reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

witajcie kochane wieki mnie tu nie było :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Dmuchawiec udało Ci się przyciągnąc nas tą kawką :-D;-)od razu ruch na bb :-D

my żyjemy i mamy się dobrze Dawid na wakacjach u babci więc mieliśmy cicho w domu i pospaliśmy do 10 !! ale o 9 sąsiedzi którzy dalej w remoncie zaczeli wiercić więc ja się wybudziłam ale Darii to n ie ruszyło a normalnie ściany się trzęsły :szok:
ja nie mam bujaczka tylko chuśtawke ale to stoi w pokoju i jest mało uzywana może raz na 3 dni tak to stoi sobie w koncie :baffled: ja Darie kłade do łóżeczka daje jej tam duzo miśków karuzelkę włączam i tak sobie tam lezy i rozmawia z przyjaciółmi teraz ma dodatkowo biedronke na suficie zwyle jak sie znudzi to zasypia jak sie robi cicho to idę zobaczyc co robi a ona sobie spi :-D

my mamy szczepienie w ta środe ale na szczęście teraz bedzie już jedno ukłucie to mysle że nie bedzie dużo łez :happy:
a my jednak chrzicmy 1 września bo nasza chrzesna jest w ciązy w 8 misiącu i chciała szybciej w razie czego żeby jej nie zebrało wcześniej ;-) ( oczywiście już koleżanka mnie nastraszyła że jest przesąd że chrzesnej w ciązy sie nie bierze :baffled::szok: ale ja oczywiście takie bzdury mam głęboko w d... bo niby czemu nie ??? jezu ale ludzie sa czasem dziwni :szok::crazy: )

wrrr kurier obudził mi dziecko czy listonosze i kurier zawsze musi dzwonic tym dzwonkiem jak wsciekły jak by nie można było raz zadzownić :wściekła/y:a Darii wiertarka nie obudzi ale dzwonek do drzwi już tak jest na niego jakoś wyczulona :baffled:

chciałam jeszcze zapytac mamy chustowe czy dobrze wiążę tą chustę wolę to wiązanie krzyzowe jest szybko i łatwo tylko co mam zrobic z tym materiałem na końcu żeby ładnie to wygladało :baffled:

Załączniki

• SAM_5448.jpg
    SAM_5448.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 54
  • SAM_5468.jpg
    SAM_5468.jpg
    40,8 KB · Wyświetleń: 57
reklama
Teri- ja za wiele nie pomogę z chustą bo uzywam elastycznej i tylko jednego wiązania.
Ale widze, ze chyba za mało naciągasz- pupa Darii powinna być na wysokości Twojej talii, a nózki nie powinny wisieć, ale być w pozycji żabki-czyli kolanka Darii musza być nie niżej niż jej pupa. I zastanawia mnie co robisz z główeczką- Daria chyba jeszcze tak sztywno nie trzyma? Podtrzymujesz jej główkę na spacerach?

Boże Dmuchawcu zazdroszcze ci:) Też bym chciała ją nosić cały czas ale jakoś mi się wydaje ze jej jest nie wygodnie jak tak marudzi. A wiąże ją właśnie na krzyż tak jak Teri:-)
Teri mi się ostatnio udaje tak zrobić ze węzeł mam akurat pod dupcią Natalii i myślę ze tak jest wygodnie i łądnie:)

Dmuchawcu – dzięki wielkie. Każde towarzystwo się przyda. Tak jakoś samotnie w tym mieście.

Justa – Mikołaj nie był nosiduką, ale widać mu się przestawiło. Im starszy tym ciekawszy świata.
Mikołaj smoczkuje sobie LOVI dynamiczne. Właśnie śpi i tylko smoczulo „chodzi” w buzi.

Anula – super mieć takie grzeczne maleństwo. Mikołaj był, do czasu. Mam nadzieję, że u Was Aniołkowi nie wyrosną Różki.

Smile – super, że bioderka ok. Nasze badamy pod koniec września (drugie USG). A na szczepienia – będą dzwonić, wolę o tym nie myśleć.

Natis – Nasza Super Mamo, i kto wygrał zakład?

Miałam się wziąć na obiad – siadłam zajrzeć do Was. Młody się obudził – i jak teraz obiad robić?Ech…

Emka - tez wczoraj sie zdziwilam, ze tak pusto...staram sie zagladac, ale jak wroccmy do domku bede juz na bierzaco :). Tak ja dokladnie zapisuje w zeszycie ile Tymek zjada i o ktorej godzinie zaczynamy. Zaczelam prowadzic zeszyt karmiac piersia i kontunuuje teraz :) Jesli chodzi o smoczki zmienilam jakies 2 tygodnie temu (moze nawet 3 juz), ale mamy z aventu i tam I byl 0+ (m-ce) , II 1+... smoczek nr III za rada siostry zostawiam juz na kaszki .

