reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

hej

ja wpadam jak po ogień, no nie ogarniam forum już zupełnie
ale może mi się poluzuje [jak głupia nie znajdę kolejnego zajęcia] - właśnie skończyłam Letnią Akademię Szycia, po 9 września będę żebrać o lajki
ech zobaczymy co z tego wyjdzie

u nas cieszę sie gdy Filip śpi, bo ostatnio jest mega maruda, drze się [nie poznaję dziecka] i najlepiej to rączki
poza tym robi kupy na rzadko, drugi raz mi prześcieradło w łóżku ofajdolił, w moim łóżku... poza tym trochę śluzu ma w kupie, ale obstawiam zęby - Artur też miał śluz w kupie w tym wieku i zęby mu szybko wyszły
więc teraz trochę mam zajęcia z nim
od poniedziałku Artur ma wolne z przedszkola, więc będzie meksyk

reklama
Natis - ja mam 3 butelki Lovi (jedną kupiliśmy, jedną dostaliśmy w SR, jedna była przy laktatorze). Jedna stoi w lodówce z pokarmem, jedna jest w użyciu, a jedna przykręcona do laktatora. I taka rotacja: ta z pokarmem do podgrzania, spod laktatora do lodówki, używana do mycia, sterylizacji (w mikrofali to trwa 1,5 minuty) i przykręcam do laktatora.

Rety - obleciałam 4 Biedronki (w mieście jest ich 5) w poszukiwaniu podkładów do przewijania Dada (raz kupiłam w Rossmanie i były tragiczne) i dopiero w czwartej dostałam. Ale chodliwy towar :szok:

Wlazłam dziś z Mikołajem na wagę (i bez niego też) i albo moja waga szwankuje, albo Młody od wtorku przytył 280 gram:confused: Może faktycznie nie dojadał...

Obcinacie paznokcie Maluszkom u nóg?

Palin ja do tej pory tylko raz obcinałam.
Dmuchawcu ciesze się strasznie :-) dziewczynki miały bilans? Ile Helenka waży?

Nudzi mi się już... cały dzień jesteśmy same. Mąż pewnie wróci późno.

Dmuchawcu czyli malutka ma objaw śpioszka i może to lepiej

Palin my jak do tej pory raz obcinaliśmy

Wzięłam się za wystawianie ubranek po Feliksie na allegro i tak od 4h mnie nie ma :baffled: Muszę to jakoś bardziej na bieżąco robić

Palin saara fotki dam już ''chrzicnowe'' bo nie ogarniam czasowo puki co :baffled: od rana do wieczora gdzieś latam cos załatwiam a jeszcze wieczorem sobie przypominam że o czymś jednak zapomniałam skleroza w tak młodym wieku :baffled::confused::nerd: niech już bedzie po i wszystko wróci do normy bo nie mam czasu nawet na bibowanie :-p
sara ja tez poproszę recepte na libido :zawstydzona/y::no: mój m juz się troche wkurza a ja zero libido :no::zawstydzona/y:

Palin tez mam czasem wrazenie że mała i odpowiada czasem tak wychodzi że ja ją o cos pytam a ona mówi nieeee :-D albo mam cały czas wrażenie że mnie świadomie woła bo jak lezy długo juz łóżeczku i chce żeby do niej przyjść to woła mam mam a czasem w złości wychodzi jej mama :szok::-D
strasznie sie zmartwiłam bo Daria zrobiła dzis pierwszy raz taka rzadką kupole ale to taka prawie wodnistą a córka koleżanki przechodziła teraz jelitówkę i podobno cos z powietrza tak mówił lekarz tak sie teraz boje bo tu chrzciny wszystko załatwione a tu jakby cos sie przyplątało :-:)-:)-( nie mieliśmy styczności ostatnio z ta dziewczynką ale i tak sie mega wystraszyłam puki co była tylko jedna ale tak się boje :-(
po szczepieniu Daria miała lekki stan podgorączkowy bo miała 37.9 dałam jej czopka na noc i rano juz było ok
a może ta kupa to po szczepieniu jak myslicie ?

oj natis to miałas przeboje w tej przychodni ja tez nie toleruje dotykania dziecka przez inne dzieci w przychodni bo przecież do przychodni zdrowe dzieci nie przychodzą :wściekła/y:
co do butelek to ja teraz uzywam 2 i tak jak kingusia mam we krwi że po jedzeniu ja myję przelewam wrzatkiem ( raz na 2 tyg sterylizuje ) i szykuje na następne wode na noc mam zawsze 2 butelki z wodą naszykowane i jakoś mi to wystarcza narazie mam z nuka platikowe takie 150 ml ale juz czękają 2 szklane z nuka takie duże 240 ml wtedy jedna mała plastikowa bedzie na piciu a duże szklane na mleczko :tak:

lece kochane bo Dari spi a zaraz trzeba sie kąpać
jutro pewnie nie bede miała czasu bo jutro najwięcej pracy mnie czeka gruntowne sprzątanie sałatki ostatnie zakupy wędlinowe i cała reszta pewnie dopiero w poniedziałek sie odezwe i to wieczorkiem bo znów rozpocżęcie roku szkolnego ech znowu wstawanie :-(jak siedze w domu to sie czasem wkurzam na taki stały rytm dnia ale chyba wolę to niz taką bieganine nie mam czasu iśc na spokojny spacerek z dzieckiem wszystko w biegu :-(

miłego weekendu kochane i do ''zobaczenia'' już we wrzesniu ;-)

reklama
Isis Daj znać jak te pieluszki. A jak one cenowo wychodzą?

Natis mam nadzieję że limit nieszczęść u was już się wyczerpał. Jak się czują dziewczynki? Co do butelek mamy 3 z TT małe z czego korzystamy do mlesia z 2 (tam są smoczki już z przepływem 2) a jedna do picia z przepływem 1

Palin Właśnie dzisiaj młodej obcinałam :)

U mnie z libido nawet ok, ale biorę tabsy i przez nie mi się nie chce... :/ Jeszcze jedno opakowanie i odpuszczam.

U nas dzisiaj dzień spokojny, mała pobawiła się z dzieciakami ja pogadałam z koleżanką, Maja była grzeczna i o dziwo dzisiaj nie było ''awantury'' przy usypianiu. Kąpiel butla i już ją jedząc zasnęła :) Wiki też już wykąpana wcina kolację a ja mam wreszcie chwilę oddechu.

Czy wasze dzieciaki też podnoszą główkę tak jakby do siedzenia? Maja od 2-3 dni jak leży czy to w wózku czy w łóżku próbuje podnieść głowę... dzisiaj nawet Pani w sklepie mówi : ooo już do siadania się zabiera... Na co ja że to chyba za wcześnie bo ma dopiero 3 miesiące... sama się kobita zdziwiła... Mam tylko nadzieję że to nie jest nic związane ze wzmożonym napięciem czy coś , ale we wt jak byłyśmy u ortopedy to było ok... we wtorek idziemy na usg bioderek to zapytam...

Spokojnej nocy

Do góry