reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Cześć . Jasio wczoraj zrobił pierwsze trzy samodzielne kroczki :-). Wpadam się pochwalić :zawstydzona/y::tak:.
Gosiak - Nasz jadłospis : 8:00 - kanapki dwie z szynką albo żółtym serem albo z jajem :tak: bez skórki :-p i herbatka
11:00 - 12:00 - jogurt albo budyń albo twarożek z owocami ( na zmianę )
14:00 - obiadek słoiczkowy mięsny i soczek ( popija właściwie cały dzień )
17:00 - owoce
19:00 - kaszka mleczna
Niestety nie chce pić mleka modyfikowanego a na cycka raz się budzi w nocy a raz nie i własciwie chyba niewiele już tego pokarmu mam :-(

reklama
Witam :)
Dzisiaj Karina po raz pierwszy wstala kolo 6 :/ mam tylko nadzieje, ze tak jej nie zostanie. Dzisiaj wpada kolezanka z pracy wiec poslucham nowosci co sie dzieje ciekawego w firmie ;) zapowiadaja na dzisiaj deszcz :( buu :(

Mikoto ja tez odpuscilam cwiczenia... jakos tak wyszlo, probuje sie zebrac zeby znowu zaczac jezdzic na rowerku ale poki co mi nie wychodzi :/
Bona oby katarek sie juz skonczyl! Moze zebuszka przybywa ;)
Anula kciuki za szybka przyprowadzke, na dlugo ta dodatkowa prace ma Luka? Bunt 5 latki i rozterki milosne, fiu fiu :) 'dorosle' dziecko juz masz ;) oby szybciutko sie ulozylo :) oby udalo sie odstawienie od cycusia bez problemow! Czyli klotnie jak w rodzenstwie :D kciuki za zdrowko i wyniki!
Justa oby ten kociol w pracy sie szybko skonczyl! Fajnie, ze tak milo spedziliscie poniedzialek i ze troszke odpoczelas :) gratulacje zebolkow! U nas dalej jedna probuje sie przebic a z druga to nie wiem co bo nie da sobie zajrzec ;)
Ankaka kciuki za ortopede! Daj znac co powiedzial! My tez spiochy ale Karina chyba tego po nas nieodziedziczyla :p dzisiaj wdtala kolo 6 :p
Asiulka najlepszego dla Bartusia! Pewnie jeszcze przed roczkiem bedzie biegac ;) fotki super!
Palin dobre i to, ze chociaz ktos ponyslal.
Gosiak oby zebulki sie teraz szybko przebily ;) u nas kolo 7 kaszka, kolo 10 kanapeczki , 13-14 obiadek, 15-16 owocek lub jogurcik naturalny, 17-18 kaszka, plus ewentualnie jedna butla mleka w nocy.
MatkaEwa gratulacje dla Jasia! Alez ja nie moge sie doczekac az Karina zacznie sama chodzic!

Dziękuję kochane :*

Maryś - hmm czy na długo ?? tak na prawdę nie wiemy ... To praca po znajomości, kilka nocek w miesiacu, teraz jest ich 7, w nastepnym miesiacu moga byc 3 albo i każdy weekend. W tej firmie dużo się zmian szykuje, niekoniecznie takich dobrych, więc cieszymy się, że choc trochę da się dorobic. Zwłaszcza, że tam się zwolniły dwa miejsca (jedna osoba prawie dyscyplinarnie zwolniona - poszli jej na reke, druga osoba w ciazy), a nikt nocek nie lubi - więc Luka spadł im trochę jak z niebie - znajomej (kierowniczce) tak na prawdę też chyba. Zobaczymy ... a może wygramy w totka buahahahahahaahha

Gosiak u nas wygląda to mniej więcej tak :
7:00 - cyc
ok 9 - kaszka, albo parówka
ok 11 - przegryzka jakaś (wafle, herbatniki), czasem trochę cyca (zależy jaki nastrój) - ale to już baaardzo żadko
12 - obiadek, z reguły słoiczkowy (wreszcie zjada cały duży)
14:30 - cyc
17 - owoc, plus ostatni częsc obiadu Luki :p
18 - trochę cycusia do zaśnięcia
po kapieli o 20 - cyc

W między czasie herbatka jakaś.

