Kochane z tymi dolegliwościami to faktycznie jest różnie. Z Tosieńką nie miałam prawie żadnych objawów, tylko czasami męczyły mnie mdłości wieczorami, a rano na przystanku tramwajowym od ludzi śmierdziało mi zupą mleczną No i jazda samochodem była nieprzyjemna, odzywała się niekiedy choroba lokomocyjna. A teraz jest strasznie, ciągłe zmęczenie, mdłości, nudności, bóle podbrzusza czasami. Także cieszcie się, że wam bardzo ciąża nie dokucza
reklama
A czy możesz mi pwiedzieć czy miałaś jakieś objawy niskiego progesteronu? Plamienia,skurcze itp?Ja co tydzień muszę badać bo gdyby nie intuicja moje Gin to bym już w ciąży nie była. Na wszelki wypadek kazała mi sprawdzić tylko progesteron, dzień po teście, czyli to był 4 tc. I miałam bardzo niski, po tygodniu to poniżej minimum i szybko dostałam gigant dawkę luteiny i zaczął wzrastać. Gdybym nie zbadała to bym straciła ciąże. No i dopóki łożysko nie zacznie wydzielać dodatkowo progesteronu muszę mieć go pod kontrolą - chociażby dlatego by zacząć odstawiać powoli luteinę.
Korba32
Fanka BB :)
Korba, a może spróbujcie chodzić do przedszkola razem z jej ulubioną koleżanką? Wcześniej pracowałam w przedszkolu i właśnie jedni rodzice spróbowali tego - no i się udało. Julcia biegiem się szykowała, bo czekała na nią Wika i razem jechały do przedszkola (według opowieści mamy). Kiedy jechały osobno - było marudzenie. Może o pomoże, jeśli jest to wogóle jakoś możliwe.
Witaj, Tosia. Miło, że jest nas więcej :-) Też martwiłam się niewielkimi objawami (właściwie to nadal się troszkę martwię) i cieszy mnie każda "przykrość" wynikająca z ciąży. Ale ostatnio rozmawiałam z dawną koleżanką, jeszcze ze studiów. Ma termin na styczeń i mówi, że od początku nie miała prawie żadnych objawów; nie wie co to mdłości, wymioty, zachcianki, pobolewania - nic oprócz senności. I wszystko w jak najlepszym porządku. To mnie tak trochę uspokaja i pociesza, że nie zawsze musi być coś nie tak.
Po wczesnoporannych ekscesach kulinarnych, gdy A poszedł do pracy - padłam na łóżko i już mnie nie było.Spałam jak kamyczek
Zazdroszczę wam tych wizyt. Już niebawem zobaczycie swoje kruszynki. Ja muszę poczekać aż do 27 listopada. Nic się złego nie dzieje, ale chciałabym już. Już zobaczyć jego rączki, nóżki, buzię, usłyszeć serduszko. Zobaczyć jak mu się mieszka w moim brzuszku
Nie bardzo mam taką możliwość ponieważ, tu gdzie mieszkamy dzieci chodzą do takiego państwowego przedszkola a my wozimy Julcie do takiego państwowo- prywatnego i żadne dziecko z okolicy naszej tam nie chodzi , ale bardzo dziękuję za pomysł , może coś da się wykombinować
Ja mam sprzątać a co chwile siadam i zaglądam na forum - uzależnienie??? :-) , na razie udało mi się sprzątnąć kuchnie....
ailatan1987
Witam Was
Ja już w pracy. Ale miałam dziś noc ;/ Budziłam się co chwilę, spać nie mogłam, a jak trzeba było już wstawać, to z łóżka nie mogłam się zwlec ;/
W środę już USG, mam nadzieje, że będzie ok, boję się
Ja już w pracy. Ale miałam dziś noc ;/ Budziłam się co chwilę, spać nie mogłam, a jak trzeba było już wstawać, to z łóżka nie mogłam się zwlec ;/
hahaha Korba ja zanim wyjdę do pracy średnio co 5 minut wciskam F5 ;-)
Częściej tutaj niż na FB.
ailatan będzie dobrze mówię CI!! szybko się rozchmurzyć, pogłaskać brzuszek i zrobić coś fajnego dla siebie!
Zaraz do pracy a tak cholernie mi się nie chce
Częściej tutaj niż na FB.
ailatan będzie dobrze mówię CI!! szybko się rozchmurzyć, pogłaskać brzuszek i zrobić coś fajnego dla siebie!
Zaraz do pracy a tak cholernie mi się nie chce
RobaczekII
No właśnie nie, nic. Tylko tyle, że ponad półtora roku nie mogłam zajść w ciąże. To było przeczucie mojej Gin. Zaczęłam plamić w 5 tc jak spadł poniżej minimum. Ale potem serduszko usłyszałam więc myślę, że nic złego się nie stało.
mama wikusi2010
A który to u Ciebie będzie tydzień ciązy? Może suwaczek strzelisz?? O której wizytujesz? Ja o 16,20Witam Was
Nie pamietam która pytała o firmę tych spodni z decathlonu: QUECHUA
Idę robić obiadek. Dzisiaj ogórkowa Korba tak to uzaleznienie Mam to samo
Sara czasami ssanie męczy
Ja biorę duphaston, i mam go własnie brać do momentu aż łożysko wpełni się ukształci.
Robaczku na 100% jest ok Pozytywne myślenie dziewczyny, pozytywne ))
Palindromea
Też już się uzależniłam, a że siedzę w domu na l4 to już wogóle masakra. Ślubny chce mi blokadę wstawić na forum. Zabrałam się za zgrywanie filmów z lapka, bo mi powoli miejsca zaczynało brakować, więc mogę sobie dziś siedzieć na forum do woli - a A nic do tego. No i nie ciągnie mnie tak do lodówki jak mam jakieś zajęcie...
reklama
teri114
witam dziewczyny po urodzinkach synka zostało mi połowę tortu i właśnie zajadam sie wielkim kawałkiem śmietankowo-malinowego tortu mmmnnnn pyyyycha :-) wczoraj mój synek zajadał sie ogórkiem kiszonym i jeszcze nie skończył go jeść mówi mama daj mi kawałek tortu wszyscy patrzą na niego ze zdziwieniem że je ogórka i chce tortu a on na to co w tym dziwnego heh mama w ciąży a synek miesza no ale nawet ja bym ogórka nie zagryzła tortem
witam Cie Tosiu spokojnej ciąży życzę
co do piersi to mi też pomału odpuszcza ból wczoraj nawet było przytulanko z m po miesięcznym poście urodzinki synka nas tak jakoś nastroiły że to już 9 lat jest z nami i juz taki duży i kiedy to zleciało bo dopiero co pamiętamy jak był taki malutki a tu juz prawie kawaler i niedługo dziewczyny zacznie przyprowadzać haha
za dzisiejsze wizytujące oczywiście mocne &&&&&&&&&&&
co do uzaleznienia od bb to też się dopisuję dzień bez bb to dzień stracony hah
witam Cie Tosiu spokojnej ciąży życzę
co do piersi to mi też pomału odpuszcza ból wczoraj nawet było przytulanko z m po miesięcznym poście urodzinki synka nas tak jakoś nastroiły że to już 9 lat jest z nami i juz taki duży i kiedy to zleciało bo dopiero co pamiętamy jak był taki malutki a tu juz prawie kawaler i niedługo dziewczyny zacznie przyprowadzać haha
za dzisiejsze wizytujące oczywiście mocne &&&&&&&&&&&
co do uzaleznienia od bb to też się dopisuję dzień bez bb to dzień stracony hah
Ostatnia edycja: