reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

reklama
Hej Kochane :-)

Padam dzisiaj, Lena dzikuje na maxa :sorry2:. Dziś spędziłam cały dzień na budowach, potem duży obiad zrobiłam, koktajl, i padłam.

ROBACZKU - Kochana jak ja Ciebie podziwiam!!! i Hubercika!!! Ja nie wyobrażam sobie takiego dnia z Leną. Obie umęczyłybyśmy się niemiłosiernie, pewnie niczego bym nie załatwiła i byłoby tyle. Co do pracy akurat kończę jedno mieszkanko, drugie mam na półmetku, dwa kolejne zaczynam na dniach i dom się toczy. Ogólnie klienci wspaniali, świetnie się z każdym dogaduję, więc i pracuje się dobrze. Nad domem długo siedzę, bo to nowe tematy i każdy staram się dobrze ogarnąć - więc wieczorami głównie się dokształcam :-). Staram się wyrabiać w ok. 8godz, gdy jest opiekunka. Staram się też robić sobie jeden wolny dzień w tygodniu, żeby zwolnić i pobyć normalnie cały dzień z Leną. Nawet się udaje :-).
Też dzis myślałam o zapasach truskawkowych i pomidorowych na zimę :-p. Cieszę się, że nie jestem sama z takimi myślami, bo się przeraziłam, że się starzeję :-p

MADZIA - brawa dla mojego Tymusia!!!!!!

SARA, DZIKA - z końcem lipca planujemy wakacje w Turcji. Jestem przerażona pakowaniem i podróżą...

TERI - Lenie też truskawki nie spasowały, choć dziś wypiła kilka małych łyczków koktajlu truskawkowego.

KINGUSIA - cudna kiteczka Laury :D :D

BONA - 100lat dla Michasia!!!!

GOSIAK - ja też obstawiam mleko. U nas jedynym winowajcą przy jakichkolwiek problemach brzuszkowych / jelitowych było mleko.

ANUSIA - przykro mi bardzo.... niestety czasem, a nawet często tak bywa... tulę mocno.

Teraz zaczął roczek za roczkiem, nie ogarniam :/ Pamiętam rok temu jak to wszystko przeżywałam i dzięki SARZE byłam na bieżąco :-). A teraz nasze skarby już mają roczek. Nie mam pojęcia kiedy to zleciało. Wspaniałe i przerażające zarazem jak ten czas szybko biegnie...

ps. doczytuję jeszcze raz forum i dopisuję :p

GOSIAK - 2,5kg tylko masz na plusie???? Super wynik!!! Ja i bez ciąży mam taki :p

Ostatnia edycja:
Kingusia doczytałam na czacie, że Laura ma kolejnego ząbka! :-D gratulacje! Teraz wiadomo,.skąd te marudne noce

Teri i u nas czarno, wieje i leje. Grzmi strasznie :-o

Natis jesteś niesamowita! Ale co się dziwić, jesteś mistrzem w swoim.fachu, także ogarniasz wszystko :-*

Anusiakanusia przykro.mi, że taka historia w Twojej rodzinie się zdarzyła :-(

Witam :D
Dopiero teraz bo od rana pełne ręce roboty, sprzątanie, noszenie płaczka, gotowanie, noszenie płaczka, potem przyszedł teściu :p Pogoda dzisiaj beznadziejna, szaro, zimno, pada deszcz :/ M dzisiaj przyniósł wózek spacerowy-parasolke, który pożyczył od kolegi na wyjazd. Nasza kobyła by zajeła cały bagażnik :p Wreszcie mogłam się napić z rrana kawki i normalnie funkcjonować :p