Chcę wyrzucić tego cycusia o 14:30, ale nie wiem jak to zrobić, bo to taka strategiczna pora - wyjazd po Tosie do przedszkola :/ i ten ok 18 też móglby zniknąc hmmm
Jogurtami Lolik ulewa śmierdząco :/

Ostatnia edycja:
MatkaEwa - czyli ilosc posilkow ta sama by byla :) wlasnie chcialam przesunac jakos ten nasz obiadek aby byl w normalnej porze. I teraz kilka pytan do bardziej doswiadczonej mamy. Jogurcik czy budyn czy ten twarozek jaki ?? twarozek wiejski mam dac ?? czy podajesz takie spacjalne dla dzieci ????? poki co u nas kanapeczki odpadaja, zabkow brak i Tymkowi lepiej dac kromke chlebka (oczywiscie tez bezskorki :-p) w lapke bo mu latwiej poki co . Maz sie smieje, ze nawet dziecko dostaje dwa dania a on nie :-D Gratulacje dla Jasia !!!!

Marys - och jak zazdroszcze takich "wpadow" kolezanek ! u nas tez juz kropi co chwilke jak zapowiadali .

Anulka
- dziekuje...a paroweczki jakie podajesz ?? ostatnio gdzie ranking czytalam, ze najlepsze chyba byla zawieraly ponad 70 % miesia ale nie pamietam ktorej firmy (sokolow czy morlin) patrzysz na to ???

Tymek generalnie je wszystko, nic mu poki co nie zaszkodzilo...wiec chyba zrobie tak , ze po mleku ok 11 bedzie kanapeczka a obiadek przeskoczy na 14... tylko u nas ten problem ze my NIC nie mozemy przy Tymku jesc bo jest awantura. Staram sie robic tak aby jadl z nami badz ze mna. WIec chyba swoje sniadanie bede musiala przesunac na butle Tymka :-D U was tez taka afera na jedzenie ???

Ochhh i nie pochwalilam synia, ze pieknie zaczyna jesc lyzeczka trafiajac do buzi , prawi cala zawartoscia :-p nakladam mu daje w lapke i to szczescie, ze sam moze...wiec chyba zaczynamy sie uczyc samodzielnie jesc...az sie bije , bo juz teraz we wlosach czesc laduje rozprowadzana reka

witam znów na szybko :zawstydzona/y: nie miałam neta a to się okazało że kabel od routera się w jednym miejscu przetarł :eek:ale i tak bedziemy zmnieniac na szybszy bo ten mnie dobija muli jak diabli tylko żeby mieć ten szybszy muszę kupic nową antene koszt 250 zł :crazy:

a tak to po 3 dniach i nocach gorączki dzis Daria wstała cała w krostach więc mieliśmy 3-dniówkę sporo ma tych krostek najwięcej za uszkami na karku policzkach i główce kilka na brzuszku i sporo wysypało na ... hmm pisiuni :-D
w sumie to się ucieszyłam bo wiem że ta gorączka to było to a nie nic innego gorszego teraz jakby pomalutku wraca do normy do południa jeszcze maruda teraz się bawi z Dawidkiem to już dobrze bo 2 dni nie chciała sie wogule z nim bawić :eek: ząbalki mamy już piekne duże łopaty :tak:
Gosia ząbki !!!!!!!!!!! wowo doczekałaś się oby szybko wyszły !! ja aprówki kupuje takie z szynki mają 90 % mięska patrzę na to bardzo nie dałabym jej zwykłej parówki gdzie mięsa jest 20 % a reszta nie wiadomo czego brrr sami takich nie jadamy :sorry:

i już przyszła napisze puzniej

Witam się wieczornie!

Padam :-(To był intensywny dzień! Pogoda jednak się poprawiła, mimo że słońca nie było, było bardzo ciepło, 25 stopni! Także były spacery, jazda rowerem, hustawka. Byli też fachowcy od balkonu i masa sprzątania, ale dałam radę. Tym bardziej, że od rana robię za etatowego tańczącego pajaca, by rozbawić i zająć marudzącą Zosię. Niech te czwórki już się przebiją :no:

Bona powtórzę się, jesteś niesamowita! Dom, praca, Michas, wesela! :szok: skad w Tobie tyle siły? skąd? Oby Zębuszka szybko nawiedziła Michasia!

Anula super, że pory karmienia się regulują, a przede wszystkim, że jest ich coraz mniej. Luka w pracy, ale dasz sobie ze wszystkim świetnie radę! Przeprowadzki zazdroszczę :zawstydzona/y:nowe miejsce, nowe życie. Martwię się Twoimi wynikami :-(mam nadzieję, że wszystko szybko się wyjasni, czekam na dobre wieści!

Justa gratuluję kolejnych ząbków!

ankaka. jakie wieści po wizycie u ortopedy? Filipek rzeczywiście ospały :tak:

Asiulka trzymam kciuki za Twoje testy sprawnościowe! Ale mieliście super majówkę, zdjęcia przepiękne!

Palin spacerowaliście dzisiaj?

MatkaEwa Jasiu, brawo, jesteś zuch chłopak!

