reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Hejka.

No i zasnelam przed północą i wysłana wstalam 2.50. :-\ przed 6 jeszcze zasnelam, ale juz Miki po 7 wstał i koniec byczenia się w łóżku.

Mikoto, winogrona, a jakże. Wszystkie egzotyczne wcina z apetytem. A naszych krajowych gruszek, jabłek ni¿e chce. Ciekawe jak będzie z czeresniami i sliwkami.

Teri, no właśnie on ma chyba przemianę materii jak teściową i jej rodzina, bo oni jedzą dużo, a są nawet nie szczupli a chodzi! Dziś juz zjadł 210 kaszki z owocami, 2 kromki chleba. Niby malo, ale to przez 2 godziny, od wstanie do zaśnięcia na drzemke. No i bardzo dużo pije, juz 1,5 butelki wody wciągnął.
To się Miki z Daria dobrali. Będzie wiadomo, gdzie na randkę pójdą - na wielkie amciu! :p :-D
Współczuje hałasu. Ja mam to od miesiąca pod sobą. Dobrze, że Mikołaj ma to gdzieś i jak chce spać to śpi.

Natis, dziękuje, brzusio w porządku. Nic nie dokucza, poza częstym lataniem siusiu (norma). Za 2 tygodnie znów podgladamy Maleństwo :-)
Lenka, co to za strajki? Jedz ładnie, ciocia prosi!

Gosia, tez juz się zastanawilam, czy nie otworzyć wejścia w łóżeczku Mikołajów, ale to taki kursantów w czasie snu, ze jeszcze gotów wyleciec. A i juz się wycwanil, łapie się za górną poprzeczkę, podciąganie i nogami się wspina po siatce. Kiedyś napyka sobie tym biedy...

Pogoda kiepskawa, Miki niezadowolony z siedzenia w domu, a mnie się marzy dzień smoka obiboka, taki z prawdziwego zdarzenia...

reklama
Witam. Jestem ale niestety nadrobiłam " po łebkach " , mam tyle zaległości w czytaniu , że drzemki Jasiowej zabraknie ... Ostatnio nie ogarniam :-(. Zmęczyłam się już bardzo bardzo ciągłym bałaganem , stertami prania , hurtowymi zakupami i gotowaniem . Muszę parę dni pobyć w brudzie i nieładzie i pewnie tak się wkurzę , ze energia wróci :sorry:.
Natis - nie mogę pojąć jak Ty kochana ogarniasz to wszystko !!!!????. I jeszcze buchty na obiadek serwujesz ....:szok:.
Gosiak - podjęta decyzja to połowa sukcesu , więc gratuluję :tak: . Fajnie , że u malutka wszystko ok :tak: i serduszka posłuchałaś :tak:. Jasio z pchaczem też swobodnie się przemieszcza ale bez boi się jeszcze .
Palin - popłacz sobie jak masz ochotę . Na hormonki w ciąży to czasami niestety wpływu się nie ma - szaleją jak chcą .
Maryś - ja miesiąc temu złożyłam o becikowe i już mamy :tak:. Kupimy Jasiowi plac zabaw za to . Zaświadczenie od lekarza musisz mieć a poza tym wypełnić można samemu bez problemu . Powodzenia .

Usypiamy sie. Zosia Marudzi, ale co.się.Dziecku dziwić??? Ostatnie dni od rana do.wieczora na dworze, a tu w domu trzeba siedzieć :-/ także marudZimy, tarczymy, śpiewamy, odkurzamy, znow tanczymy, myjemy podlogi, znow śpiewamy itd.

Gosiak razem z Tobą czekam na rozwój sytuacji. Czy następne mleko może uczulac? Przecież to jest ta sama linia :-/ z wyjeciem szczebelek czekam aż Zosia zacznie sama.Chodzić :-) decyzja podjęta. Super! Ależ Będzie się działo! :-D

Marys z becikowym nie.pomogę, bo Mąż wszystko załatwiał.