Palin - na pewno sobie swietnie poradzicie. Mikołaj już większy to i łatwiej się nim zająć :)

Dmuchawiec - uzywamy tych samych smoczkow ... z poczatku kupilam TT silikonowe, ale nie chcial kompletnie ich ssac. A wiesz moze jaka jest roznica pomiedzy genius a reszta z NUK'a ???

Teri - jak pisala Dmuchawiec Daria musi byc troszke wyzej i nozki na zabke :D

My na nocki nie mozemy narzekac, jak zawsze sa 2 pobudki w tym ta druga ok 6 :)

Oki poczytalam chwilke i leceeee :)

Buziaczyska

Gosiak- to taka nowość NUKa. Jest pewnie bardziej zaawansowany technologicznie, zdrowszy dla jamy ustnej malucha itp.
Niezwykle miękki
Maksymalna miękkość i elastyczność - wbudowane miękkie kanaliki wzdłuż gumki zmniejszają nacisk na szczękę do minimum.
Więcej miejsca
Dodatkowe wgłębienie sprawia, że język ma więcej wolnego miejsca.
Naturalny kształt
Anatomiczny kształt gumki jest wzorowany na kształcie brodawki sutkowej matki w czasie karmienia.
System odpowietrzania NUK Air System
Powietrze może wydostawać się ze smoczka, gdy dziecko ssie. Dzięki temu smoczek pozostaje miękki i elastyczny oraz idealnie dostosowuje się do jamy ustnej dziecka.
Wzmacniające warstwy
Kanaliki wbudowane wewnątrz silikonu wzmacniają gumkę smoczka i zapewniają
dodatkowe bezpieczeństwo.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
A ja z kawką teraz siadam, laktacyjną i paczką piegusków - zjedzoną podczas czytania :)

Sklabka a może zmień wiązanie chusty ? Mój zdecydowanie woli siedzieć w chuście na dworze - tam to aż zgłodniej :) Natomiast jak przychodzę do domu i śpi to potrafi spać i spać a ja i gotuję tak z nim i prasuje i robię wszystko co się da byle by się ruszać :)

Natis rozumiem Cię z tym bieganiem. Mamy sezon i chłopaki nie wyrabiają. Siadam całe do południa jak mały śpi i robię zamówienia. Obiad dziś ugotowałam o 17...

Emka, każdy ma inne podejście do smoczka. Dziecku na pewno nie dzieję się od nich krzywda. Ja akurat jestem przeciwnikiem smoczków bo dla mnie to zatykacz :) Ale smoczki mam i to dwa i w sytuacjach awaryjnych podaję. Czasem nawet w łóżeczku jak Hubert nie może się uspokoić bez ale jak tylko się wyciszy to zabieram :) Fakt pozwalam mu dłużej posiedzieć na cycu jak się naje - czasem i z 15 minut sobie miangoli.

Palin nie zazdroszczę wyjazdu Ara, ale dobrze, że teraz jak już Miki trochę podrósł. A towarzystwo wirtualne Cię nie opuści :)

Anula, mój Hubi to też taki Aniołeczek. Dużo śpi i spokojny jest. Poleży na macie, pohuśta się w huśtawce ale i też by nie było tak słodko jest nosidupką i lubi z moich rąk oglądać świat - ale ja to lubię :) A najbardziej to lubi jak z nim tańczę :)

Ja w końcu ukradłam 10 minut dla siebie. Zmęczona jest jakbym maraton przebiegła. Rano praca , na szybko sprzątanie, ciutek prasowania, pranie. Po południu pobiegłam do urzędów- do gminy złożyć w końcu wniosek o becikowe, który leży przygotowany równy miesiąć. Odebrałam dowód Huberta, po drodze jeszcze zaliczyłam pocztę i zrobiłam zakupy. Dzięki Bogu jest chusta i nie musiałam wózka pchać.
Wracając zaczęło padać i Hubert pierwszy raz trochę zmókł :) Na szczęście miał kaptur bo czapki to jeszcze nie mam w zwyczaju zabierać - no chyba, ze jest słońce a jego ostatnio brak.

Ok, kawka wypita, ciacha zjedzone, Hubi się obudził w huśtawce a Seweryn czeka bym poszła się z nim bawić ...

Do góry