Gosiak ależ pięknie Tymcio radzi sobie z jedzeniem! Brawo! U Zosi rozkład posiłków wygląda następująco:
7-7.30 mleko 180 ml z kleikiem ryżowym
10.30-11 owsianka/kaszka owocowa/jogurt/bułka z masłem i jajko na miękko/bułka z mąki kukurydzianej
13.30-14 obiad - gotuje sama, słoiczek dostaje z jakimś ekstra mięskiem, do którego nie mam akurat dostępu
16.00-16.30-17 deser świeży owoc/ deserki ze słoiczka - ulubione maliny, egzotyczny, sałatka lata, twarożek z winogronami, truskawki z jogurtem
20-20.30 240 ml mleka z 5 miarkami (tymi od mleka) kleiku ryżowego
W międzyczasie woda, flipsy, wafelki, owoc.

Teri przynajmniej wiadomo skad ta gorączka :eek: z Internetem to jakaś parodia, antena za 250zł? :szok:

Cześć dziewczyny,pół h uruchamiałam cholernego kompa,zeby coś do Was naskrobać,zameldować się. Ostatnio myslałam,ze sam mi się naprawił a tu prosze-kolejna awaria:((((
Troszkę udało mi się doczytac.

Anula zdrówka kobieto!!!Nie syp nam się!!!Mam nadzieje,ze szybko staniesz na nogi,ze lekarze coś zdziałają.Trzymam kciuki za lepsze wyniki badań i szybki powrót do zdrowia!!!

Teri kurde trzydniówka??Bidulka mała.Najważniejsze,ze już po i ze ząbki kolejne się pojawiły:) U nas mijają już 2 miesiace od pokazania się dolnych jedynek-czekamy na jakieś kolejne.

Gratuluje pierwszych kroczków,kolejnych ząbków i zdrówka życze choróbkom!!!

My wróciliśmy z wakacji...moje dziecie ani jednej nocy nie przespało spokojnie,płakała,rzucała się,więc jestem wykończona...Chyba zbyt dużo wrażeń,ludzi,nowe miejsce...do tego zęby ją męczą:(((
Spokojnej nocki:)

W końcu wolne ! ogarnęłam sajgon i czekam na Bitwe o Dom. :)
Co u ortopedy? Lekarka przemiła. Pozytywnie nastawiona do dzieci. Dała Filipowi do zabawy kartki bo nie miała czego innego po czym się okazało, że Filip po chwili wyjadł środek kartki :-D Wszystko dobrze. Powiedziała, że tak pewnie łapie równowage, ale mamy kupić buciki za kostke :) przy okazji zrobiła USG bioderek i nie musimy iść za miesiąc. Fifi wpadł w histerie, cały bordowy .. jak to on przy robieniu USG. Potem nie chciał patrzeć na lekarkę, ale pani zachwycona bioderkami :) powiedziała, że już gotowe do chodzenia. Nie chciał współpracować bo miałam jej pokazać jak człapie, a on nóżki podwijał.
Poza tym wychodzi nam chyba górna prawa jedyneczka i dwójeczka. Fifi o dziwo dzisiał spał tylko godzine rano. Marudny i złośliwy niestety.

Co do posiłków to u nas różnie bo Filip je za dwóch.
Zazwyczaj jedynie mleko poranne i wieczorne o tej samej porze.
6 mleko 250 ml
10 śniadanie - np. kanapka z szyneczką, kaszka, jajeczniczke
no i tutaj juz różnie bo zazwyczaj je swój obiad co tam wymyślę, potem jeszcze od nas wysępi
deser - owoc jakiś czy kisiel, koktajl, budyn
19 - mleko z kaszką lub kasza manna 250 ml

w między czasie chrupki, chrupki i chrupki :)

ostatnio zjadł swój obiad .. pojechaliśmy do mojej siostry to zjadł ogórkową, a potem jeszcze my jedliśmy to wysępił :)

Kochane
Żyję matura i ponoć dobrze mu poszło, oj jak ja się tego jego dobrze boję. Jak pewnie wiecie Tosiu choruje , do tego zeby i moja maruda nic tylko mama i mama, włazi mi na kolanach, wiesza się spodni. Zmęczona jestem i plecy mnie bolą od dzwigania go. Biedaczysko jednak taki umęczony, że płakać mi się chce nad nim i nosze i tulę. Dobrze, ze Miki zdrowa.Dodatkowo na działce masa roboty, trzeba plewic , podsypywac i siac majowe. Ech mówię wam nie urosły mi kolejne ręce i nie madążan. W domku jednak wszystko wybłyszczone to i humor mam z tego powodu lepszy.Nic mnie tak nie uspokaja jak czyste podłogi.
Walnięta Wiśnia Pozdrawia

reklama
Do góry