Palin ależ Ty szybko się regenerujesz :-o Mikołaj.ma super spanie, jak Zosie budzi byle stukot :-/

MatkaEwa doskonale rozumiem Twoje zmęczenie :-( a Ty masz 3 razy więcej pracy w domu niż.ja :$ Potrzebujesz oddechu :-) zrobić coś.dla.siebie :-) plac zabaw drewniany? Z niecierpliwością czekam na.zdjęcia :-)

Marys masz już upatruje.modele fotelika i spacerówki?

Zosia usnela, biore sie za ćwiczenia ;-)

Marys - mój małżonek becikowe pojechał załawiac dzis :p Co do tych wszystkich kwot - my mieliśmy zaświadczenia z zusu i z urzedu skarbowego, więc oświadczeń nie musieliśmy wypełniac ( w intrukcji było albo oswiadczenie albo zaświadczenie).

Ja tylko na szybko, Lol nie chce jeść, tylko był cycał, ja przechodze z tego powodu kryzys, bo sie wkurzam jak i wytraca lyzeczke z reki i sie wydziera. Pogoda nie rozpieszcza, zimno, buro i ponuro a w przedszkolu dziś piknik rodzinny - khmmm jasne, na pewno będzie fantastycznie w taką pogodę. A na domiar wszystkiego mam katar, boli mnie gardło i napierdzielają zatoki (powtórka z rozrywki - rok temu było to samo). Wybaczcie nie odpiszę więcej ...i znów smęcę :p

Mikoto, Anula zazdroszczę, że mężowie załatwili, mój to sierotka i trzeba wszystko za niego załatwiać :p
Mikoto M zależało, żeby fotelik był do 36 kg, mi zależy żeby miało regulowane pozycje, znalazłam o taki Fotelik Nautilus - Sprzęt i akcesoria - Dla dzieci | bankujesz-zyskujesz.pl :) jest kompromis dla nas obojga ;) co do spacerówki to jeszcze nie patrzyłam, ale może kolega M będzie chciał sprzedać tą swoją, jeżeli tak to weźmiemy od niego, jeżeli nie to będziemy szukać :) oj biedne Wy jesteście :( oby po drzemce było lepiej ;)
Anula zdrówka :* oby troszkę lepiej się zrobiło na dworzu, przynajmniej na pikniku ;)

byłyśmy na szybkim spacerku do sklepu, wieje niemiłosiernie :/ łeb mi przewiało i teraz boli :/ zaliczyłyśmy biedronkę i kupiłam Młodej śliniaczek z rynienką i pudłko na zabawki :D

163bf184c3b7ede889a69abf81f39e708bd99e8ccd261a88e518b15ba5068eea.jpg3871559560302f8ad5d59a7c8702598100d00fcbf758edf69cf7b2b328d068df.jpg

Załączniki

• 163bf184c3b7ede889a69abf81f39e708bd99e8ccd261a88e518b15ba5068eea.jpg
    163bf184c3b7ede889a69abf81f39e708bd99e8ccd261a88e518b15ba5068eea.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 43
  • 3871559560302f8ad5d59a7c8702598100d00fcbf758edf69cf7b2b328d068df.jpg
    3871559560302f8ad5d59a7c8702598100d00fcbf758edf69cf7b2b328d068df.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 39
Mikotku -no wlasnie mleko nastepne nie powinno uczulac ani nic powodowac. Poki co dzisiaj cisza :tak: i oby tak zostalo

Anula -ja tez sie dzis zdenerwowoalam na Tymka a nie powinnam :-( on jak ma zjesc obiadek (tak ze ja go karmie tylko) to MUSI miec cos co moze sam do dziubka wkladac. No i mu nie dalam i zaczelo sie jego wytacanie lyzeczki, obracanie w krzeselku, a ja na niego nakrzyczalam :zawstydzona/y: az zla jestem na siebie. Potem polecialam po makaronik , ktory mialam z wczoraj i mu dalam i juz byl zadowolony. Ehhhh
Kochana ja caly czas o Was mysle.

Marys - ekstra sliniaczek , czekam na relacje jak sie sprawdza.

U nas sie rozpogodzilo i mamy slonko pierwsze od poniedzalku. Wyszlismy z TYmkiekm jeszcze jak bylo szaro i ponuro z mini mzawka, ale musielismy wyjsc z domu co by nie zdziczec kompletnie.

