reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Ja tylko zamelduję się.
Czasu oczywiście mi brakuje stąd moja nieobecność tu.

Sewerek był na dwa dni u kolegi, wczoarj go przywiozłam.
Budowaliśmy wczoraj piaskownice i nosiliśmy piasek.
Hubi ładnie wciąż łobuzuje. Znów często robi kulki ze śluzem :( Zjadł raz brzoskwinie i wysypało Go niemiłosiernie. Jedyny owoc, który Go uczulił.
Niania sprawuje się wyśmienicie.Nie dość, że jak idzie do domu to Hubi płacze to jeszcze wyprała mi całe pranie - po długim czasie ujrzałam dno w koszu na bieliznę i poprasowała wszystkie ciuchy!!!!!! Tak sama z siebie :)

Pogoda pewnie w całej Polsce cudna a u nas zimno :( 15 st za oknem :(

Przepraszam, że tylko o sobie ale muszę iść poodkurzać i poćwiczyć :) Ćwiczę 6 weidera już tydzień i śmiem twierdzić, że widzę efekty :) Przede wszystkim łatwiej mi trzymać brzuch napięty i wyprostowane plecy, nawet jak siedzę :) Może za 2 tyg. zmieszczę się w bikini :) Oponka po milimetrze maleje :)

reklama
Teri bawcie sie dobrze:) super,ze dziewczynki sie dogaduja,macie z siostra wiecej czasu dla siebie.
Robaczku jak juz wszystko zganiac na zabki to moze te kupy tez od tego? Swietnie,ze jestescie zadowoleni z niani,uczynna dziewczyna. Podziwiam Was wszystkie cwiczace:)
Milego dnia:)

Ach tam ale sie wkurzylam! Kupilam 3 rozne napoje dzieciece,w tych najmniejszych butelkach,myslalam,ze sa faktycznie jak te niekapki,dalam malej,napila sie ale reszte juz dla frajdy rozlala. Sprobuje z kubkiem ze slomka,moze sie uda,albo tym treningowym 360st.

Hejka. Pozdrowienia z podróży do naszych południowych czerwcoweczek :-* Na razie mały postój, ale nawet bagażnika nie rozpakowujemy, żeby jutro jak najszybciej ruszyć dalej.

Natis, widzimy się jutro! Oby tylko nie było żadnych korków, wypadków i utrudnień na drodze. Chyba nie będę w nocy spać, tylko odpocząć godziny do zobaczenia Was!

Bona, po wizytowy opis na FB. Wszystko oki, Dzidziol ładnie rośnie, jest długi i leniwy, zupełne przeciwieństwo starszego brata.

Mikoto, tez mam nadzieje, ze na kolejnej wizycie Dzidziol rozkrzyzuje nóżki i pokaże co tam chowa, dając pewność na 100%. Juz dziś ruszylismy w drogę, ale ze to spory kawał dla nas (a co dopiero dla Mikołaja), to robimy postój.
Aro dziś w końcu poszedł do lekarza. Ostre zapalenie gardła. Ponieważ żadne do tej pory specyfiki nic nie dały, dostał antybiotyk. Ale nikogo nie zaraża, dr pozwoliła jechać, wiec jedziemy. Miki tez juz lepiej, czasem kaszlnie, ale nic się więcej nie rozwija. Zębów nowych nadal brak. Aro liczy, ze jak się na patrzy na inne dzieci to może mu wylezą (tak jak się na patrzył w Sokolnikach na chodzącą Lenne i sam zaczął stawiać kroki). Nawet mówi, ze mu się śniło, ze na Śląsku mu 3 żeby wyszły.
Powiedz mi Kochana, co Ty będziesz robić, jak juz wszystko wyremontujesz, odmalujesz, wyczyscisz, upichcisz, popierzesz, poprasujesz? Z nudów padniesz! ;-)

Emka, mnie szkoda kasy, bo pewnie tez by wyglądała u nas walka z niekapkami. Na razie treafilam z jednym, ale w sumie jest zbliżony do butelki. Tez mamy ten 360', ale Miki nie umie pociągnąć łyka, więcej nim się bawi zwłaszcza w nakładaniu pokrywki.

Teri, super, że masz takie fajowe towarzystwo. Może jakieś malefoto mojej synowej i jej kuzynki?

Pogoda się zmienia, chyba będzie padać. Lecimy na dwór jeszcze skorzystać trochę zanim zrobi się mokro.

