siedzieć na tylku i wszystko sprawdzać dokładnie. Jak masz możliwość zmieniaj. Ja do naszego pediatry chodze tylko przy szczepieniach (bo wyjścia nie ma, żeby go obejść).
Miki tez się zrobił antyinhalacyjny, trzeba go było zabawić, zakręcić, żeby 5 minut choć posiedział. A o założeniu maseczki nawet mowy nie ma, nie da założyć, albo zsunie i gryzie. Ale pamiętam w szpitalu (jak byliśmy rok temu z zapaleniem płuc) piguła mówiła, że przy inhalacji nie szkodzi jak dziecko się napłacze i na krzyczy, bo wtedy zwiększa przepływ powietrza i żeby to tez wykorzystywać. Brutalne trochę, ale może spróbuj na sile go przytrzymać i poinhalować.
Wlosy mu szybciorem dorastają. Może jeszcze nie ma za co złapać, ale jest po czym przejechać ręką. To juz 2 raz jak byl strzyżony i teraz włosy są sztywne i dużo ciemniejsze - jak Ara.

Mikoto, mam nadzieje, że obie spokojnie śpicie. Zanim Aro uśpił Mikiego, to juz wszystko było ogarnięte (dużo tego nie było). Nie chce mi się wytykać mu każdej robótki do wykonania, bo zaraz się czepia, że wymyślam i nie daje mu chwili spokoju i czasu dla siebie nawet wieczorem.

Marys, wrrr. Pokaż mu gdzie pampersy i niech se radzi. U nas tez często Aro mi odstawia Mikiego do przewinięcia, ale jak trzeba to nie ucieka. Ostatnio tez wysłał młodego do mnie, a za chwile aż mnie z pokoju wygonił, bo zaczęło mnie rwać na hafty. Sam najchętniej tez by się pewnie ograniczył do takiego minimum jak Twój (plus oczywiście wszystko musi być przygotowane, podane i przypomniane o odpowiedniej porze z pełną instrukcją), ale go gonie i widzę postępy.

Minnie, zdrówka dla chłopców. Oj panosza się te choroby :-(

Anilek, po czym ta zgaga? Rennie w buzie i oby przeszło.

Robaczek, zrelaksuj oczy. Może jakiś choćby okładzin tuz przed snem? I mały masażyk?

Gosiak, odciągaj, byle nie do zera, bo zamiast hamować to się rozkręci. Oby szybko poszło odmleczanie ;-) możesz teściowej powiedzieć, ze pokarmu masz od zatrzęsienia :p

W pokoiku przycichło, wreszcie przyznał głębiej. Ciekawe rano wstanie.

Witam z rana!
Nocka calkiem calkiem, o 3 sie przebudzila, zjadla troche mleka, posmarowalam pod noskiem na wszelki wypadek mascia mmajerankowa i do tej pory spi. Na dwore zimnica jak nie wiem co. Samochody i trawa biale :-/ dostalam juz wypłatę wiec moglabym sie rozejrzec za butami, ale niechce Mlodej ciagac na razie po sklepach :-/
Palin oby Aro tak dalej robil bez gadania ;-) M nie zbedne minimum robi jak ma na druga zmiane i rano musi sie zajac Mloda, wtedy wyjscia nie ma ;-) staram sie go ganic ale nie zawsze mi to wychodzi niestety :-/ a ktore zebulki teraz beda mu wychodzic? Dospal spokojnie?
Mikoto, Madzia jaj nocki? Szkraby pospaly?
Kingusia ktory kubraczek wybralas?
Robaczku koniecznie daj znac po wizycie co i jak! Jak Hubi?

Co do kubraczkow, to ja bede miala od kuzynki po jej corce za 50 zl, musze tylko jeszcze buciki jej tylko kupic ;-)

Spokojnego dzionka!

reklama
Witam się porannie!

Wisienka Twoje posty mnie rozbrajaja, Kobieto Ty masz siły niespozyte :-o czekamy tu na Ciebie :-*

Emka tak jak pisze Palin nie.wiem czy jest sens podać taka znikoma ilość syropu. Taka dawka w ogóle nie zadziała by odrobaczyc. Jaka dawkę wtedy Podalas,że zauważyłas odczyn alergiczny?

Minnie koniecznie idź do.lekarza z.kolanem! Moja Droga, nie ma żartów ze zdrowiem. Jak Michał? Mam nadzieje, ze wymioty ustały.

Anilek spróbuj miętowych landrynek ;-) mnie ratowaly w czasie zgagi i wymiotów

Gosia Dziewczyny dobrze poradziły. Ściągaj,do miękkości, ale nie do pustej piersi. Szałwia jak najbardziej, ale musisz regularnie opróżniac piersi. Jak noc? Jak Dzieci? :-D spaliscie spokojnie?

Palin do której pospaliscie? Ja z kolei wymagam więcej niż minimum od Mikotkowego. Zresztą On tak chyba woli, bo czuję się doceniony,że dostaje tez poważne zadania. Może dziwnie to zabrzmi, ale mam gdzieś w głowie taka myśl, że w razie gdyby mnie zabrakło, J. Sobie poradzi z obowiązkami domowymi. Ojcem jest wspaniałym, potrafi zrobić wszystko przy Zosi, Panem Domu jest coraz lepszym,ale nie oszczędzam Go :p :-D

Marys jak Dobrze, że Karina spala spokojnie. Podajesz Wit. C? Na lejacy się katar na noc możesz zakropic Jej nosek Nasivinem.

Madziu jak noc? Jak oko?

Teri jak się czujesz?

Bona mam nadzieje, ze Misio wstał przynajmniej godzinę później niż wczoraj :-*

Kingusia Kobietka odpisała? Laura spala spokojnie?

Robaczku jak sytuacja? Hubi goraczkowal?

Nayaa wracaj do nas,znajdę Cie :p

Wenusjanka, Aska, Dmuchawcu, Korba, Anula, Natis, Julix, czekamy na Wasze wpisy ;-)

U nas noc przespana w całości :-D Zosia wstała o 6.20, jeszcze leży, zaraz idę zrobić Jej mleko, sobie kawę i bierzemy się za inhalacje, leki, ogarnięcie domu i obiad.

Do góry