Na jutro i sobote ma byc slonecznie i nawet 19 st, wiec juz moje nastawinie lepiej

Melduję się wieczornie!

Byłam w.Biedronce,. Skorzystałam z.promocji na deserki, obiady i kasZki. Zaoszczedzilam 22 zł :-D kupilam Zosi bidon :-) pięknie z.niego pije :-D

Anula bardzo współczuję :-( z Cycoleniem Wychodiliscie juz na prostą, a tu znów powrót do źródła :-/ byliście na tym pikniku? Zdrowka Kochana :-*

Marys nie.znalam tego fotelika :-o przypomniałas mi o tym systemie bankujesz kupujesz ;-) aż.jutro sprawdzę sobie.ile.punktów mamy ;-)fajne te kosze były :-)

Gosiak jestes cały dzień.sama z Dzieckiem, zmeczona, niewyspana. Dzieci testują granice naszej wytrwałości i cierpliwości. Czasami są chwile słabości, ale tylko,po to,by wziąć wdech i wstać z.uśmiechem :-*

Czuje każdy mięsień. Nawet ten, o którym istnieniu nie miałam pojęcia :-/

Witam
Mimo brzydkiej pogody, humorki dobre. Filipek coraz częściej się puszcza chociaż na kilka kroczków. Chyba podpatrzył Hubisia w chodzeniu i bierze z niego przykład. Jutro już piątek i znowu weekend, chyba zrobię na niedziele jakieś ciasto z truskawkami, póki jest sezon trzeba się delektować. W przyszłym tygodniu, będę musiała zacząć przygotowywać menu urodzinowe i powoli robić zakupy to co szybciej można kupić.

RobaczekII kochana taki „artystyczny nieład” mam zaraz jak posprzątam, więc nie jest mi obce, też zamówiłam kosiarkę dla Filipka na roczek, spodobała mi się jak pokazywałaś, a na Dzień Dziecka mąz kupił taki duży samochód z Wadera co były w Biedronce

natis
to tanioszka truskawki, ja czekam aż u cioci na polu będą dojrzałe i od niej kupię 10kg na zaprawy takie świeżo zerwane, mam nadzieję, że ogarnę to przed urodzinami Filipka

madzia128 ciekawy dzień się u Ciebie jutro zapowiada, miły początek weekendu. Widziałam na fb że koleżanka urodziła, gratulacje

Palindromea co za dołki się do Ciebie przyczepiły, a sio

_anula zdrówka dla Ciebie

_Marys_
jaki śliczny śliniaczek

gosiak_85 nie pomogę w sprawie mleczka, bo się nie znam na tym, u nas też ponoć w przyszłym tygodniu ma się poprawić pogoda

Auto naprawione, więc jest powód do radości, mąz załatwił dziś rejestrację i ubezpieczenie więc od jutra mogę tankować i jeździć.

reklama
melduje się na szybko

dzień matki w żłobku supeeer, poza pierwszą częścią tzn taniec z dziećmi.. dla mnie 2 i innych matek dramat - tanczyć z 10kg klockiem na rękach :-p śpiewaliśmy sobie sto lat, robiliśmy pracę "mama i ja" - tzn ja robiłam, a Tymcio chował kredki pod szafkę, było ciasto marchewkowe - chyba dobre, bo całe zjadł Tymcio :-D

miałam plan porobić coś w domu, ale klienci oszaleli.. i zamiast skończyć pracę o 15, to dopiero grubo po 15 wyłączyłam kompa :baffled:

potem byłam u Smile - mam piękne paznokcie :-D i boli mnie gardło od gadania :-D

wróciłam do domu i nic mi się nie chce :baffled: też czekam jak MatkaEwa aż mi energia wróci, póki co mam nadzieję, że nawet listonosz nie zapuka do drzwi, bo wstyd otwierać :-p

natis kiedy macie wolny weekend? u nas teraz ciężko.. może w jakieś popołudnie się spotkamy, chociażby same z dziećmi?

Do góry