DzikaBez hehe to piękny prezent dostałaś od córci na Dzień Mamy :)
Mikoto niestety, trza czasem sobie radzić bez kawy ;) i dopinogować się kapucynkiem :p
Teri ja ledwo funkcjonuje bez przynajmniej jednej porcji kawy :p Może Daria się jeszcze przkona do truskawek :) ja jeszcze nie dawałam, czekam aż ceny trochę spadną bo póki co widziałam 10 zł za kg :/
Gosiak to super, że wszystko w porządku z maleństwem :) kciuki za pozytywne wyniki moczu! spróbuj innego mleczka jeżeli to mu szkodzi.
Robaczku ależ kochany jest Hubiś :) wie kiedy mamusia potrzebuje czasu ;) na pewno znajdziesz super prezenty :) oj tak.. KArinie jak coś zabronie, albo jak ją skądś wezmę to ryk i lament nie z tej ziemi :p coś wiem o myciu klocków :p hehe dzisiaj już dwie zaliczyłam kawki ;)
Kingusia cudne kwiatuszki dostałaś od Laury :) i jaką piekną kiteczkę ma :D mąż siostry Twojego M jest niepoważny :/ dobrze zrobiłaś, chce jej dać prezent to na własny adres domowy!
Bona najlepszego dla Michasia!!! Dużo zdrówka i radości!!!
Madzia brawo dla Tymusia!!!
Anusia przykra sprawa :( tulę mocno!
Natis fajnie, że dobrze dogadujesz się z klientami :) wow Turcja, zazdroszcze :D

Chciałabym kupić pchacz dla Kariny ale zaczynam się zastanawiać czy będzie dobry przy samych panelach i płytkach :(

Ostatnia edycja:
Witam kochane

Ja dziś mam dobry dzień, a to wszystko za sprawą spotkania z Korbą i Robaczkiem oraz dzieciaczkami. Ostatni raz się widzieliśmy w Sylwestra i dzieciaki tak urosły, Zośka słodziutka pięknisia, rozdawała uśmieszki na lewo i prawo a Hubi pięknie chodzi a na czworaka nawet biega. Później odwiedziła mnie jeszcze przyjaciółka, więc wolny dzień nie jest zmarnowany.

gosiak_85 u nas jak Filipkowi coś nie smakuje lub nie chce już jeść to zrzuca z krzesełka na ziemie. Bardzo się cieszę, że w końcu słyszałaś serduszko

natis bardzo fajną brykę ma Lenka, co to takiego „buchty” bo pierwszy raz słyszę taką nazwę, a co będziesz robiła z pomidorami? Ja z truskawek zrobię trochę musu, dżemiki i kompociki.

DzikaBez to Nina niedługo ruszy na całego, ciekawy prezent dostałaś na dzień matki, też bym się z tego ucieszyła

Bona87 wszystkiego najlepszego dla Michasia

anusiakanusia nieciekawa sytuacja w rodzinie, trzeba się cieszyc tym co się ma i każdą chwilą

mikoto nie mamy piaskownicy z Lidla, brat zamówił u znajomego stolarza i ponoć duża wyszła, w sumie jeszcze jej nie widziałam. Spodnie z Lidla upolowała siostra ostatni komplet a ja kupiłam body w Biedronce też rozmiar 80.

teri trzymam mocno kciuki. Fajnie, że masz niedaleko przyjaciółkę. Ja z moją rzadko się widujemy, bo ona dużo pracuje. Zresztą odkąd jest mały to mam wrażenie że część towarzystwa się wykruszyła i już się nie spotykamy. Współczuję pogody, ja nie lubię wichur, u nas też wietrznie ale da się wytrzymać, tylko cieplej mogłoby być.

Kingusia91 śliczna sukienka, Laura będzie w niej wyglądać jak królowa, jaki słodki kitulek

Korba 32 co za okrutny grat, takie straty Wam narobił, oby udało się naprawić jak najmniejszym kosztem

Czy Wasze dzieciaki też uwielbiają zajadać piasek z piaskownicy, bo Filip jak tylko nie ma smoczka w buzi to pakuje wszystko co podejdzie pod łapki, a wyciągnąć cokolwiek z pyszczka graniczy z cudem.

Michasiu Bony i Antosiu Pauluni ! Kochani rośnijcie zdrowo i wesoło. Niech kazdy krok w przyszłość będzie krokiem pewnym, udanym i stabilnym. Każdy człowiek to przyjaciel a każda rzecz niech cieszy ! Buziaczki Roczniaki !