Witam :)
W końcu mam chwilę, żeby naskrobać :) wczoraj wieczorem pisałam ale coś apka na tel mi się restartowała więc się wkurzyłam tylko i poszłam spać, a dzisiaj piszę z kompa :p więc, wczoraj jak wyszłam z Kariną po 14 to wróciłyśmy dopiero o 21:45 :p cały ten czas siedziałyśmy na dworzu, no prawie :p koleżanka wpadła na chwile po 14, poszłyśmy do teściów podlać kwiatki, potem na spacer, potem podrzuciła nas pod park, w którym umówiłam się z bratem i jego dziewczyną. Byli z psiakiem więc Karina miała kogo ganiać :D potem odprowadziliśmy psa do domu, i razem wracaliśmy bo oni jechali na mecz niedaleko mnie a my do domciu :) myślałam, że prześpi całą noc spokojnie ale niestety po 2 się obudziła, dostała mleko i dalej kima, i wstała po 7. A dzisiaj poszłyśmy bez wózka do teściów podlać resztę kwiatków (nie widziałam, czy mam je podlać czy nie), Karina w jedną strone dzielnie szła za rączkę (z przerwą na przejście po ulicy, no i oczywiście zachaczenie każdego krzaczka, kwiatuszka itp :p ), z powrotem już nie dała rady, więc większość trasy miałam ją na rękach :)

Ankaka jeżeli to jest praca od niedawna, to daj sobie jeszcze trochę czasu, może oswoisz się i stres minie :) Twój przynajmniej chce, mojego to nawet z domu nie wyciągniesz... chyba, że na zakupy ;)
Emka u nas ibum się świetnie sprawdza, jeżeli chodzi o ząbkowanie :) ja kupiłam Karinie kubek AVENTu, co prawda jest od 18 mc, ale pare razy się pobawiła aż załapała o co chodzi ;)
Mikoto maseczka: 1/4 kostki drożdży kruszysz, zalewasz wrzątkiem; po ostygnięciu dodajesz dwie łyżki maski jakiej używasz (najlepiej takiej bez SLS), smarujesz skórę głowy, a potem rozprowadzasz na całe, przykrywasz folią włoski a potem ręcznikiem, trzymasz 30 min. Po tym czasie spłukujesz i myjesz szamponem. Ja mam cienkie włosy i trochę poza ramiona więc mi taka proporcja starcza spokojnie na całe włosy. Polecam również umycie włosów najpierw odżywką do włosów, spłukanie, potem szamponem, spłukanie, na koniec nałożyć maskę której się używa i spłukać, po tym sposobie włoski też są super :) co do figury to ja bym chciała stracić jeszcze w udach, boczki i brzuch.. muszę się w końcu zmotywować do ćwiczeń ;) gdzie Ty chowasz te pokłady energii, żeby tyle rzeczy robić! i to jeszcze od rana do nocy! Bogini Ty moja :D
Kingusia brawo dla Laury! i jak byłaś z nią na szczepieniu?
Teri super, że siostra szczęśliwie dojechała :) nacieszcie się sobą :) dobrze, że dziewczynki się dogadują i razem bawią :) udanej imprezki w sobotę ;)
Robaczku cieszę się, że niania się tak sprawdza :) i że chłopcy są zadowoleni ;)
Palin cieszę się, że z dzidzią wszystko w porządku :)

Kochane teskno miza Wamiale czasu nadluzsze pisanie brak. Jutro po 6 rano mamy pociag na Śląsk :p takze w sobpte z ranca meldujemy sie gdzie trzeba w Bytomi. :D :D :D juz normlanie ze szczescia siusiam ;)

Witam
Padam już prawie po bardzo intensywnym dniu. W pracy po pierwszym dniu w porządku. Dostałam autko 5 osobowe bez naklejek więc jeżdżę sobie incognito. W pracy urwanie dupcyngla w domu jeszcze bardziej. Jak wracam maluchy już na schodach czekają i krzyczą ze słychać ich na parterze. Jeszcze do jutra jest teściowa to w domu ogarniete i obiad gotowy jak wrócę. Po południu więc dzieci i działka a wieczorem pisze oferty i odbieram maile. Czas dla siebie po 22.

Ankaka jestem przedstawicielem handlowym firmy z branży spożywczej
Kingusia
no i mowilam ci Przeciez ze Tos pije z butelki po wodzie kubusia i ze to niekapek

reklama
Do góry