I u na dziś pogoda masakryczna, zimno, wieje, barak słonka :( Tęsknie za tymi upałami - było mi z nimi dobrze :)

Dobrze że w chatcie mialam ciepłą atmosferę za sprawą cudownych gosci :) Justa i Korba zawitały w me progi :* :* Milo posiedziałaysmy :)

Natis a ja podziwiam Ciebie ! No iedziemy razem sie starzeć i zajadac zaprawidła zimą :) A i Mikotko też sie z nami starzeje :)

Gosiaku, coraz ardziej mysle, że nie do końca dobre kupku Hucia to tez mogą byc za sprawa mleka ... Hubi po odstawieniu glutenu i kukurydzy robi kupki o normalnej konsystencji ale strasznie ciemno zielone.

Anusiak przykro mi :( Faceci to czasem rozumu nie maja. Nie iwem jak tak mozna skrzywdzic bliskich ludzi. Nie wiem jak mozna byc takim egoistą. Ale ten fakt niech nie przyćmiewa urodzinek Sebastianka !

Bona jak to mozna nie pic kawy ? Ja kawe piję od 14 lub 15 roku zycia :) i bez niej nie potrafie żyć, kocham ją !

Godzina 20 a ja juz mam dwie lampki wina wypite :) Tak mnie jakoś naszło, mialam na nie mega ochotę. A mogę teraz po zakonczeniu cycolenia się delektowac :)

Zaraz znajomy mi przyprowadzi Seweryna bo na zapasach jest. Hubi juz po 19 zasnąl wiec prawie godzinkę mam ciszy i spokoju - delektuje się tą chwilą i odpoczywam. Jutro przyjezdza S Zle nam robi rozłąka :( Jestem na niego wkurzona o nico. Nie chce mi się do niego dzwonić. juz sie nie moge doczekac naszego normalnego zycia...

Prezenty na urodzinki i dzień dziecka zamowione ,kosiarka i pociąg kosiarka.jpgpociag.jpg

Sewrynowi jutro kupie zabawki ogrodowe.

Załączniki

• kosiarka.jpg
    kosiarka.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 32
  • pociag.jpg
    pociag.jpg
    36,2 KB · Wyświetleń: 31
MARYS u nas truskawki juz po 4zł/kg, muszę zrobić zapasy, tylko nie wiem jeszcze kiedy uda mi się zebrać chęci i moce przerobowe ;-)

MIKOTKU - i u nas też burzowo :( a jutro ma być dodatkowo deszczowo przez cały dzień :(

JUSTA - ależ Wam zazdroszczę kobietki tego spotkania!!! Odliczam dni do naszego :-). Mam nadzieję dziewczynki - KORBUŚ i ROBACZKU - że oczekujecie jeszcze nas z radością :-) już odliczam dni!!!
JUSTA - 'buchty' to inaczej kluski na parze, robione na słodko z owocami. :-) uwielbiam, ale dość długie w przygotowaniu :tak:

ROBACZKU - za Twoim przykładem idę po winko :-p jeszcze zostało mi troszkę Martini ;-) I baaaaardzo współczuję rozstań z S. Wiem jak jest ciężko, atmosfera się zagęszcza... itd... mam nadzieję, że szybko wszystko wróci do normy, tzn. S na miejsce :-)

Ostatnia edycja:
A i ROBACZKU cudne zabawki!!! Chyba pójdę za Twoim przykładem i kosiarką dla Leny :p

Kurcze, przedwczoraj byłam u dentysty. Kończę 'montaż' implanta. Wkręcili mi w dziąsło jakieś śruby - Natka się śmieje, że wyglądam ja Frankie - jej Monster High. A mnie tak dzisiaj boli, że nie daję rady. Pół twarzy mam tak obolałe,jakby mi ktoś porządnie przywalił :/.

Ostatnia edycja:
Natis haha przyda się do.nowej trawy i zaoszczędzisz na ogrodniku :-D truskawki mega tanie U Was:-o u nas 8-9 zł

Marys Karina.tez marudzaca? Zęby?

Robaczku świetne zakupy!

Justa Ciesze.się,że miałas udany dzień i ze wreszcie odpoczelas. Należało Ci się! :-*

Padam. Uciekam spać. Miałam jeszcze obejrzeć finał Bitwy o.dom, ale nie dam.rady. Śpijcie dobrze :-*

reklama
Do góry